Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi

Suomi-loman majapaikat

sunnuntai, lokakuu 11, 2020

Syyskuiselle kotimaan reissulla oli majapaikkojen suhteen yksi kriteeri: jotain erikoista. Haluttiin löytää mieleenpainuvia yösijoja ja valita tarjonnasta pieniäkin toimijoita ja elämyksellisiä majapaikkoja. Syyskuussa todella monet majapaikat olivat Lapissakin kiinni, joten tarjontaa ei lopulta ollut mitenkään ihan älyttömästi. Toki myös lyhyt varausaika heikensi tarjontaa, sillä buukattiin majapaikat tavallisesti aina edeltävänä päivänä.

Joka tapauksessa reissulle osui muutama todellinen löytö ja helmi, joita voi hyvällä omallatunnolla suositella. Tässä meidän poiminnat!

Arctic Light Hotel, Rovaniemi

Arctic Light Hotel on Rovaniemen klassikko ja aamiainen, joka ei jätä kylmäksi, oli kombo jonka halusin ehdottomasti näyttää Karimille. Olin ite yöpynyt Arctic Light Hotellissa jo kerran aikaisemmin, ja todennut sen erinomaiseksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut naapurissa sijaitseva huoneistohotelli Haawe, mutta aamiainen sai meidät tällä kertaa taipumaan Arctic Light Hotellin puolelle.

Ja onneksi sai, sillä kokemus oli tälläkin kertaa aivan fantastinen! Saatiin uprgrade sviittiin, mikä oli erinomainen aloitus matkalle. Aamiaisen lisäksi herkuteltiin myös hotellin ravintolassa, missä käytiin syömässä kolmen ruokalajin menu illalliseksi, ja kaiken hyvän päälle päästiin nauttimaan niin kuntosalista kuin huoneen omasta kylpyammeestakin. Eniten nauratti siksi, että buukattiin huone Hotels.comin palkintoyönä, joten maksettiin lopulta huippuluokan sviitistä muutama kymppi.

Arctic Land Adventure Glass Igloos, Kilpisjärvi

Kilpisjärvellä Peerajärven rannalla sijaitsevat Arctic Land Adventuren lasi-iglut oli ehkä koko reissu odotetuin majapaikka, jotka olin silmäillyt valmiiksi jo viikkoja etukäteen. Lasi-iglut sijaitsevat porotilalla, mutta syyskuussa poroja ei tietenkään tilalla näkynyt, mutta varmasti talvikuukausina takaavat lisäelämyksen.

Pienet lasi-iglut tarjosi kaikki kaivatut mukavuudet paitsi saunan, mutta upea näkymä Peerajärvelle korvasi senkin. Revontulet oli olleet vallassa edellisellä viikolla, mutta onnistuttiin kuitenkin näkemään pieni vilaus revontulista toisena yönä ennen nukkumaanmenoa. Lasi-igluissa nukkumisessa on se huono puoli, että koko yön pakottautuu hereille vähän väliä nähdäkseen vilauksen revontulista. Siitä huolimatta uni maistui erinomaisesti. Lisäplussaa aamiaisesta, joka tuotiin valmiiksi iglun jääkaappiin.

Levi Design Hotel, Levi

Yövyttiin Levillä yhden yön verran, ja majapaikaksi valikoitui lopulta viime vuoden lopussa avattu Levi Design Hotel. Nimensä mukaisesti hotellissa on satsattu taiteeseen ja designiin, ja niin hotellin aulassa kuin käytävilläkin on lukuisia teoksia, joita pääsee katselemaan täällä majoittuessa. Myös huoneet on supertyylikkäitä Missonin tekstiileineen ja design-huonekaluineen.

Hotelli oli ollut koronan vuoksi koko kesän kiinni ja avautunut vasta syyskuun alussa, eikä siellä tainnut meidän lisäksi olla kuin muutama hassu vieras. Tästä syystä muun muassa hotellin oma aamiainen oli kiinni, ja aamupala tarjottiin samassa rakennuskompleksissa sijaitsevassa Levi Resort Spa Hotellissa. Pettymys oli karvas, kun edessä oli design-hotellitasoisen aamiaisen sijaan ihan perus hotelliaamupala. Tämä tottakai on täysin ymmärrettävää poikkeustilanteessa, mutta harmitti silti.

Top Star Saariselkä, Saariselkä

Koko loman lemppariksi nousi Saariselällä Kaunispään huipulla sijaitseva Top Star Saariselän mökki, missä nukuttiin makeasti kaksi yötä. Kompakti mökki panoraamaikkunoineen ja -kattoineen tarjosi paitsi kaivatun saunan myös erinomaisen hinta-laatusuhteen, sillä syyskuussa yö mökissä maksoi 200 euroa. Siihen hintaan saatiin jo mainitun saunan lisäksi keittiö ja varsin mainiot maisemat ja mukavat tilat.

