Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ryokan ja minshuku – tällaisia ovat perinteiset japanilaiset majatalot

iStockphoto artikkelin kuva
Matkailu Japanissa
Kun haluat asua maassa maan tavalla, majoitu perinteisessä ryokanissa tai minshukussa.
Teksti: Marjo Riederer
Päivitetty: 28.11.2014
facebook   whatsapp

Mitä ovat ryokan ja minshuku?

Ryokan- ja minshuku-majatalot tarjoavat matkailijalle autenttisen Japani-kokemuksen. Ryokan vastaa kartanomaista asumista ja minshukut ovat vaatimattomampia ja vastaavat bed & breakfast -tyyppistä majoitusta.

Aivan kuten hotelleja on monenlaisia, on myös monenlaisia ryokaneja ja minshukuja, kaikki yhtä perinteisiä.

 Ryokan tarjoaa korketasoisemman majoituksen kuin minshuku ja ryokanissa on yleensä perinteisen rakennuksen lisäksi upea puutarha.

Ryokan hivelee aisteja

Ryokan-kokemus koostuu huippuunsa viritetystä palvelusta ja erinomaisesta ruoasta. Ryokanissa niin näkö- kuin makuaisteja hivellään.

Ryokanin huoneessasi on lattiatyynyjä ja matalat pöydät. Majoituttuasi huoneeseesi sinulle tarjotaan teetä ja tiedustellaan, milloin on sopiva aika illalliselle. Muistathan pukea päällesi puuvillakimonon eli yukatan, jota pidetään päällä koko ryokan vierailun ajan. Nauti palvelusta ja anna kimono-asuihin puettujen tarjoilijoiden kattaa huoneeseesi huippuluokan ateria. Ryokan-majoitus sisältää useimmiten aamiaisen ja päivällisen.

Illallisen jälkeen huoneesi sisustus muuttuu. Huoneen pöydät ja ja tyynyt vaihtuvat futoneihin ja voit käydä rauhassa nukkumaan pehmeällä futon-patjalla.

Uskallatko kylpyyn?

Useimmissa ryokaneissa on useita sisä- ja ulkokylpylöitä, joissa voit nauttia pitkistä ja rentouttavista kylvyistä. Huomaathan, että kylpylöiden vesi saattaa olla peräisin kuumasta luonnonlähteestä.

Tuntuuko tämä liian oudolta sinun makuusi? Ei hätää, sillä minshukut, nuo ryokanin arkisemmat ja halvemmat versiot, tarjoavat myös oikean japanilaistyylisen kokemuksen.

Minshukun yksi paras puoli on ruoka, joka on ihanan perinteistä japanilaista kotiruokaa. 

Minshuku on erinomainen valinta budjettimatkaajalle. Minshuku-majataloissa huoneet ovat yksinkertaisia jaettuine pesutiloineen.

Useimmiten minshukun omistaa perhe, jolloin matkailijalla on mahdollisuus myös tutustua paikallisiin ihmisiin ja kokea japanilaista elämäntyyliä.

Japanin-matkaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää majoitus ryokanissa tai minshukussa. Mainittakoon vielä ryokanin ja minshukun lisäksi kapselihotellit, joissa yövytään omassa kapselissa. Kätevää ja edullista.

>> Lue lisää matkoista Japaniin

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.