Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin parannat kielitaitoasi reissussa – lue helpot vinkit

Istockphoto artikkelin kuva
Kielimatkat
Matkan aikana vastaan tulee lukuisia tilanteita, joissa omaa kielitaitoa pääsee kehittämään. Näiden vinkkien avulla onnistut löytämään kaikki hyödyntämisen arvoiset tilanteet ja saat kaiken irti reissustasi!
Teksti: Johanna Malinen
Päivitetty: 28.09.2017
facebook   whatsapp

Treenaa kielitaitoa reissussa

Ulkomaille matkustaessa saa ainutlaatuisen tilaisuuden harjoitella kielitaitoa. Jo alkeitten osaaminen antaa pohjan, jonka kautta kielitaitoa voi lähteä viemään edistyneelle tasolle uudessa ympäristössä.

Vaikka et tuntisi yhtään ihmistä lomakohteestasi, ei sen tarvitse estää sinua puhumasta paikallisille heidän omalla kielellään. Tässä on listattuna muutamia tilanteita, joissa suunsa avaamalla voi ottaa lomasta ja kielen oppimisesta kaiken irti.

Lue, miten voit helposti treenata kielitaitosi matkalla!

Loma-asunnossa

Varaamalla loma-asunnoksi huoneen paikallisen luota pääset yleensä juttelemaan heidän kanssaan ja heidän kielellään. Riippuu toki isännästä, kuinka paljon hänellä on aikaa seurustella vieraiden kanssa, mutta usein esimerkiksi Airbnb:n kautta huoneita vuokraavat ihmiset ovat kiinnostuneita vieraistaan ja vaihtavat mielellään muutaman sanan.

Puistossa

Parasta juttuseuraa ovat ihmiset, joilla on aikaa ja jotain kerrottavaa. Siksi vanhempien ihmisten kanssa saattaa olla helpompi aloittaa keskustelu. Esimerkiksi puistoissa istuskellessa törmää helposti päivää paistatteleviin ikäihmisiin, jotka saattavat olla juttutuulella. Myös koiran ulkoiluttajien kanssa on usein helppo keskustella – varsinkin koirista!

Ravintolassa ja kahvilla

Asiakaspalvelutilanteiden ykkönen, ravintolaruokailu, tarjoaa tilaisuuden laittaa kielitaito testiin. Voit pyrkiä suoriutumaan koko illallisesta kokonaan paikallisella kielellä käyttäen mahdollisimman vähän viittomia ja etusormella osoittamista. Jos yrität opiskella jotain muuta kieltä kuin englantia, voit esittää ettet puhu englantia lainkaan, niin saat varmasti palvelua ja samalla kieliharjoituksen paikallisella kielellä.

Museoissa, muistomerkeillä ja näyttelyissä

Historiaa ja kulttuuria esittelevissä näyttelyissä on usein paljon erilaisia tietokylttejä. Tavaamalla näitä pääset syventymään paikallisiin nähtävyyksiin ja käyttämään kieltä. Esimerkiksi Pariisin Pantheónissa saa kulumaan tuntikausia lukemalla sinne haudatuista suurmiehistä, Lontoon luonnonhistoriallinen museo sivistää kaikenikäisiä ja Museo del Prado Madridissa vie espanjalaisen taiteen syövereihin.

Ostoksilla

Markettien itsepalvelukassat tarjoavat kielitreeniä maksupäätteen painikkeiden verran, mutta pienissä putiikeissa on persoonallinen tunnelma ja työntekijöitä, jotka piristävät työpäiväänsä mielellään juttutuokiolla. Esimerkiksi kirjakaupat ja antikvariaatit ovat usein vierailun arvoisia, sillä niiden omistajilla on usein laaja tietämys ja paljon puhuttavaa kirjoista. Samalla voit hankkia itsellesi luettavaa opiskelemallasi kielellä!

Olipa tilanne siis lähes mikä tahansa, voit pyrkiä aina sanomaan muutaman sanan tai heittäytyä keskusteluun opiskelemallasi kielellä. Ihmiset ovat usein ymmärtäväisiä ja otettuja, että joku ulkomaalainen on nähnyt vaivaa heidän kielensä opiskelemiseksi. Ja jos saatkin osaksesi naurunpyrskähdyksiä, ne ovat melko varmasti hyväntahtoisia!

Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.