Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ranuan Eläinpuistolle uusi jääkarhu

Ranuan Eläinpuistolle uusi urosjääkarhu

Ranuan Eläinpuisto on saanut tällä viikolla uuden asukkaan, kun jääkarhu-uros Nord muutti uuteen kotiinsa kuluvan viikon maanantaina. Jääkarhuemo Venuksen aika eläinpuiston ainoana jääkarhuna jäi näinollen lyhyeksi. Venuksen ja edesmenneen Manassen vuonna 2016 syntynyt pentu Sisu muutti joulukuun aikana Englannin Doncasteriin.

Nord on Moskovan eläintarhassa syntynyt 15-vuotias urosjääkarhu, joka saapui Ranualle auto- ja laivakuljetuksella tanskalaisesta Skandinavisk Dyreparkista. Ensimmäiset viikkonsa Nord tulee viettämään uuteen kotiinsa ja hoitajiinsa totutellen, mutta mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, pääsevät Ranuan jääkarhut tutustumaan toisiinsa lähemmin jo loppukevään aikana.

Tavoitteena kolmas Ranualla syntynyt jääkarhunpentu

Venuksen ja Manassen jälkikasvua on syntynyt ja säilynyt elävänä tähän mennessä kahden jääkarhunpennun verran. Vuonna 2012 syntynyt Ranzo asustelee tätä nykyä Itävallan Wienissä ja jo mainittu Sisu muutti puolestaan joulukuun aikana Doncasterin Yorkshire Wildlife Parkiin. Siirto toteutettiin EAZA:n jääkarhukoordinaattorin suosituksesta.

Jääkarhu on määritelty luonnossa uhanalaiseksi ja lajille on perustettu Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestössä (EAZA) uhanalaisten lajien suojeluohjelma EEP (European Ex-situ Programme), johon myös Ranuan Eläinpuisto ja Skandinavisk Dyrepark kuuluvat. Ohjelman tavoitteena on ylläpitää jääkarhujen eläintarhakanta elinvoimaisena sekä perimältään mahdollisimman monimuotoisena.

Lue pidempi juttu omalta domainiltamme

Omalta domainiltamme löytyvän blogin puolelta voit käydä lukemassa kattavamman jutun tähän aiheeseen liittyen. Tulemme päivittämään Nordin ja Venuksen, sekä Ranuan Eläinpuiston monien muiden eläinten kuulumisia kuluvan kevään aikana.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-155843827-4