Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turistioppaana Lapissa

Minkälaista on turistioppaan työ Lapissa?

Asiakaspalvelun parissa toimivat työntekijät ovat monestakin syystä tärkeä osa koko Lapin matkailun selkärankaa. Isoa roolia etenkin ulkomaisten turistien kanssa onnistumisessa näyttelevät turisti- ja eräoppaat, jotka painavat usein pitkääkin päivää positiivisten asiakaskokemusten luomisen parissa.

Maailman mukavin työ?

Oppaana toimiminen on oivallinen vaihtoehto etenkin sellaiselle ihmiselle, joka viihtyy luonnon ja ihmisten keskellä. Mikäli luontoliikunnan harrastaminen kuuluu olennaisena osana myös vapaa-ajanviettoon, on perusteltua sanoa, että oppaana työskenteleminen ei usein edes tunnu työnteolta. Harrastamisen lomassa pääsee vaan opastamaan samalla myös muita ihmisiä, joille kyseiset aktiviteetit, maisemat, ym. eivät ole yhtä tuttuja asioita.

Erilaisten elämysten kokeminen onkin yksi parhaista osista oppaan työssä. On suorastaan mahtavaa nähdä, miten aivan erilaisista elinympäristöistä ja kulttuureista tulevat ihmiset nauttivat täysin rinnoin sellaisista asioista, jotka ovat meille Lapin asukeille jopa itsestäänselvyyksiä. Myös erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen sujuu opastuksien lomassa automaattisesti.

Työn vastuullisuus

Vaikka oppaana toimiessa työnteko on pääasiallisesti erittäin hauskaa, sisältyy työhön myös suuri vastuu. Etenkin pimeään aikaan järjestettävillä safareilla saa olla todella tarkkana, että haavereita ei pääse tapahtumaan. Pimeään metsään on nimittäin helppo eksyä, vaikka metsässä olisikin paljon olemassaolevia jälkiä ja kyllä kelkallakin on mahdollista ajaa ulos reitiltä, etenkin jos kokematon kuljettaja intoutuu kokeilemaan kelkan tehoja.

Tutustu pidempään versioon tekstistä

Omalta domainiltamme löydät nyt kattavamman version oppaana toimimisesta Lapin matkailussa. Tekstiin voit tutustua tämän linkin kautta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-155843827-4