Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Facebookin livelähetykset tuovat uudenlaista lisäarvoa blogille

Rantapallon blogikoulu artikkelin kuva
Matkabloggaus
Livelähetykset ovat raivanneet tietään sosiaalisen median käyttäjien suosioon jo jonkin aikaa. Ensin markkinoita valtasivat Periscope ja Snapchat, ja uusimpana tulokkaana livelähetysten maailmaan on astunut Facebook, jonka livelähetyksiä on ollut mahdollisuus tuottaa Suomessa nyt noin vuoden verran.
Teksti: Leena-Mari Laukkanen
Päivitetty: 08.06.2017
facebook   whatsapp

Livelähetyksillä on lukuisia hyötyjä

Livelähetykset puhuttavat tällä hetkellä paljon. Se ei ole mikään ihme, sillä lähetyksillä on lukuisia hyötyjä.

Yksi livelähetysten eduista on se, että ne tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden kommunikointiin lukijoiden kanssa. Videon kautta bloggaajan persoona tulee uudella lailla esiin: vaikka kirjoitettu teksti olisi kuinka hyvää tahansa, ei se pysty koskaan kilpailemaan elävän kuvan ja äänen kanssa.

Reaaliaikainen lähetys ei anna anteeksi, ja se on blogimaailmassa kaivattua aitoutta parhaimmillaan. Lukijat saavat näin uudenlaisen kontaktin bloggaajaan, ja livelähetys toimii myös oivana keinona reaaliaikaiseen ajatustenvaihtoon.

Livelähetys Facebookissa toimii hyvin hoidettujen somekanavien tavoin: se tuo lisäarvoa blogille ja tukee blogissa olevaa sisältöä. Lähetyksiä on myös helppo tehdä, joten teknisistä taidoista niiden tuottaminen ei jää kiinni.

Facebookin livelähetykset ovat osa tämän päivän markkinointia

Yritykset ovat maailmalla ottaneet livelähetykset omakseen, ja ne ovat kasvava trendi myös bloggaajien keskuudessa. Lähetysten tarkoitus on bloggaajille ja yrityksille sama, sillä ne ovat edullinen keino luoda suhteita asiakkaisiin ja lukijoihin.

Esimerkiksi matkailualalla Facebookin livelähetyksiä on hyödynnetty somemarkkinoinnissa melko paljon. Yritykset ovat kokeneet livelähetykset hyväksi kanavaksi tavoittaa yleisö, ja lisätä helposti lähestyttävää kommunikointia yritysten ja asiakkaan välilä.

Hongkongilainen lentoyhtiö Cathay Pacific otti Facebookin livelähetykset hyötykäyttöön uutta Airbus A350 -konetyyppiä markkinoidessaan. Yhtiö esitteli koneen livelähetyksessä Facebook-seuraajilleen, ja yhtiön työntekijät vastailivat reaaliaikaisesti asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin.

Saksalainen Lufthansa taas tarjoaa mahdollisuutta esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä lentämisestä yhtiön lentäjille suorassa lähetyksessä.

Facebook suosii livelähetyksiä

Yksi Facebookin livelähetysten merkittävä lisähyöty on se, että tällä hetkellä Facebook promoaa lähetyksiä suurella teholla eli ne saavat hyvin näkyvyyttä.

Mahdollisuus suurempaan levikkiin tuo tilaisuuden saada uusia lukijoita ja seuraajia sosiaalisessa mediassa. Verrattuna Periscopeen ja Snapchatiin, Facebookissa on yleisö valmiina ja ihmiset löytävät livelähetyksen omasta uutisvirrastaan. Video jää Facebookiin uudelleen katsottavaksi, ja seuraajat voivat katsoa videon myös jälkikäteen.

Suomalaiset ovat löytämässä Facebookin livelähetykset

Vaikka livelähetykset ovat olleet Suomessa jo hetken, kokonaiskuvaa katsottaessa niitä on toistaiseksi hyödynnetty melko vähän. Määrä on kuitenkin nousussa.

Livelähetykset ovat saapuneet myös blogimaailmaan. Suomalaisista matkabloggaajista livelähetyksiä ovat hyödyntäneet taitavasti esimerkiksi Rantapallon blogikumppanuusverkostoon kuuluva Palmuaseman Sanna Kalmari.

– Pidän livelähetyksistä niiden helppouden vuoksi. Välineeksi riittää pelkkä kännykkä ja internetyhteys. Olen huono editoimaan videoita, mutta livelähetyksissä ei tarvitse miettiä sellaista, kunhan vaan heittäytyy, kertoo Kalmari.

– Aloitin livelähetysten tekemisen maailmanympärimatkallani viime syksynä. Heräsin aamulla puoli viideltä ja höpöttelin risteilyaluksen kannella keskellä Tyyntämerta auringon noustessa, koska Suomessa oli silloin ilta.

Kalmari korostaa myös lähetysten autenttista tunnelmaa, ja niiden tuomaa mahdollisuutta tutustua bloggaajaan uudella tavalla.

Koska livelähetyksiä on käytössä toistaiseksi melko vähän, bloggaajalla on nyt hyvä tilaisuus testata konseptia ja erottua joukosta.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.