Kuva: Blogikoulu
Blogikoulu

Tässä ratkaisu matkabloggaajien ainaiseen ongelmaan: näin pidät blogin ja somekanavat aktiivisina matkan aikana

Blogin ja sosiaalisen median päivittäminen voi olla hankalaa reissussa, mutta onneksi avuksi on tarjolla erilaisia työkaluja, joiden kautta päivityksiä voi ajastaa valmiiksi.

Säilytä tuttu rytmi myös matkan aikana

Matkablogin kirjoittaja on bloggaaja, joka on erittäin todennäköisesti reissun päällä enemmän kuin monen muun genren bloggaaja. Tämä saattaa aiheuttaa haasteita blogin kannalta – matkalla internetyhteys ei ole aina itsestäänselvyys, ja loma ilman internetissä roikkumista on useimmille houkutteleva ajatus.

Yleismaailmallista ohjetta siitä kuinka usein blogin tulisi päivittyä on hankala antaa – oli bloggaaja sitten reissussa tai kotona. Bloggaajan, joka kirjoittaa blogia rakkaana harrastuksenaan, paine tuottaa tekstiä lomallakin eroaa luonnollisesti ammattibloggaajasta. Kuitenkin säännöllisesti päivittyvän blogin, oli se sitten harrastuspohjalta tai ammattilaisen kirjoittama, olisi hyvä noudattaa jokseenkin totuttua rytmiä myös matkojen aikana.

Ajasta blogiartikkelit jo ennen matkaa

Paras keino taata blogin päivittyminen matkan aikana on ajastaa blogipäivitykset etukäteen. Osa haluaa jakaa fiiliksiä suoraan kohteesta etenkin pidemmillä matkoilla, mutta monesti blogin päivittäminen voi olla hankalaa johtuen joko aikataulullisista rajoituksista tai nettiyhteydestä.

Lyhyellä kaupunkilomalla blogin päivittämisestä tulee helposti toissijaista, kun nähtävää ja koettavaa on niin paljon. Joissain kohteissa nettiyhteyskään ei välttämättä aina toimi niin kuin toivoisi. On myös täysin hyväksyttävää pitää loma lomana, ja jättää tietokone kotiin odottamaan matkalta paluuta.

Tässä kohtaa automatisointi tulee apuun. WordPressiä käyttäville bloggaajille on tarjolla hyviä uutisia, sillä blogiartikkeleiden ajastaminen on tehty erittäin helpoksi ja kirjoittamalla postaukset etukäteen säästää paljon arvokasta loma-aikaa.

WordPressissä ajastustoiminto löytyy blogiartikkeliluonnoksen oikealta puolelta otsikon vierestä, ja sieltä voi säätää artikkelin julkaisuun mieleisen päivän ja ajan.

Sosiaalisen median voi automatisoida matkaa varten

Myös sosiaalisen median voi ajastaa melko pienellä vaivalla, vaikka lukijat varmasti nauttivat bloggaajan fiilispäivityksistä itse kohteesta myös matkan aikana. Fiilispäivitykset toimivat hyvin etenkin Instagramissa sekä blogin Facebook-sivulla, ja lyhyetkin lomakuulumiset ovat usein tykättyjä lukijoiden keskuudessa.

Vaikka monet bloggaajat hyödyntävät automatisointia etenkin Facebook- sekä Twitter-kanavien sisältöjen kanssa myös arkena, kannattaa sosiaalisen median automatisointi ottaa käyttöön myös lomien aikana. Tämä ei syö kiinnostusta reaaliaikaisilta reissukuulumisilta, vaan kuulumiset ja ajastettu sisältö toimivat hyvin käsi kädessä.

Automatisointi hoituu helposti netin erillisiä työkaluja hyödyntäen

Sosiaalisen median voi automatisoida netin erillisiä työkaluja kuten Hootsuitea ja Bufferia hyödyntäen. Palveluntarjoajia on runsaasti, ja ennen käyttöönottoa kannattaakin tehdä pientä vertailua.

Hootsuiten ja Bufferin tapaiset palvelut ovat käteviä, kun haluat ajastaa kaiken yhdestä paikasta käsin. Ilmaisversiot ovat luonnollisesti suppeampia kuin lisämaksua vaativat palvelut, mutta niillä pääsee hyvin alkuun. Ne toimivat palvelusta riippuen myös esimerkiksi Googlen, LinkedInin ja Pinterestin ajastusten kanssa.

Työkalut eivät kuitenkaan ole välttämättömyys, vaan voit ajastaa blogisi Facebook-sivujen päivitykset suoraan Facebookin kautta. Twiittien ajastusta varten tarvitset helppokäyttöisen Tweetdeckin.

Instagramin ajastaminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa

Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että Instagram-kuvien ajastaminen saattaa aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa, sillä Instagram ei salli ulkopuolisia ajastuksia palvelussaan. Hootsuite ja Buffer vaativat sinua lataamaan sovelluksen myös puhelimeesi, ja se saattaa vaatia jonkin verran opettelua.

Tämän vuoksi Instagram on ehkä lopulta paras kanava juuri fiilisjuttujen jakoon reissun päältä, eikä kauniita kuvia tai tunnelmia reissun päältä kannata säästellä.

Päivitetty: 3.5.2017

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia