Blogissani on ollut hieman hiljaista. Tässä syy

 

Jo pitemmän aikaan on ollut aikomus istua alas ja kirjoittaa tänne uutta artikkelia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaa vain ei ole ollut tarpeeksi, sillä syksyllä tapahtui se mistä olen haaveillut tässä jo pitemmän aikaan ja siitä jo kirjoittelinkin tuonne ensimmäiseen postaukseeni, jossa kerron hieman itsestäni.

Haaveenani on siis ollut jo pitemmän aikaan siirtyä jälleen matkailun opiskelujen pariin. Olen opiskellut aikaisemminkin matkailua. Matkavirkailijan ja ulkomaan matkaoppaan todistukset ovat tallessa, mutta haluan kouluttaa itseäni lisää matkailualalla. Haluan tulla matkailun ammattilaiseksi ja ehkä vielä matkustaa työkseni ulkomailla. Tavoitteena siintää työ matkailualan johtotehtävissä.

Tämä toiveeni kuultiin ja siihen vastattiin ja alku syksystä sain tiedon, että minut on valittu opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakoulun ( SAMK) englanninkieliseen tutkintoon nimeltä International Tourism Management.

Olen niin innoissani opinnoista! Meidän luokkamme koostuu monesta eri kansalaisuudesta. Opiskelijoita on esim. Sri Lankasta, Intiasta, Vietnamista, Sierra Leonesta. Ihanaa tutustua erilaisen kulttuurin omaaviin ihmisiin ja kuulla heidän elämästään omassa maassaan. Vaihto-opiskelijoita on mukana joillakin tietyillä kursseilla ja he ovat kotoisin Ranskasta, Espanjasta ja Kiinasta.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Voi kyllä, olen ehtinyt kerätä jopa 3 haalarinmerkkiä! 😀 Vielä pitäisi ehtiä ompelemaan ne (pinkkiin) haalariin 🙂

Lisäisin vielä, että kuulun siis restonomeihin, vaikka opiskelen englanninkielisellä linjalla.

Koitan jossain vaiheessa saada aikaiseksi tänne uuden artikkelin. Sillä haluan ehtiä pitämään tätä blogia yllä. Kunhan koulu kiireiltä ehdin.

Aion kyllä lähteä työharjoitteluun ulkomaille, kun sen aika on. Tulen sitten tänne kertoilemaan kokemuksistani. Kiinnostaa tuo kestävä ja vastuullinen matkailu aiheena. Jotain siihen liittyvää kun pääsisi harjoittelussa tekemään ja ulkomailla.

Vielä en tiedä olenko menossa vaihtoon. Kiinnostaisi tuo Universidad de Valencia. Täytyy hieman miettiä. Ainakin työharjoitteluun ulkomaille olen menossa.

Tässä jo lueskelin koulun kirjastosta haalimaani kirjaa The business of Tourism, niin mielenkiintoista, että luen ihan omasta halustani syyslomalla koulukirjoja. Ei siis ollut pakko lukea, mutta halusin kun kiinnostaa 🙂

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä siis lyhkäisyydessään miksi en ole kirjoitellut tänne lähiaikoina. Nyt menen lukemaan hieman lisää aiheesta Sustainable tourism. Joka on muuten erittäin tärkeä aihe.

 

 

 

 

Previous Post

4 Comments

 • Reply Tessa Suopanki torstai, 27 lokakuun, 2022 at 19:50

  Olipa hauska lukea blogiasi! Olen itse matkailun liiketalouden restonomi AMK ja päivääkään en vaihtaisi pois tältä alalta! 🤗 Suosittelen ehdottomasti hyödyntämään kaikki mahdolliset ulkomaan vaihdot ja kokeilemaan laajasti eri maita, ne vuodet ovat olleet yksi elämäni antoisimmista!

  • Reply suzan perjantai, 28 lokakuun, 2022 at 14:37

   Voi kiitos! Siellä toinen restonomi jee! 🙂
   Juu kyllä sitä pitää ottaa kaikki irti tulevista harjoitteluista ja ehkäpä vaihdoistakin 🙂
   Kun tilaisuus on päästä ulkomaille niin sinne sitten mennään ja heti kun sen aika on…ei jaksaisi oottaa! Uskon, että ne vuodet ovat olleet se elämän antoisimpia 🙂 ja kuinka opettavaista ja mitä muistoja!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 27 lokakuun, 2022 at 21:35

  Heh, Pori on mun synnyinkaupunki ja vieläkin tulee aika-ajoin siellä käytyä. Kiva kaupunki, mukavia opiskeluja sinne!

  • Reply suzan perjantai, 28 lokakuun, 2022 at 14:42

   Noniin, siellä toinen Porilainen! 🙂 Juu, itse olen asunut ulkomailla monta vuotta ja välillä asunut Helsingissä ja taas ulkomailla. Sitten tulin paluumuuttajana takaisin Poriin, sillai kai.
   Kiitos paljon! Täällä taas aherretaan! 🙂

  Leave a Reply