Kuva: Sokos Hotels
Paviljonki, Jyväskylä

Nykyajan hotelli on paljon muutakin kuin yöpaikka

Viihtyisät työtilat, monipuoliset urheilumahdollisuudet ja täydelliset juhlapuitteet. Nykyajan hotelli tarjoaa asiakkailleen paljon muutakin kuin vain huoneita nukkumista varten.

Hotelliala kehittyy kohti elämyksiä

Jatkuva muutos ja uudet majoitustoimijat, kuten luksushostellit ja kotimajoituspalvelut, muokkaavat jatkuvasti hotellialaa. Hotelleissa etsitään nyt uusia toimintatapoja, jotta asiakkaita voidaan palvella entistä monipuolisemmin. Kiintopiste  ei ole enää vain nukkuminen, vaan hotelleista on tullut elämystaloja, joissa voi harrastaa, työskennellä ja juhlia.

Hotelli voi olla myös paikkakuntansa olohuone

Maistuisiko töiden jälkeiset drinkit olohuoneessa keskellä kaupunkia? Usein unohdetaan, että hotelleja ei ole tarkoitettu palvelemaan ainoastaan muualta tulleita. Kaupunkilaiset ovat enemmän kuin tervetulleita oman paikkakuntansa hotelliin työskentelemään ja rentoutumaan.

Muun muassa Original by Sokos Hotels –hotellit vastaanottavat vierailijan mukavilla oleskelutiloilla, joiden sisustus on saanut inspiraatiota paikallisesta elämäntyylistä. Nämä paikkakuntien avoimet olohuoneet tarjoavat mahdollisuuden kokoontua yhteen ystävien kanssa, lueskella ja nauttia hotellin elävästä tunnelmasta.

Kuva: Sokos HotelsSokos Hotel Aleksanteri
Hotellista voi syntyä myös naapuruston oma olohuone.

Viihtyisä ja yhteisöllinen työtila

Nykyajan työmatkaaja arvostaa usein yhteisöllisiä työtiloja hotellihuoneeseen jämähtämisen sijaan. Tämä onkin jo huomioitu monissa Sokos Hotelleissa. Esimerkiksi Solo Sokos Hotel Torni Tampereen aulassa on oma alue toimisto- ja työkäyttöön.

Yhä useampi työskentelee freelancerina tai yrittäjänä vailla kiinteää työtilaa tai –yhteisöä. Hotellit tarjoavat myös heille vaihtelua työskentelyyn, sillä hotellissa ei suinkaan tarvitse asua, jotta viihtyisiä aulatiloja voisi käyttää.

Elämäsi juhlat hotellissa?

Moni ei tule ajatelleeksi, että hotellit tarjoavat erittäin monipuolisia tiloja erilaisiin tapahtumiin. Polttaribileet hotellin saunatiloissa, sukujuhlat suuressa sviitissä tai illanistujaiset ravintolakabinetissa – mahdollisuudet hotelleissa ovat rajattomat.

Hotelleihin jokaisen on vaivatonta saapua paikalle ja siivouksesta ei tarvitse huolehtia. Ja mikä parasta, kenenkään ei tarvitse ajaa kotiin, koska paikan päälle voi myös jäädä nukkumaan.

Treenipaikkana hotelli

Terveys- ja hyvinvointitrendi on rantautunut myös hotelleihin kuntosalien ja monenlaisten liikuntamahdollisuuksien muodossa. Uusi villitys miellyttää myös kuntosaleja kammoksuvia: yhä useammassa hotellissa on mahdollisuus lainata erilaisia kuntoiluvälineitä asiakkaan omaan käyttöön. Kuten kahvakuulia, joogamattoja tai kävelysauvoja.

Kylpylähotellien allasosastoilla pääsee lämpimiin poreisiin rentoutumaan. Ja kaikki tämä on tarjolla muillekin kuin hotelliasukkaille.

Mitä sinä tahtoisit tehdä hotellissa?

Nykyajan hotelliasiakkaalle halutaan siis tarjota täydellinen irtautuminen arjesta. Myös Sokos Hotellien konsepti on yhä enemmän ja enemmän panostamista kokonaisvaltaiseen nautintoon.

Hotellista on moneen. Kaikkien fyysisten palveluiden lisäksi hotellin ykkösvaltti on asiakaspalvelu. Meillä on ihminen vastassa. Tervetuloa aistimaan hotellielämän tunnelmia.

Jos sinulla on mielessäsi jokin uusi käyttötarkoitus hotellille, jaa se ihmeessä kaikille!

Päivitetty: 10.4.2015

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia