Suomen suurin matkablogiyhteisö

Länsi-Suomen meritunnelmaa tarjoava salattu helmi: BarPurje

 

 

Tämän ihanan merellisen paikan löysin muutama vuosi sitten. Silloin etsin merellistä rentoa kesäterassia ja mieluiten juuri meren äärellä ja lähiseudulta eli Porin läheltä. Tämä paikka on oikea salattu helmi. Kun sinne löytää, sinne palaa uudestaan. Merellisen maiseman kruunaa BarPurjeen vieressä oleva vierasvenesatama. BarPurje on Luvian Laitakarissa toimiva ravintola.

 

Tienkyltit veivät hyvin perille Luvialla sijaitsevaan BarPurjeeseen ja osoitteeseen Laitakarintie 322.  Me ajoimme sellaista söpöä ja idyllistä maalaismaisemareittiä pitkin perille asti. BarPurjeen kyltti tulee vastaan heti Laitakarin Merihelmen ja uimarannan jälkeen.

 

 

Bar Purjeen läheisyydessä sijaitsee myös Kaljaasi Ihana. Voit siis ensin viettää rattoisaa aikaa Bar Purjeessa ja jatkaa siitä seilaillen Kaljaasi Ihanalla ja tutustuen vieläkin enemmän merellisiin maisemiin. Kaljaasi Ihanan läheisyydessä on myös matonpesupaikka. Aivan mahtavat Suomi maisemat. Kyllä siinä kelpaa mattoja pestä. Aivan vastapäätä Bar Purjetta on Paat Pub. Sympaattinen merihenkinen pieni baari.

Sisällä BarPurjeessa on merihenkinen tunnelma. Heti etuovista, kun tullaan sisään niin voi ostaa limsaa, vettä, jätskiä, pientä purtavaa. Kun kävelee peremmälle, niin aukeaa näkymä ravintolan puolelle ja baaritiski onkin heti sopivasti vastassa. Siitä viilentävät ja ei muuta kuin terassille näillä keleillä. Toki sisällä on todella viihtyisää ja rakastuin oitis koko sisätilan ”paraatipaikkaan”, sohvanurkkaukseen ja kuin kirsikkana kakun päällä on tuo loistava idea laittaa ruori sisustuselementiksi ja vielä tuohon kohtaan. Huikea paikka istua.

Ravintola sisältä

”paraati paikka”

Me kuitenkin suuntasimme ulos.  Terassi kiertää hienosti koko BarPurjeen, niin että asiakkaat saavat ihailla merta ja seurailla kuinka vene toisensa jälkeen saapuu tai lähtee. Siinä niitä katsoessa alkoi jo haaveilemaan omasta paatista. Voisi vain purjehtia koko päivän ja välillä rantautua maihin tällaiseen idylliseen paikkaan.

 

Terassilta pääsee myös hieman ylemmäs ”toiseen kerrokseen”. Me menimme sinne ja hieman varjoon kuitenkin, sillä aurinko paahtoi aika hyvin. Ylhäällä terassilla on myös paikka varjossa. Alhaalta pääsee myös torniin. Tällä kertaa torni oli kiinni, johtuen varmasti huikeasta lämpötilasta joka olisi noussut tornissa vielä hurjempiin lukemiin. Mutta kyllä siellä kerran on tullut käytyä ihastelemassa maisemia, silloin ei ollut niin kuuma mitä tuona päivänä:

 

Kun tullaan esimerkiksi ravintolan sisältä ulos terassille, voi vastapäätä jo nähdä punaisen rakennuksen, jossa lukee Suolaamo. Siellä on myös istumapaikkoja. Mikäli haluaa siis syödä meren äärellä, mutta kuitenkin varjossa, voi istahtaa vaikka Suolaamon sisällä oleville söpöille puisille tuoleille. Viihtyisä paikka tuo Suolaamokin.

 

Tällä kertaa tosiaan emme siis syöneet vaan otimme viilentävät juotavat baaritiskiltä ja suuntasimme terassille ja toiseen kerrokseen. Olemme kuitenkin maistelleet BarPurjeen hampurilaisaterian nimeltään PurjeenBurger, joka oli todella täyttävä ja maukas. Hampurilainen sisälsi: Täyslihapihvi, cheddarjuustoa, salaattia, tomaattia, marinoitua punasipulia, majoneesia, aiolia ja maalaisranskalaiset.

Kuva siis viime vuodelta. Hyvä oli hamppari. Mikäs siinä oli syödessä, kun maisematkin kohdillaan.

Seuraavaksi aion kuitenkin tilata jotain merellistä merelliseen teemaan sopien. Esimerkiksi ”Sinisimpukat sataman tapaan” (Sinisimpukoita valkoviini-voi-liemessä, chiliä, maalaisranskalaisia ja aiolia.

TAI:

”Selkämeren kalaa saannin mukaan” (sitrusvinegretteä, piparjuuricremeä, juureksia ja kasviksia). AI ETTIEN ETTÄ, että herahti vesi kielelle! Eikä paha hintakaan: Sinisimpukat 20e ja Selkämeren kala 26e

 

Lopuksi ennen lähtöä piti käydä tietenkin vessassa. Ja ai että miten söpö vessa ja siisti!

 

Huomasin myös, että terassille saa otettua myös viltin mukaan, mikäli tulee vilu. Viltit löytyvät koreista ennen vessaa.

 

Tässä siis merellinen pieni Länsi- Suomalainen salattu helmi.  Tästä paikasta on tullut nyt meille melkeinpä joka kesäinen perinne. Voisi istuskella koko päivän katsellen laivoja ja merinäkymiä ja tietenkin syöden meren antimia ja juoden viilentäviä kylmiä juomia.

 

 

Nähdään taas pian BarPurje!

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 8 heinäkuun, 2022 at 08:53

    Tuo on kyllä kiva paikka. Olemme useita kertoja veneillessä ollessamme poikenneet tuolla, mutta edellisestä kerrasta on kuitenkin useampi vuosi aikaa. Pitääkin miettiä, jos tulisi taas tänä kesänä tultua käytyä.

    • Reply suzan lauantai, 9 heinäkuun, 2022 at 12:05

      On kyllä loistava kesänviettopaikka. Hieman on paikkaa kunnostettu ja terassituolitkin on uusittu 😊Noniin, vielä on kesää jäljellä, siellä se BarPurje odottaa 😎

    Leave a Reply