Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tunnelmallisessa Fiskarsin Ruukissa pääsee aidon joulun tunnelmaan

Beachhouse Kitchen artikkelin kuva
Lähialuematkailu
Fiskarsin tunnelmallinen joulukausi avataan 28.11.2015.
Teksti: Tanja Holmberg
Päivitetty: 27.11.2015
facebook   whatsapp

Lähde lähilomalle Fiskarsiin

Pikkuinen Fiskarsin Ruukkikylä on idyllinen ja hieman mystinenkin lähilomakohde. Ihana, että Suomesta löytyy tällaisia menneen maailman tunnelmiin vieviä paikkoja. Joulun alla ruukkikylän puodit ja talot on koristeltu lyhdyin, kynttilöin ja havunoksin joulua odottamaan. Joenvarsi on täynnä toinen toistaan upeampaa valotaidetta. Tunnelma on hyvällä tavalla pysähtynyt ja elämäntyyli verkkainen.

Joulunaika on ihana hetki lähteä Fiskarsin menneen maailman tunnelmiin. Viipyilemään, nauttimaan, jouluostoksille, kuusenhakuun ja syömään hyvin.

Joulun alla Fiskarsin ravintolat tarjoilevat menuita, joissa maistuvat joulun ja lähiympäristön maut. Hirvipaisti tulee läheisistä metsistä, makkarat naapuripitäjästä ja juustot muutaman sadan metrin päästä Fiskarsin Juustolasta.

Fiskars
Lähiretki Fiskarsiin vie mukavaan joulun tunnelmaan. Kuva: Travellover-blogi.

Kauden makuja ja lähiruokaa

Wärdshusissa ruokalista vaihtuu kauden mukaan. Juuri nyt tarjolla on muun muassa ankanmaksaa, sorsaa ja karpaloita. Ruoka Wärssyssä on taivaallisen hyvää, palvelu huomioivaa ja kynttilänvalo ja hämyinen tunnelma paikallisten käsityöläisten sisustamassa majatalossa ihana.

Viereinen Kuparipaja ei häviä yhtään ruoan maussa. Talossa tarjoillaan sekä lounasta että illallista, ja toisinaan viikonloppuisin järjestetään myös ohjelmallisia illallisia. Pajan jouluinen menu sisältää esimerkiksi kaloja, maalaispateeta, ylikypsää possunposkea ja Fiskarsin juustoja.

Wärdshus, Fiskars
Perinteisiä makuja Fiskarsissa – Wärdshusin hirvipullat. Kuva: Beach House Kitchen -blogi.

Kakkukahvit ja macaronit nautiskellaan Petri’s Chocolate Roomissa. Mustaherukka-, tryffeli-, vadelma-suklaa- ja muut kakut sulavat suussa. Ja talven keskellä raparperimacaronen maku on kesäisen pirteä. Käsintehtyjä konvehteja kannattaa ostaa joululahjoiksi mukaan. Laundry on piipahduspaikka jossa nautitaan lasi hyvää punaviiniä tai kylmä oman kylän panimon olut.

Millaisen lahjan tahdot antaa?

Nykyajan ihmisillä on kaikkea, joten jouluksi onkin kiva hankkia tuotteita, joilla on varmasti käyttöä. Kuten kynttilöitä ja ruokaherkkuja. Desicossa tehdään kynttilöitä käsin ja joulun aikaan tehtaanmyymälä kylpee punaisissa ja vihreissä väreissä. Onoma shopista kylän keskeltä löytyy käsitöiden ystäville villalankoja ja Fiskars shopista saksia joka tarpeeseen. Olkikaupasta voi ostaa mummolan tunnelmiin vieviä himmeleitä ja Second Chance -kaupasta kierrätysmateriaaleista valmistettuja kauniita vaatteita.

Fiskars
Desicon kynttilät sopivat hyvin pukinkonttiin.

Joulu aukeaa Fiskarsin ruukkikylässä lauantaina 28.11.2015. Tapahtumia on tarjolla jokaisena viikonloppuna ennen joulua. Hyvän ruoan ystäville itsenäisyyspäivän viikonloppu on paras hetki lähteä hankkimaan joulupöydän herkut ennakkoon. Itsenäisyyspäivän viikonloppuna 5.-6.12. vietettävillä Maan maut -festivaaleilla on tarjolla esimerkiksi artesaanijustoja, paikallisten leipomoiden tuoteilta, Pohjan Gurujen glögiä, West Charkin lihajalosteita ja Alkärr farmin karitsaa.

Hauskoja jouluisia ohjelmanumeroja ovat Fiskarsissa järjestettävät joulukuusisafarit. Hyppää traktorin kyytiin ja lähde metsään kaatamaan juuri se teidän perheellenne ihanin ja paras kuusi. Joulukuusisafarille pääsee 12.-13.12. ja 19.-20.12.2015.

Jouluostokset voivat viedä voimia, joten pään voi kallistaa tyynyyn Fiskarsissa, ja jatkaa valmiin aamiaisen ja hyvin nukutun yön jälkeen kotiin. Majoitusta tarjoavat Hotelli Tegel ja Fiskars Wärdshus. Fiskarsiin ja takaisin pääsee myös erityisellä joulubussilla.

Fiskarsin joulun ajan tapahtumat voi tarkastaa osoitteessa www.fiskarsvillage.fi

Kuvat: Tanja Holmberg, Beach House Kitchen, Travellover

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.