Kuva: Tanja Holmberg
Kaks Kokka, Tallinna

Lähiruoka on iso trendi Tallinnassa – Kaks Kokan kokit keräävät raaka-aineita itsekin

Lähi-ja luomuruoka on iso trendi Tallinnassa. Nyt säilötään, käytetään lähivesien kalaa ja poimitaan raaka-aineita suoraan luonnosta. Rotermannin korttelissa terminaalin ja vanhankaupungin välissä on useita viihtyisiä, hyvän ruoan ravintoloita. Tutustu kahden kokin isännöimään Kaks Kokkaan!

Kaks Kokka luottaa luontoon

Parivaljakko Ranno Paukson ja Martin Meikase aloitti ravintolatoimintansa Saarenmaalla, missä he poimivat ruokalistan raaka-aineet suoraan luonnosta tai omista kasvihuoneistaan.

Myöhemmin tuli aika siirtyä väljemmille vesille pääkaupunkiin. Tallinnassa kasvihuoneen pitäminen on haastavampaa, joten kaksikko uskoo nyt luottotoimittajiinsa. Joskin esimerkiksi lisukkeena tarjoiltavan jäkälän nuoret mestarit keräävät edelleen itse kaupungin lähistöltä.

Lautasille rakentuvat ruoka-annokset valmistetaan puhtaista virolaisista raaka-aineista.

– Annokset tulevat kyllä ympäri maailmaa ja valmistukseen käytämme erilaisia tekniikoita, kertoo keittiömestari Ranno Paukson.

Kuva: Tanja HolmbergKaks Kokka, Tallinna
Ravintola Kaks Kokka hellii myös näköaistia.

Kaikki valmistuu omin käsin

Ruoka kokataan alusta asti itse ja raaka-aineista pyritään hyödyntämään kaikki osat. Niinpä esimerkiksi tillin varret jauhetaan kahvimyllyssä tillipölyksi, jolla kokit koristelevat kala-annokset.

Keittiön väki säilöö vihannekset ja sienet itse – kuten lähiruokaravintolan kuuluukin. Jokaista kokeilua ei asiakkaiden lautasille kuitenkaan kelpuuteta. Epäonnistuneet versiot päätyvätkin purkkeihin ja osaksi ravintolan sisustusta.

Ruoan lisäksi limut (tyrni-, kola- ja sitruuna-) tehdään paikan päällä, ja ainakin tyrniversio oli todella raikas. Olutvalikoima koostuu pääosin paikallisten pienpanimoiden oluista.

Jokainen kiinnostunut saa kurkistaa keittiöön

Ystävättären kanssa nautimme alkuruoaksi hirvenlihaa jäkälällä ja kotijuustoa erilaisilla kasviksilla ja juureksilla höystettynä. Pääruoan valinnan suhteen olimme yksimielisiä: Pärnun rannikolta pyydettyä kampelaa ja sen seuraksi bearnaise-kastiketta. Yksinkertaista ja hyvää.

Ravintolan annoksissa raaka-aineiden maut ja tuoreus tulevat selvästi esiin. Värikkäät ja kauniisti asetellut annokset tarjoavat myös silmänruokaa.

Kuva: Tanja HolmbergKaks Kokka, Tallinna
Kaks Kokassa näkyy Ranno Pauksonin kädenjälki.

Palvelu on ystävällistä ja viinisuositukset saa vaivattomasti. Pidän siitä, jos ravintolavierailu tarjoaa muitakin kuin ruokaelämyksiä. Täällä se oli vierailu keittiöön. Onnistuu kuulemma kaikille halukkaille.

Fiinimpiin illalliselämyksiin sopii seinän toisella puolella sijaitseva saman ravintolaryppään fine dining -ravintola Ö, jossa nautitaan neljän-, kuuden- ja kahdeksan ruokalajin illallisia. Ravintoloilla on yhteinen keittiö ja henkilökunta, ehkäpä juuri se selittää Kaks Kokan täydelliset bistromaut.

Henkilökunta suosittelee pöytävarauksen tekemistä ennakkoon molempiin ravintoloihin.

Kaks Kokka
Mere pst 6E (käynti sisäpihan puolelta)
Pääruoat 7 € – 16 €, päivän lounasannos 6 €

Ravintola Ö
Mere pst 6E
4:n ruokalajin menu 46 €

Päivitetty: 6.3.2015

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia