Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Liikuntarajoitteiselle sopiva hotelli ulkomailla – kolme varmaa valintaa

Sanna Kalmari artikkelin kuva
Esteetön matkailu
Näissä hotelleissa esteettömyys on huomioitu tarkasti ja varmasti - katso suositukset kolmeen suosittuun matkakohteeseen!
Teksti: Sanna Kalmari
Päivitetty: 11.05.2015
facebook   whatsapp

Esittelyssä kolme varmuudella esteetöntä hotellia

Esteettömän hotellin löytäminen voi joskus olla haastavaa. Pyörätuolin käyttäjälle soveltuvia esteettömiä hotellihuoneita löytyy kyllä monista hotelleista eri puolilta maailmaa, mutta käsitykset esteettömän huoneen vaatimuksista voivat vaihdella suuresti ja tietoa hotelleista voi olla vaikea löytää ilman yhteydenottoa jokaiseen hotellin erikseen.

Nämä kolme hotellia ovat huomioineet esteettömyyden liikuntarajoitteisen kannalta yksityiskohtia myöten.

1. Huoneistohotelli Mar y Sol, Los Cristianos, Teneriffa

Mar y Sol avattiin vuonna 1990 ja se on ensimmäinen hotelli Euroopassa, jonka suunnittelussa on huomioitu erityisesti liikuntarajoitteiset turistit. Se on myös hyvin suosittu hotelli, johon ihmiset eri maista palaavat mielellään vuosi toisensa jälkeen.

Hotellin kaikki huoneet soveltuvat liikuntarajoitteisille ja huoneissa on valinnanvaraa omien erityistarpeiden ja laatutoiveiden mukaan. Hotelli on rakennettu loivaan rinteeseen ja sieltä avautuvat upeat näköalat merelle ja vuoristoon. Kaikkiin hotellin tiloihin pääsee pyörätuolilla ja ravintolan buffetissa monipuoliset herkut on asetettu esille niin, että niihin on helppo yltää myös pyörätuolissa istuen.

Viihtyisällä allasalueella on kaksi isoa allasta, joista toisen lämpötila on 32 astetta. Altaisiin pääsee tuolihissin avulla tai loivia, kaiteilla varustettuja portaita pitkin. Hotellin yhteydessä sijaitsevasta palvelukeskuksesta voi vuokrata erilaisia apuvälineitä ja sitä kautta järjestyvät myös esteettömät retket sekä lentokenttäkuljetukset. Hotellin lähiympäristö on esteetöntä, mutta rantakadulle johtaa mäki, mikä voi olla haastava joillekin liikuntarajoitteisille.

Italia, Toscana
Hotelli I Girasolissa esteettömyys on huomioitu myös uima-altaalla.

2. Hotelli I Girasoli, Toscana, Italia

Keskiaikaisia kaupunkeja täynnä olevan Toscanan alueen Italiassa ei ihan heti uskoisi olevan hyvä kohde liikuntarajoitteisille.

I Girasoli on keskiaikaisen Lucignanon kaupungin lähellä sijaitseva hotelli, jota ympäröivät kauniit maaseutumaisemat. Hotelli on suunniteltu liikuntarajoitteisia ajatellen ja siksi se on kaikilta tiloiltaan täysin esteetön ja kaikki huoneet sopivat myös pyörätuolilla liikkuville.

Pihalla on kaksi uima-allasta, joista toinen on lämmitetty 30 asteiseksi ja johon pääsee tuolihissillä tai loivia kaiteilla varustettuja portaita pitkin. Hotellista saa myös lainaan erilaisia apuvälineitä, osan maksutta ja osan pientä lisämaksua vastaan.

Kävelymatkan päässä hotellilta ei ole palveluja, mutta hotellin omilla esteettömillä autoilla onnistuvat esteettömät retket esimerkiksi Firenzeen, Pisaan, Sienaan, viinitiloille ja hotellilta viiden kilometrin päässä sijaitsevaan Lucignanoon tai isoon outlet-ostoskylään. Autoilla hoituvat myös lentokenttäkuljetukset, esimerkiksi Rooman lentokentältä.

Hotellin ravintola ja runsaat italialaiset herkut takaavat, ettei nälkä pääse yllättämään. Halutessasi voit yöpyä myös hotellin pihapiirissä sijaitsevissa pienissä esteettömissä mökeissä.

3. Hotelli Eria Resort, Kreeta, Kreikka

Rauhallisessa Malemen kylässä, kuvankauniilla Kreetan saarella sijaitseva Eria Resort on Kreikan ensimmäinen liikuntarajoitteisia ajatellen suunniteltu hotelli. Pieni hotelli on tunnettu hyvästä palvelusta ja ravintolan tarjoamista kreikkalaisista ruoista, jotka valmistetaan paikallisista tuoreista raaka-aineista.

Hotelli on täysin esteetön myös pyörätuolin käyttäjille ja sen kaikki huoneet ovat tilavia ja soveltuvia liikuntarajoitteisille. Jokaisessa huoneessa on vakiovarusteena sähköisesti säädettävä sänky. Hotellista voi myös vuokrata erilaisia apuvälineitä helpottamaan lomailua. Hotellin pihalla on lämmitetty uima-allas, jonne pääsee loivaa ramppia tai loivia portaita pitkin.

Malemen kylä on esteetön ja esteetön merenranta sijaitsevat noin 700 metrin päässä. Hotellin esteettömillä tila-autoilla hoituvat niin lentokenttäkuljetukset kuin retket ympäri Kreetan saarta.

Kaikki kolme hotellia ovat Suomesta saavutettavissa suorilla lennoilla. Valmismatkapaketteja kaikkiin kohteisiin myy esimerkiksi Suomen Matka-Agentit. Lomalle pääsee joko omatoimisesti tai välillä myös matkanjohtajan johdolla.

>> Lue lisää esteettömästä matkailusta

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.