Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä AuroraHutien ominaisuudet ja mahdollisuudet

AuroraHut lasi-igluveneiden ominaisuudet ja mahdollisuudet

Talvella pilkkikoppi ja revontulikota, kesällä järvellä moottorilla ajettava igluvene… AuroraHutiemme ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin liittyvät kysymykset ovat meille varsin yleisiä. Tässä tekstissä käymmekin läpi näitä asioita varsin kattavasti. Vielä pidemmän ja kattavamman AuroraHut-esittelyn löydät omalta päädomainiltamme.

Missä kaikkialle voit yöpyä AuroraHutissa?

Suomen puolella AuroraHuteissa on mahdollista yöpyä Ranuan lisäksi esimerkiksi Oulussa, Saariselällä, Helsingin saaristossa, Aurajoen rannalla Turussa, Kajaanin Oulujärvellä, Ivalossa, Kouvolassa, Kymijoella Kotkassa, Kuopion Kallavedellä, Kuusamon erämaassa, Savonlinnan läheisyydessä Kerimäellä, Pielisellä Kolin kansallispuistossa, Kalajoella, Sotkamon Vuokatissa, Nuorgamissa, Rovaniemellä, Pyhäjärven lähistöllä Pyhä-Luostolla, Kittilässä sekä Sallassa.

Ulkomailta AuroraHuteja löytyy ainakin Norjan puolelta Senjalta, Ruotsin Kiirunasta sekä myöskin Ruotsin puolella sijaitsevalta Poikkijärveltä.

Kirjaudu sisään ilman ihmiskontaktia

Sisäänkirjautuminen AuroraHutiin tapahtuu iglun ovessa olevan paneelin avulla. Koska kyseessä on sisäänpääsykoodilla tapahtuva sisäänkirjautuminen, on asiakkaan mahdollista kirjautua sisään igluun myös täysin ilman ihmiskontaktia. Sisäänpääsykoodin voi nimittäin tilata varaamisen jälkeen joko sähköpostiin tai tekstiviestillä.

Iglujen sisätilat

Iglun sisään astuessa majoittujaa tervehtii heti sisäänkäynnin oikealla puolella paneeli, josta vieras voi muunmuassa säätää iglun sisätilojen lämpötilaa, ilmastointia, sekä sisä- ja ulkovalaistusta. Ohjauspaneeli näyttää lisäksi ulkolämpötilan.

Mukava parisänky ja lasiseinä maisemien ihailuun

Kaikki iglut on varusteltu 140cm leveillä parisängyillä sekä kokonaan lasisella seinällä ja katolla, jotka kattavat puolet iglun seinä- ja kattopinta-alasta. Mukavuutensa lisäksi sängystä löytyy varsin kekseliäs ominaisuus, sillä sivustalla olevasta kahvasta nostamalla patjan alta avautuu matkalaukkutila, joka on erittäin hyvä tilaa säästävä ratkaisu suurille matkatavaroille, jotka muussa tapauksessa veisivät paljon tilaa iglujen sisätiloista.

Sängyn päädystä löytyy puolestaan erillinen paneeli, johon on mahdollista kytkeä Bluetoothilla varusteltu älylaite. Tämä mahdollistaa musiikin kuuntelun iglun sisällä. Paneelista löytyy lisäksi kaksi pientä lukuvaloa.

Sängyn sisustalla on lisäksi avattava pöytä, jonka ansiosta sekä ruokaileminen että etätyöskentely onnistuvat iglun sisätiloissa oikein mukavasti. Etätyötä tukevat lisäksi kaikista igluista löytyvä WiFi-yhteys sekä USB-porttien kautta tarjoutuva kannettavien laitteiden latausmahdollisuus.

Iglun lattiasta löytyy lisäksi kaksi mystistä reikää, joista tämä ylläolevassa kuvassa näkyvä on iglun kylmäkellarin aukko. Kylmäkellari pitää nimensä mukaisesti ruokatarvikkeet viileinä täysin luonnollisella tavalla. Toinen reikä on iglun pilkkiaukko, jonka kautta kalastus onnistuu helposti iglun lämmöstä käsin.

Iglujen sisältä löytyy lisäksi oma pieni kaasuliedellä varusteltu keittiö, jossa on myös käyttövesisäiliö. Igluissa on lisäksi omat kompostoivat WC:nsä. Varsinaiset suihkutilat löytyvät puolestaan majatalomme puolelta, jonne olemme varanneet yhden huoneen erityisesti igluvieraita varten.

Vapaa liikuteltavuus luo loputtomat mahdollisuudet

Normaaleista lasi-igluista poiketen AuroraHut on ympärivuotisesti vapaasti liikuteltava lasi-iglu, joka on myös rekisteröity veneeksi. Pitkälti tästä syystä sekä sulan veden aikaan olemassa olevasta veneominaisuudesta johtuen AuroraHuteista käytetäänkin myös vahvasti markkinointinimeä igluvene.

Sulan veden aikaan, eli pääasiallisesti kesällä ja syksyllä AuroraHut liikkuu paikasta toiseen joko oman sähkömoottorinsa voimin tai vaikkapa veneen vetämänä. Talvella iglua on mahdollista liikutella joko tehokkaalla moottorikelkalla tai esimerkiksi jonkinlaisella telamönkijällä.

Kesäisin AuroraHutit on lisäksi varusteltu omilla puisilla terasseillaan, joissa on myös lepojakkarat ja pienet pöydät. Terassilta käsin iglusta on mahdollista ihailla kauniin kesäisiä maisemia, kalastaa tai hypätä vaikkapa uimaan Ranuanjärven viilentäviin vesiin.

Talvella iglu on mahdollista liikutella haluttuun kohtaan Ranuanjärvellä sekä yön yli majoittumista että vaikkapa revontulten kuvausreissua varten.

AuroraHutien ominaisuudet pähkinänkuoressa

  • 12-kulmainen lasiseinäinen ja -kattoinen neljän vuodenajan iglumajoitus.
  • Ekologinen kahden hengen majoitus, joka on vapaasti siirrettävissä luontoelämysten äärelle.
  • Tehokkaiden tilaratkaisujen ansiosta iglussa on mahdollista majoittua (2 aikuisen lisäksi) myös esimerkiksi 1-2 lapsen kanssa.
  • Näköalatupa, parivuode, keittiö, kompostoiva wc, ruokakellari ja pilkkiaukko lattiassa.
  • Käyttösähkö aurinko- ja biopolttokennoilla, lämmitys uusiutuvalla biodieselillä.
  • Ei tarvetta tavalliselle rakennusluvalle (vene, liikuteltava, alle 10 m2). Ei ylämääräistä kuormaa ympäröivälle luonnolle.
  • Kaikki iglut on varustettu omalla WiFi-yhteydellä sekä USB-porteilla älylaitteiden lataamista varten.

Heräsikö kiinnostus? Igluihimme voit tutustua tarkemmin nettisivuillamme. Iglumajoituksen varaaminen onnistuu puolestaan verkkokauppamme kautta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-155843827-4