Hyppää sisältöön

Kokeile lähilomaa kotimaassa – Vanhan Rauman parhaat ravintola- ja majoitusvinkit

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.06.2021
Länsirannikolta löytyy ihana minilomakohde, Vanha Rauma. Jo yhden yön lähilomalla ehdit ihastua ja tutustua vanhan kaupungin tunnelmaan ja taloihin.

Vinkit Vanhan Rauman ravintoloihin ja yöpymiseen

Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma ei ole museokohde, vaan kaupunginosa, jossa asutaan ja eletään tavallista elämää. Tosin normaalia viehättävämmässä ympäristössä. Vanhassa Raumassa jokaisella puutalolla on oma nimi, ja monen ikkunassa pari posliinikoiria kertomassa siitä, onko isäntäpari kotona vai ei.

Taloja ja katuja on kunnostettu viime vuosina kovaa vauhtia. Kasvojenkohotus alkaakin näkyä katukuvassa. Museoviraston ohjeistus pitää tunnelman kuitenkin alkuperäisenä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kävely kapeilla kaduilla, kauniiden talojen lomassa vie menneeseen aikaan. Tunnelma on rauhoittava ja hiljaisuus tuntuu hyvältä.

Ruoka on olennainen osa lomailua, ja Vanhan Rauman loma tarjoaa tähänkin kiinnostavia vaihtoehtoja länsirannikon lähiruoasta moderniin aasialaiseen keittiöön.

Huoneistohotelli Vanha Rauma

Vanhankaupungin ytimessä sijaitsevaan huoneistohotelliin kuuluu kaksi kaunista kaksiota ja yksi kolmio. Sijainti on ideaali aivan kauppatorin tuntumassa.

Vanha Rauma

Hotelli Vanha Rauma

Tämä pieni yksityinen ja melko idyllinen hotelli sijaitsee Kalatorin laidalla vanhassa funkkisrakennuksessa. Hotellin 20 huonetta ovat kaikki yksilöllisiä, ja perheille ja isommille seurueille löytyy tilavia superior-huoneita. Hotelli tarjoilee hyvän aamiaisen ja ruokaravintola on melko suosittu paikkakunnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli Vanha Rauma

Tanja HolmbergHotelli Vanha Rauma
Raumaan ehtii tutustua vaikka yhden yön minilomalla.

Kokkaa lähiruokamenu itse

Pikkurivissä ja muissa kotimajoituskohteissa voi kokkailla itse hyvän lähiruoka-aterian. Raaka-aineet saa hankittua muutaman askeleen päästä kauppatorilta ja Ruokapuoti Lumosta. Tori on Rauman sykkivä sydän, jossa pystykahvien lisäksi napataan mukaan todellista lähiruokaa: kalaa, marjoja ja vihanneksia kauden mukaan. Lumo on kekseliäästi sisustettu lähi- ja luomuruokakauppa, joka myy myös keittiötarvikkeita, luomukosmetiikkaa ja ympäristöystävällisiä pesuaineita.

Ruokapuoti Lumo, Rauma
Herkuttelua Raumalla: Ruokapuoti Lumo.

Puodissa on myös vanha auton takakonttiin koottu laaja pienpanimoiden olutvalikoima, johon kannattaa tutustua. Jos haluat lomaviikonloppuusi jotakin extraa, tutustu ennakkoon Lumon nettisivuihin, sillä paikassa järjestetään viikonloppuisin muun muassa raakasuklaa- ja smoothiekursseja sekä olut- ja juustomaistiaisia.

Ruokapuoti Lumo

Kepeä italialainen Osteria da Filippo

Jos istut mieluummin valmiiseen pöytään, kokeile Rauman ravintoloita. Kauppakadun pikku kuppila Osteria da Filippo on melko vaatimattomasti mutta hauskasti sisustettu. Jos satut tänne oikeaan aikaan, saat nauttia esimerkiksi hyvästä valokuvanäyttelystä tai venetsialaisista juhlista. Vanhan Rauman ytimessä tarjoillaan italialaista ruokaa focacciasta pastaan. Paikan juttu on taikinajuureen leivottu herkullinen pizza – ja valikoima on varsin monipuolinen. Jälkiruoaksi sopii Suomen Turussa käsin valmistettu ja sieltä Raumalle kuljetettu jäätelö.

Osteria da Filippo

Café Sali torin laidalla

Café Salista on tullut Rauman vilkkain kohtaamispaikka. Salaatit ovat hyviä ja runsaita, lisäksi vitriinistä löytyy suolaista ja makeaa kahvileipää, viinejä, oluita ja alkoholittomia virvokkeita. Sali itse sanoo tarjoavansa Suomen parasta erikoiskahvia. Salin täyttää kiva puheensorina ja ihmisten tulemista ja menemistä on hauska seurata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sali Lounge on kahvilan pikkusisar, jossa nautitaan brunsseja viikonloppuaamuisin ja lisäksi lounasta ja a la carte -aterioita iltaisin.

Café Sali

Kaffet ja hyvälist karhujen kanssa

Jokaiseen Rauma-vierailuun on sisällytettävä päiväkahvit perinteisessä Kontion kahvilassa, nykyiseltä nimeltään Wanhan Rauman kahvila. Kahvila on ideaali paikka laiskaan sunnuntain alkuiltapäivään ennen loman päättymistä. Talo tarjoaa oman leipomon tuotteita, kuten vaniljamunkkeja, erilaisia leivoksia ja Euran rinkeleitä.

Kahvila hyödyntää myös kivasti sesonkeja tuotteissaan. Monenkirjava nallekarhujen joukkio löytyy kahvilan hyllyiltä, tuoleilta ja näyteikkunasta.

Wanhan Rauman kahvila

Kuvat: Shutterstock ja Tanja Holmberg

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nelostien taukopaikat

Autoilijan opas Nelostielle – katso reitin parhaat taukopaikat

Kotimaan tapahtumakesä on jo täydessä vauhdissa – katso parhaat tärpit kesäkuulle

Raippaluoto, Suomi

Suomen erikoisimmat nähtävyydet – 30 kohteen lista kesää varten

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 20 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja