hero taustakuva

Viisi talvilomaseikkailua Tallinnassa koko perheelle

Tallinnan matkailu / Toomas Volmer artikkelin kuva
Lähialuematkailu
Helmikuussa kannattaa suunnata koko perheen voimin seikkailemaan Tallinnaan. Kaupungissa on paljon kiinnostavaa tekemistä vähän isommillekin lapsille. Loma-aikaan myös laivayhtiöt ja tallinnalaiset hotellit huomioivat lapsivieraat erityisen hyvin. Tässä tärpit hiihtolomamatkalle, suksia ei tarvita!
Teksti: Tanja Holmberg
Päivitetty: 10.02.2015
facebook   whatsapp

Luistelua kaupungin keskustassa

Harju-kadun varrella Vanhassakaupungissa on yleisölle avoin luistelurata, ”Uisuplats”. Täällä on kiva vetää piruetit ja muut kuviot, luistimia saa vuokrata paikan päällä. Tunti luistelua maksaa lapsilta kolme euroa ja aikuisilta viisi euroa. Uisuplatsin katetussa kahvilassa maistuu kuppi kuumaa liikunnan jälkeen.

Uisuplats, Harju 32, avoinna ma-su klo 10-22

Huikeita näkymiä TV-tornista

Näköala 314 metrin korkeudesta Tallinnan televisiotornin huipulta on aika ainutlaatuinen – tähyile vanhaan kaupunkiin, metsämaisemiin tai Itämeren aalloille. Rakennus on Viron korkein mutta matka pikahissillä tornin huipulle kestää vain 39 sekuntia. Näköalan lisäksi tornissa on futuristinen näyttelytila ja kahvila-ravintola. Huimapäisimmät vieraat voivat kokeilla äärelläkävelyä näköalatasanteen laidalla, ikäraja tälle seikkailulle on 13 vuotta.

Tallinna Teletorn, Kloostrimetsa tee 58 A. Bussit nro 34A ja 38 tuovat keskustasta tornin luokse.

Viro, Tallinna
Pakkaspäivänä koko perhe viihtyy tiedekeskuksessa.

Avaruuden ihmeitä Energiakeskuksessa

Energiakeskus on nimensä mukaisesti energiaan ja sähköön keskittynyt koko perheen tiedekeskus. Täällä voit tutustua sähkölaitokseen, matkata vieraille planeetoille ja tutkia avaruutta Planetaarion esityksissä. Uusi astronauttien maailmasta, avaruusaluksista ja universumin salaisuuksista kertova näyttely Avaruuden äänet avautuu 27.2.2015.

Energian oivalluskeskus, Põhja pst 29

Kalev Spa

Lumen sijaan talvella voi telmiä myös vedessä. Kalev Span kylpylähotellissa pienet ja vähän isommatkin ipanat viihtyvät vesipuiston liukumäissä ja teema-altaissa. Sijaintikin on kulkemisen kannalta hyvä. Lomapäivään sopii hyvin wellness-keskuksen ja kauneussalongin hoidot ja hieronnat. Kannattaa katsella laivayhtiöiden pakettimatkoja.

Kalev Spa, Aia 18

Tallinnalaisia herkkuja
Suklaaherkut kruunaavat lomapäivän Tallinnassa.

Muffinssimestarin opissa Virussa

Original Sokos Hotel Viru on perheiden suosiossa keskeisen sijaintinsa, hyvien näköalojensa ja isojen perhehuoneidensa vuoksi. Talvilomalla 16.- 22.2. lapset saavat koristella muffinsseja joka aamu klo 9-11. Muffinssimestari opastaa pikku leipureita ja luomukset saa paketoituna mukaan. Lapsille on tarjolla myös Onni Oravan aamiainen ja leikkipaikka.

Sokos Hotel Viru

Kuvat: Energian oppimiskeskus, Toomas Volmer/Tallinnan matkailu

>> Lue kaikki Tanja Holmbergin asiantuntijakirjoitukset

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.