hero taustakuva

Art déco -tunnelmiin Tallinnaan: strutsinsulkia, samppanjaa ja suklaata

Toomas Tuul artikkelin kuva
Lähialuematkailu
Miltä kuulostaisi päivä Tallinnassa 1920-luvun tunnelmiin uppoutuen? Tallinna-päivä art déco -teemalla aloitetaan ajamalla raitiovaunulla Kadriorgin puistoalueelle ihastuttavaa muotinäyttelyä katsomaan. Hienostunutta tunnelmaa jatketaan samppanjan, suklaan ja jazzmusiikin äärellä.
Teksti: Tanja Holmberg
Päivitetty: 28.01.2015
facebook   whatsapp

Lyhytkin matka voi olla luksusta

Tallinna-päivä art déco -teemalla aloitetaan ajamalla raitiovaunulla Kadriorgin puistoalueelle ihastuttavaa muotinäyttelyä katsomaan. Hienostunutta tunnelmaa jatketaan samppanjan, suklaan ja jazzmusiikin äärellä. Ota nämä osoitteet talteen ja vietä hemmottelevan ylellinen päivä Tallinnassa!

Eleganttia art déco -pukuloistoa Kumussa

Kadriorgin puiston sydämessä sijaitsevassa Taidemuseo Kumussa on tarjolla tammikuulle asti upea muotinäyttely Kadonneen maailman loistoa. Art déco -muotia Aleksandr Vassiljevin kokoelmasta.

Näyttelyn kahdeksankymmentä pukua ja yli kaksisataa asustetta esittelevät eurooppalaisen muodin helmiä art déco -aikakaudelta eli vuosilta 1918 – 1939. Upeita leninkejä, strutsinsulkakäsineitä ja huikeita hattuja – päälle paljon valokuvia ja maalauksia. Vähän mielikuvitusta ja on kuin elelisit The Great Gatsby -tunnelmissa.

Kadonneen maailman loistoa -näyttely Kumussa 18.1.2015 asti, talvikaudella to-su klo 11-18, ke 11-20.
Taidemuseo Kumu, Weizenbergi 34 / Valge 1

Kumu, Tallinna
Kumun näyttely esittelee upeita asuja vuosikymmenten takaa.

Suklaata ja suolaista Cafe Josephinessa

Vanhassa kaupungissa Vene-kadulla sijaitseva Cafe Josephine henkii art déco -tyyliä, joten se on kiva iltapäiväkahvipaikka näyttelyn jälkeen. Kahvila on nimetty 1920-luvun sensaation, yhdysvaltalais-ranskalaisen kabareetähti Josephine Bakerin mukaan.

Tarjolla on käsintehtyjä suklaakonvehteja sekä upeita suolaisia ja makeita herkkuja. Hyvän kahvin kanssa tietysti. Suklaakonvehteja kannattaa ostaa myös tuliaisiksi kotiin.

Cafe Josephine
Vene 6, Tallinna

Uniikissa Brutissa kuplii

Brut on Tallinnan uusin, vasta kuukausi sitten avattu ainutlaatuinen samppanjabaari vanhassakaupungissa. Viehättävässä ympäristössä voit maistella pienten samppanjatalojen tuotantoa.

Samppanjaa, juomien aatelia, myydään myös mukaan kauniissa lahjakasseissa. Tämän vinkin sain tuoreeltaan Tallinnan samppanjaklubin jäseneltä, Evelin Orgilta, joka työskentelee Viron Sokos Hotellien myyntipäällikkönä.

BRUT
Olevimägi 13, Tallinna

Chocolats de Pierre
Ylellinen matka Tallinnaan on helppo toteuttaa päiväretkenä, mutta yhtä hyvin voit pidentää minilomaasi yöpymällä hotellissa.

Jazzia ja muuta elävää musiikkia joka ilta Clazzissa

Vanhalla torilla, Vana turgilla, nautitaan elävän musiikin sävelistä joka ilta. Tarjolla on jazzia, bluesia ja latinomusiikkia. Clazz on paikallisten mukaan kaupungin tunnetuin jazz-ravintola, jossa on mahdollisuus myös ruokailla. Lista on melko suppea mutta kokeilemisen arvoinen.

Clazz
Vana turg 2, Tallinna

Paina pää tyynyyn Estoriassa

Hienostuneen päivän ja illan päätteeksi nukkuisin itse esimerkiksi Solo Sokos Hotel Estorian muhkeassa vuoteessa, joka on pedattu ihanan värikkäillä lakanoilla. 1920-luvun iloinen tunnelma jatkuu näin nukkuessakin. Sinulla on ehkä oma hotellisuosikki, jaa se kommenteissa muillekin!

Seuraavassa asiantuntijakirjoituksessani esittelen Tallinnan viimeisimpiä ravintolavinkkejä paikallisen keittiömestarin opastamana.

Kuvat: Toomas Tuul, Kumu

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.