Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tervetuloa majataloon

Gasthaus Ranua – majatalon tarkempi esittely

Tämänkertaisessa blogitekstissämme sukellamme hieman tarkemmin rakkaan majatalomme saloihin. Tekstissä esittelemme  sekä majatalon kahden päärakennuksen historiaa että sitä, mitä kumpikin rakennus pitää käytännön tasolla sisällään.

Gasthaus Ranuan vanhemman päärakennuksen julkisivu

Majatalon vanhempi päärakennus –  tuttavallisemmin Gasthaus Ranua – valmistui sotien jälkeen 1940-luvulla. Vuosikymmenten varrella majatalossa on pyöritetty majoitustoiminnan lisäksi myös monenlaista muuta liiketoimintaa, kuten kioskia, pankkia, huoltoasemaa, kauppaa ja lypsykarjatilaa. Monille nykyisille ja entisille ranualaisille vanha Gasthaus on toiminut myös esimerkiksi mummolan roolissa. Vanhemmalla päärakennuksella onkin paikallishistoriallisesti niin suuri merkitys, että on varsin oikeutettua sanoa käytännössä jokaisen nykyisen sekä entisen ranualaisen omaavan paikasta edes jonkinlaisen muiston.

Vanhempi päärakennus kätkee sisäänsä sekä kolmen että neljän hengen majatalohuoneet, jonka lisäksi rakennuksen päädystä löytyy suurempi, kahden makuuhuoneen huoneisto, sekä ravintola ja saunatilat. Majatalon vastaanotto sijaitsee myöskin ravintolan yhteydessä.

Ravintola

Majatalon sisään astuessaan vierailija päätyy hyvin suurella todennäköisyydellä ensimmäisenä majatalomme ravintolaan ja siellä sijaitseviin vastaanottotiloihin, jotka suorastaan huokuvat menneitä vuosikymmeniä sekä vanhoja suomalaisia perinteitä.

Ravintolan seinillä on havaittavissa monia vanhempia yksityiskohtia, kuten vanhoja työkaluja, lyhtyjä ja majatalon eri vaiheita esittelevä kuvataulu. Ravintolan tiloista löytyy tilaa yli 20 henkilölle kerrallaan, mikä mahdollistaa mm. kokousten ja ryhmäruokailujen järjestämisen.

Kolmen ja neljän hengen majatalohuoneet

Päärakennuksen toisesta kerroksesta löytyvät sekä kolmen että neljän hengen majatalohuoneet, joita on yhteensä kahdeksan kappaletta. Kaikki kolmen ja neljän hengen huoneet on varusteltu perusmukavuuksilla, kuten jääkaapeilla, mikroaaltouuneilla, televisioilla, vedenkeittimillä sekä pöydillä ja tuoleilla. Huoneiden ikkunoista avautuu puolestaan näkymä joko majatalon sisä- tai ulkopihalle.

Kolmen ja neljän hengen huoneissa on lisäksi jaetut kylpyhuoneet ja WC:t, jotka sijaitsevat samassa kerroksessa huoneiden kanssa.

Kahden makuuhuoneen huoneisto

Kahden makuuhuoneen huoneisto on majatalon huoneistamme kaikkein suurin ja se sijaitsee muista huoneista erillään, majatalon tienpuoleisessa päädyssä. Tämän ansiosta huoneella on myös oma ja erillinen sisäänkäyntinsä.

Tähän isompaan huoneistoon mahtuu kerrallaan majoittumaan jopa kuusi aikuista kerrallaan. Kahden makuuhuoneen huoneistosta löytyy nimensä mukaisesti kaksi makuuhuonetta, joista molemmissa on kaksi aikuisten vuodetta sekä yhteensä yksi vuode lapselle. Lisävuoteita on mahdollista tilata huoneeseen 10€ lisähintaan.

Kahden makuuhuoneen huoneisto on lisäksi ylivoimaisesti parhaiten varusteltu huoneemme. Siitä löytyy oma keittiö, jossa on monipuoliset kodinkoneet, joiden avulla sekä ruoanlaitto että kahvinkeitto onnistuvat vaivattomasti. Keittiön vierestä löytyy lisäksi oma olohuone. Samassa suuressa tilassa on lisäksi iso keittiön pöytä, jonka ääreen mahtuu istumaan kerrallaan jopa kahdeksan henkilöä. Huoneistossa on lisäksi oma WC ja kylpyhuonetilat.

Majatalon uudempi päärakennus

Gasthaus Ranuan uudempi päärakennus valmistui 1980-luvun lopulla majoituskapasiteetin kysynnän kasvettua Simojärvellä toimineen sukellusvenebisneksen ansiosta. Kaksikerroksisesta punavalkoisesta rakennuksesta löydät majatalomme yhden ja kahden hengen majatalohuoneet.

Yhden ja kahden hengen huoneet

Majatalollamme on yhteensä kolme käytössä olevaa yhden hengen huonetta sekä neljä kahden hengen huonetta. Kaikki huoneet on varusteltu yhdellä vuoteella, pienellä pöydällä ja tuolilla, sekä vedenkeittimellä, jääkaapilla ja TV:llä. Lisäksi niissä on oma WC ja kylpyhuone. Huoneiden ikkunoista avautuu kaunis näkymä Ranuanjärvelle.

Majatalon pihapiiri ja lähiympäristö

Arctic Guesthouse & Igloosin pihapiiri ja majataloa ympäröivät lähialueet ovat ideaaleja monille aktiviteeteille. Kesällä rannastamme käsin on mahdollista käydä mm. uimassa, soutelemassa, sekä kalastamassa Ranuanjärvellä ja itse pihapiirissä on mahdollista pelata monia perinteikkäitä pihapelejä, kuten sulkapalloa, krokettia ja rantalentopalloa. Talvella Ranuanjärveä kiertävät hiihtoladut, Ranuan kelkkareitit sekä järven parhaat pilkkipaikat ovat helposti saavutettavissa suoraan majatalon rannasta käsin.

Pihapiiristä löytyy lisäksi kaikille vieraillemme maksuton parkkialue, tulentekoon ja ruoanlaittoon soveltuva kota sekä todella paljon kiitosta saanut vanhan ajan rantasauna, jonka voi varata käyttöön halutulle ajankohdalle 20 euron tuntihintaan.

Majatalon hinnasto

 • Yhden hengen huone – 55€/yö

  Aikavälillä 1.12 – 31.1 hintana 65€/yö.

 • Kahden hengen huone – 69€/yö

  Aikavälillä 1.12 – 31.1 hintana 79€/yö, hinta sisältää kaksi henkilöä.

 • Kolmen hengen huone – 78€/yö

  Aikavälillä 1.12 – 31.1 hintana 88€/yö, hinta sisältää kolme henkilöä.

 • Neljän hengen huone – 87€/yö

  Aikavälillä 1.12 – 31.1 hintana 97€/yö, hinta sisältää neljä henkilöä.

 • Kahden makuuhuoneen huoneisto – 140€/yö

  Aikavälillä 1.12 – 31.1 hintana 150€/yö, hinta sisältää viisi henkilöä.

   

  Kaikki majatalon varaushinnat sisältävät majoituksen lisäksi buffet-aamiaisen majatalomme ravintolassa, sekä majatalon sähkösaunan käyttöoikeuden. Siirry varaussivustolle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-155843827-4