hero taustakuva

Ensikertalaisen Helsinki: 10 must-kohdetta

Rami Hanafi / Viewmasters artikkelin kuva
Matkailu Helsingissä
Oletko tulossa ensimmäistä kertaa Helsinkiin? Tässä kymmenen vinkkiä tärkeimpiin tutustumiskohteisiin! Helsinki-päivää varten kannattaa valmistautua kolmella herkulla: kahvilla, salmiakilla ja suklaalla. Näin jaksaa Suomen pääkaupunkia ihmetellä samalla kun suu on makea.
Teksti: Elisabeth Heinrichs
Päivitetty: 20.04.2015
facebook   whatsapp

1. Suomenlinna

Unescon maailmanperintökohde on yksi Helsingin vanhimmista kaupunginosista ja siellä asuu edelleen noin kahdeksansataa henkilöä. Saariryhmä edustaa historiaa merkittävällä tavalla: me helsinkiläiset saamme kiittää Suomenlinnaa siitä, että Helsingistä tuli maamme pääkaupunki vuonna 1812. Upea kirkko, joka alun perin toimi ortodoksikirkkona ja tänä päivänä toimii luterilaisen kirkon lisäksi myös majakkana, on käynnin arvoinen.

2. Kauppatorit ja kauppahallit

Helsinki-päivä on hyvä aloittaa paikalliseen tapaan torilta, kahvikupin äärellä. Oranssit teltat viestivät myös hyvistä possumunkeista. Jos herkuttelu ei maistu, torilta saa myös kaupungin kauneimmat kukat mukaan. Kantakaupungin alueelta löytyy kolme merkittävää toria ja kauppahallia: Vanha Kauppahalli ja Kauppatori, Hakaniemen kauppahalli ja –tori, sekä Hietalahden kauppahalli ja –tori.

Helsingin Tuomiokirkko
Helsingin Tuomiokirkko on kaupungin tunnetuin maamerkki.

3. Kirkot

Kaupungin symboli on katseen vangitseva Tuomiokirkko. Joko tiedät, montako porrasta kirkon edessä on? Venäläis-ortodoksinen Uspenskin katedraali on muistutus siitä, miten Helsingissä kaksi kirkkokuntaa toimii hyvin lähekkäin. Katedraali on isoin ortodoksikirkko Länsi-Euroopassa.

Temppeliaukion kirkko viehättää aina niin paikallisia kuin ulkomaalaisiakin. Itselläni oli kyseisessä kirkossa konfirmaatio, joten tähän kirkkoon liittyy monta muistoa.

Kampissa Narinkkatorin laidalla sijaitseva Hiljaisuuden kappeli puolestaan edustaa upeaa uutta puuarkkitehtuuria, joka on uudestaan yleistymässä Helsingissä.

4. Design District Helsinki

Design District Helsinki täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta, ja on sen kunniaksi uudistanut toimintaansa ja myös nettisivunsa. Design on osa helsinkiläisten DNA:ta, eli käynti kyseisellä alueella on ehdoton must. Uudenmaankatu toimii hyvänä näyteikkunana alueelle. Tutustu myös Tove Janssonin tyttökouluna toimineeseen Designmuseoon kauppoineen.

5. Helsingin Kahvilat

Kahvintuoksuinen Helsinki –kirja avaa hienolla tavalla Helsingin kahvihistoriaa, joka sai sekin alkunsa Suomenlinnasta.

Vuonna 2015 Helsingissä järjestettiin ensimmäinen Helsinki Coffee Festival, mutta jos tunnen helsinkiläiset hyvin, niin tapahtuma saa jatkoa. Helsinkiläisten kahvijanolle ei näy loppua! Omat suosikkini kahviloista ovat Johan & Nyström, uusi Cafe Kokko, Torrefazione, Cafe Regatta sekä Cafe Torpanranta.

6. Julkiset saunat

Sauna kuuluu suomalaiseen hyvinvointiin ja elämäntapaan. Helsingistä löytyy niin kelluvia saunalauttoja kun ryhmille oma Saunasaari, jossa on useita erilaisia saunoja! Sanonnan mukaan jokainen sauna on löylyn arvoinen ja uniikki. Legendaariset kaupunkisaunat ovat Kotiharjun sauna, Arlan sauna ja Kulttuurisauna.

Seurasaari, Helsinki
Seurasaari on tunnelmallinen ulkoilupaikka ympäri vuoden.

7. Seurasaari

Koska olen Munkkiniemestä kotoisin, Seurasaari edustaa suosikkivirkistysaluettani. Sielu lepää saaressa, jossa ulkoilmamuseon rakennukset ja eläimet, kuten linnut ja oravat, elävät harmoniassa. Vieressä olevan Pukkisaaren viikinkilaiva viehättää myös tätä paikallista.

8. Töölönlahti

Helsingin vihreä sydän toimii kaupunginpuiston, Helsingin oman Central Parkin, maistiaisena. Linnunlaulun puiset huvilat saavat silmät lepäämään. Töölönlahden kiertää kävellen noin puolessa tunnissa. Lahden lähistöltä löytyy niin Alvar Aallon taidonnäyte Finlandiatalo kuin Kansallismuseokin, joka kertoo Suomen historiasta. Kelluva ravintolauutukainen Meripaviljonki löytyy Eläintarhanlahdelta, johon helposti pääsee kävellen Töölönlahdelta.

Helsingin ravintolat
Helsingin ravintoloihin on helppo perehtyä tuoreen esitteen karttaa seuraten.

9. Tornit

Helsinki on kauneimmillaan merestä tai ilmasta katsottuna, kun kaupungin syke näkyy kokonaiskuvana. Solo Sokos Hotel Tornin Ateljee Bar hotellin 14. kerroksessa ja Olympiastadionin torni ovat erittäin tunnettuja näköalapaikkoja, mutta henkilökohtaisesti pidän myös ravintola Savoyn näkymästä. Pienkonelento Malmin lentoasemalta on myös huikea kokemus!

10. Suomalaiset ravintolat

Helsingistä löytyvät niin Michelin-tähtiravintoloita (Olo, Ask, Chef & Sommelier, Demo) kuin ravintolaklassikoita (Sea Horse, Kosmos, Lasipalatsi, Elite, Cella). Visit Helsingin ruokaesite Food Helsinki? HEL YEAH! tutustuttaa Helsinki-kävijän kaupungin ruokakulttuuriin, joka käsittää myös kahvilat, katuruokapaikat, hotellit, kioskit ja rantakahvilat.

Lue lisää Helsingin matkailusta: Visit Helsinki

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Ruokaravintoloista ehdottomasti käymisen arvoinen on Zetor, hyvää suomalaista ruokaa ja hienot tilat, miesten vessoissa upea sisustus.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.