Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talviaktiviteetit Ranualla

Talven aktiviteetit Ranualla

Vuosi on vaihtunut ja nyt onkin oiva aika miettiä esimerkiksi hiihtolomien lomasuunnitelmia. Ranualla voit harrastaa monia talviaktiviteetteja keskellä eteläisen Lapin kauneinta luontoa. Tästä blogitekstistä löydät muutamia erittäin hyviä tärppejä Ranuan talvimahdollisuuksista. Omien nettisivujemme blogiosiosta löydät erittäin kattavan kirjoituksen Ranuan kaikista talviaktiviteeteista sekä paikallisten yritysten tarjoamista palveluista.

Ranua hiihtoladut

Ranuan hiihtoladut – kuntoile keskellä kauneinta luontoa

Ranuan kunnan ylläpitämät Oravin hiihtoladut ovat yksi paikkakuntamme talviaktiviteettien suurimmista ylpeydenaiheista. Maksuttomasti kaikkien käytössä olevilta laduilta löydät vaihtoehtoja laidasta laitaan, sillä tarjolla on eri mittaisia reittivaihtoehtoja yhdestä kilometristä aina lähes 20 kilometrin lenkkeihin saakka.

Hiihtokausi alkaa Ranualla usein marraskuun aikana ja kausi saattaa parhaimmillaan jatkua jopa toukokuun puolelle. Koirahiihtoa on Ranualla mahdollista harrastaa Ranuan Eläinpuiston luontopolulta löytyvällä 3,5 kilometrin mittaisella kierroksella.

Arctic Guesthouse & Igloosin omasta blogista löydät kattavan esittelyn kylämme keskustasta löytyvistä  latuvaihtoehdoista.

Ranuan kelkkareitit

Kattava kelkkareitistö

Ranualta löydät kattavan, Ranuan kunnan huoltaman kelkkareitistön. Viralliset kelkkareitit vievät Ranualta Rovaniemelle, Vanttaukselle, Posiolle, Syötteelle, Iihin sekä Simoon. Reitit ovat virallisia reittejä, jotka huolletaan noin kolmesta kuuteen kertaan talven aikana, riippuen vallitsevista sää- ja keliolosuhteista. Ranuan kelkkareitit ovat virallisia kelkkareittejä, joille ei tarvita uralupia yms.  Kaikki viralliset kelkkareitit on viety pois vesistöiltä ja jokien ylityksiin on tehty niihin tarkoitetut sillat.  Ainoat poikkeukset ovat Simon rajalle menevän reitin Simojoen ylitys sekä Rovaniemen reitin Simojoen ylitys ja Syötteen reitillä olevan Majovajoen ylitys.

 

Pilki Ranuanjärvellä

Ranualla pilkkipaikkoja on tarjolla todella kiitettävä määrä. Helpoiten pilkkipaikoista saavutettavissa on kylän keskustassa sijaitseva Ranuanjärvi, joka on tunnettu erittäin saalisvarmana sekä myös monipuolisena pilkkipaikkana. Ranuanjärvellä voit nimittäin pilkkiä mm. isoa ahventa, siikaa, madetta ja miksipä ei myös haukea. Helpon pilkkipaikan Ranuanjärvestä tekee etenkin sen saavutettavuus: järven parhaille pilkkipaikoille pääsee helposti esimerkiksi Ikosen puistosta, Arctic Guesthouse & Igloosin omasta rannasta sekä uimarantana parhaiten tunnetusta Multilahdesta.

Koska pilkintä kuuluu meillä jokamiehenoikeuksien piiriin, ei erillisille kalastusluville ole tarvetta. Välineitä saa Ranualta mm. Halpahallista sekä Tarvikekeskuksesta. Arctic Guesthouse & Igloosin kautta voit sekä lainata välineitä että varata ohjatun pilkintäreissun paikallisen oppaan opastuksella.

Ranuan jäähalli

Ulkojäät ja Ranuan jäähalli

Ranualla hyvin huollettuja ulkojäitä löytyy kylän keskustan lisäksi mm. Kuhasta ja Impiöstä. Ranuan jäähallilla järjestetään puolestaan avoimia höntsävuoroja etenkin koululaisten lomien aikana. Näiden vuorojen aikatauluista löydät tarkempaa infoa Monkkari 2.0:n Facebook-sivuilta. Lisätietoa vuoroista on saatavilla myös Ranuan kunnasta Anitta Jaakolan kautta.

Ranuan honkivaara

Mäenlaskua Ranualla

Mäenlasku on mukava talvinen aktiviteetti koko perheelle. Ranualla mäenlaskua on mahdollista harrastaa ainakin kolmessa paikassa. Papinpalontien varressa sijaitsevassa Honkivaarassa, sekä kylän keskustassa löytyvässä Oravin mäessä sekä Ranuanjärven rannalla sijaitsevassa Pentti Lohen pihapiiristä löytyvässä valaistussa mäessä. Reitin Honkivaaraan löydät tästä kartasta ja Oravin mäkeen tästä.

Ranualla pulkkia ja muita mäenlaskuvälineitä on mahdollista ostaa sekä Tarvikekeskuksesta että Halpahallista. Arctic Guesthouse & Igloos tarjoaa vierailleen jonkin verran pulkkia ilman erillistä maksua.

Tervetuloa talvilomailemaan

Arctic Guesthouse & Igloos toivottaa kaikki teidät lämpimästi tervetulleiksi sekä majoittumaan että harrastamaan Ranualle. Talvi- ja hiihtoloman majoitus on mahdollista varata verkkokauppamme kautta, verkkokauppaan pääset tämän linkin kautta.

Lisää tietoa on saatavilla kauttamme joko sähköpostitse, osoitteessa [email protected] tai puhelimitse numerossa 0400 268 960.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-155843827-4