Suomen suurin matkablogiyhteisö

Harrasta luontoliikuntaa Ranuan hiihtoladuilla

Ranuan hiihtoladut Oravissa

Hiihtoladut Ranuan Oravissa muistuttavat usein junanraiteita

Ranuan hiihtoladut kutsuvat sinut kuntoilemaan luonnon keskelle

Maastohiihto on etenkin näin harvinaisen kylmänä ja muutenkin poikkeuksellisena talvena noussut todella kovaan suosioon. Monissa paikoin suksille ja monoille on kysyntää nyt jopa enemmän kuin tuotteita on tarjolla. Mutta mihin päin auton nokka kannattaa suunnata, jos haluaa hiihtää luonnon keskellä ja omassa rauhassa? No Ranuallepa tietenkin. Tässä tekstissä esittelemmekin hieman meidän upeita hiihtolatujamme. Kattavampaan versioon tästä tekstistä voit tutustua omalla domainillamme.

Oravin ladut

Oravista löytyy reittejä, jotka soveltuvat kaikentasoisille hiihtäjille. Eri pituisia hiihtolenkkejä onkin tarjolla yhdestä kilometristä aina kymmenen kilometrin lenkkiin saakka. Myös pidemmän laturetket onnistuvat, sillä Oravista lähtee erillinen, n. 3km pituinen yhdyslatu Ranuan Eläinpuistolle. Tämä yhdyslatu yhdistää yhteen Eläinpuiston luontopolun yhteydessä olevat hiihtoladut.

Ranuan Eläinpuiston luontopolun ladut

Ranuan Eläinpuiston luontopolkua kiertää noin 3.5 kilometrin pituinen latu, jossa on mahdollista hiihtää sekä perinteisellä että luistelutyylillä. Huomioimisen arvoista luontopolun laduilla on myös se, että matkan varrelta löytyy sekä laavu että kota, joissa on mahdollista tehdä tulet hiihtolenkin yhteydessä. Tällä lenkillä myös koiran kanssa hiihtäminen on sallittua.

Ranuanjärven hiihtolatu

Ranuanjärveä on kiertänyt jo monien vuosien ajan perinteisen hiihtolatu, jonka pituus on yhteensä noin 16 kilometrin mittainen. Huomioitavaa Ranuanjärven ladussa on se, että latu ajetaan Oravin ja Eläinpuiston laduista poiketen täysin talkoovoimin. Ranuanjärven ladun osalta ei olekaan takeita sille, että huoltopuoli toimisi aivan yhtä säännöllisesti kuin Ranuan kunnan huoltamilla laduilla. Ranuanjärven hiihtoladun viereltä löytyy myöskin laavu, jolla tulistelu on mahdollista ympärivuotisesti.

Tutustu latukarttoihin

Ranuan latukarttoihin on mahdollista tutustua Ranuan kunnan nettisivuilla. Ajankohtaisiin ylläpitotietoihin voit puolestaan tutustua Infogiksen karttapalvelusta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-155843827-4