Sijainti oli aivan fantastinen, sillä päästiin paitsi jalkaisin UKK:n vaellusreiteille myös voitiin nautiskella hulppeasta auringonlaskusta iltaisin. Vastaavasti taas aamulla nähtiin huipulta, miten sumu hiljalleen valtasi ensin Saariselän kylän ja lopulta myös huipun. Saariselältä löydettiin myös kauan kaivattu pyykinpesumahdollisuus, kun käytiin Suomen Ladun Kiilopään toimipisteessä pesemässä reissureleet.

Vuokatin Aateli, Vuokatti

Reissun kolmas perinteinen hotellimajoitus sijaitsi Vuokatissa, missä oltiin kaksi yötä Vuokatin Aateli -hotellissa. Samaan tapaan kuin Levillä, Vuokatissakaan ei ollut juuri muita majoittujia kuin me, joten hotellissa oli ainakin rauhallista. Varattiin sviitti, johon sisältyi sauna ja iso parveke, joten maltettiin myös viettää aikaa huoneessa ja ottaa iisisti.

Vuokatissa käytiin myös maastopyöräilemässä ja vuokrattiin pyörät helposti suoraan hotellista. Se oli ihanaa, sillä ei millään oltaisi siinä vaiheessa jaksettu alkaa selvittää pyörävuokraamoja. Hotellissa ihastutti myös aamiainen, joka oli toivottu upgrade siitä perinteisimmästä hotelliaamiaisesta. Erityisen hauskaa oli se, että kun ekana iltana löllöteltiin hotellihuoneessa ja katsottiin telkkaria, tuli sieltä hiihtäjien kesäkisa, Aateli race, joka oli järjestetty juurikin kyseisen hotellin edustalla vain viikkoa aikaisemmin.

Halla Resort, Mikkeli

Matkan viimeiseksi majapaikaksi päätettiin ottaa taas mökki, tai tässä tapauksessa huvila, kun buukattiin kuuden hengen kalliohuvila Mikkelissä sijaitsevasta Halla Resortista. Alun perin meidän piti ottaa neljän hengen huvila, mutta koska ne olivat loppuneet, syksyn kaksi yötä yhden hinnalla -tarjous ja off seasonin edulliset hinnat sai meidät valitsemaan kuuden hengen huvilan. Tilaa ainakin riitti.

Halla Resortin huvilat oli tullu kesän aikana vastaan tosi monessa paikassa, ja ne vaikutti ihanilta, tyylikkäiltä ja tilavilta, mistä syystä päädyttiin buukkaamaan tarjouksen houkuttelemina vikat yöt sieltä.

Nautittiin rannan läheisyydestä, omasta saunasta ja takasta sekä myös omasta grillistä, ja fiilisteltiin mennyttä reissua. Majapaikkaan sisältyi hotelliaamiainen ja kuntosalin sekä uima-altaiden vapaa käyttö, minkä lisäksi huvilan pihalla oli omat pyörät ja lähistöllä rutkasti kävelyreittejä. Tykättiin tosi paljon, ja jäätiin haaveilemaan kaveriporukalla tehdystä viikonloppuretkestä kymmenen hengen rantahuvilaan.

Majapaikkojen osalta reissu oli siis hyvin onnistunut, vaikka lopulta oli pieni pettymys huomata, miten esimerkiksi Lapissa on loppujen lopuksi aika vähän mitään erikoisia majapaikkoja. Tai niitä toki on, mutta aika nopeasti alkaa tuntua siltä, että ideat on loppuneet lasi-igluihin, sillä niitä tulee vastaan vähän siellä sun täällä. Ei sillä, ne on todella hienoja ja tarjoaa unohtumattoman majapaikan, mutta odotan jo innolla, mitä seuraavaksi keksitään.

Mikä eeppinen kotimaan majapaikka meiltä jäi kokematta?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina maanantai, lokakuu 12, 2020 at 20:13

  Tuo Arctic Light Hotel on kyllä huippu, voisin lähteä Rovaniemelle melkein vain sen takia! 😀 Saariselän ”mökki” näyttää kanssa ihanalta. Kiva kuulla myös tuosta Levin uutuushotellista.

  • Reply Inka Khanji sunnuntai, lokakuu 18, 2020 at 16:15

   Huippuhotelli, mikäs sen parempi syy matkaan? 🙂 Arctic Light Hotel on kyllä ihan huippu!

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, lokakuu 17, 2020 at 22:26

  Oli kiinnostavaa nähdä kuvia Saariselän mökistä, käytiin Kaunispään huipulla auringonlaskua katsomassa elokuussa. Upeat panoraamanäkymät!

  Arctic Land Adventuren lasi-iglut sijaitsevat kyllä mahtavalla paikalla. Ja vau mikä ruska! Talvella on varmasti myös tunnelmallista, jos poroja käyskentelee lähistöllä. Lasi-iglussa haluan itsekin vielä yöpyä.

  • Reply Inka Khanji sunnuntai, lokakuu 18, 2020 at 16:17

   Yo lasi-iglussa oli kyllä todellinen bucket list -elämys, mutta toki se pitää päästä kokemaan joskus vielä kunnon revontulten ääressä. 🙂 Ja Kaunispään huipun maisemat oli kyllä upeat – ihan mahtavaa, miten upeista luonnonpaikoista pääsee ottamaan ilon irti.

  Leave a Reply