Kuva: iStockphoto
Japanilainen ryokan

Ryokan ja minshuku – tällaisia ovat perinteiset japanilaiset majatalot

Kun haluat asua maassa maan tavalla, majoitu perinteisessä japanilaisessa ryokanissa tai minshukussa.

Mitä ovat ryokan ja minshuku?

Ryokan- ja minshuku-majatalot tarjoavat matkailijalle autenttisen Japani-kokemuksen. Ryokan vastaa kartanomaista asumista ja minshukut ovat vaatimattomampia ja vastaavat bed & breakfast -tyyppistä majoitusta.

Aivan kuten hotelleja on monenlaisia, on myös monenlaisia ryokaneja ja minshukuja, kaikki yhtä perinteisiä.

 Ryokan tarjoaa korketasoisemman majoituksen kuin minshuku ja ryokanissa on yleensä perinteisen rakennuksen lisäksi upea puutarha.

Ryokan hivelee aisteja

Ryokan-kokemus koostuu huippuunsa viritetystä palvelusta ja erinomaisesta ruoasta. Ryokanissa niin näkö- kuin makuaisteja hivellään.

Ryokanin huoneessasi on lattiatyynyjä ja matalat pöydät. Majoituttuasi huoneeseesi sinulle tarjotaan teetä ja tiedustellaan, milloin on sopiva aika illalliselle. Muistathan pukea päällesi puuvillakimonon eli yukatan, jota pidetään päällä koko ryokan vierailun ajan. Nauti palvelusta ja anna kimono-asuihin puettujen tarjoilijoiden kattaa huoneeseesi huippuluokan ateria. Ryokan-majoitus sisältää useimmiten aamiaisen ja päivällisen.

Illallisen jälkeen huoneesi sisustus muuttuu. Huoneen pöydät ja ja tyynyt vaihtuvat futoneihin ja voit käydä rauhassa nukkumaan pehmeällä futon-patjalla.

Uskallatko kylpyyn?

Useimmissa ryokaneissa on useita sisä- ja ulkokylpylöitä, joissa voit nauttia pitkistä ja rentouttavista kylvyistä. Huomaathan, että kylpylöiden vesi saattaa olla peräisin kuumasta luonnonlähteestä.

Tuntuuko tämä liian oudolta sinun makuusi? Ei hätää, sillä minshukut, nuo ryokanin arkisemmat ja halvemmat versiot, tarjoavat myös oikean japanilaistyylisen kokemuksen.

Minshukun yksi paras puoli on ruoka, joka on ihanan perinteistä japanilaista kotiruokaa. 

Minshuku on erinomainen valinta budjettimatkaajalle. Minshuku-majataloissa huoneet ovat yksinkertaisia jaettuine pesutiloineen.

Useimmiten minshukun omistaa perhe, jolloin matkailijalla on mahdollisuus myös tutustua paikallisiin ihmisiin ja kokea japanilaista elämäntyyliä.

Japanin-matkaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää majoitus ryokanissa tai minshukussa. Mainittakoon vielä ryokanin ja minshukun lisäksi kapselihotellit, joissa yövytään omassa kapselissa. Kätevää ja edullista.

>> Lue lisää matkoista Japaniin

Päivitetty: 28.11.2014

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia