Suomen suurin matkablogiyhteisö
Oulu

Koko kaupungin hulppein hotellihuone ja kesävinkit Ouluun

maanantai, 24 huhtikuun, 2017

Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotels

Rakkaan kotikaupunkini Oulun kesässä on monia asioita, jotka tekevät Oulusta juurikin koko Suomen parhaan kesäkaupungin: torinrannan valoisat yöt, keskustan lukemattomat puistot ja niiden vehreys, Rotuaarin täyttävä kuhina sekä kesän valon ja (joskus, kun tuuria on) lämmön tuomat hymyt oululaisten kasvoilla.

Mun rakkaimmat muistot Oulun kesästä liittyvät juurikin auringonlaskun värjäämiin torinrannan laitureihin, loputtomiin puistopiknikeihin ja -päikkäreihin niin Hollihaassa kuin Ainolassakin sekä Rotuaarin varrella vietettyihin hetkiin. Keskustahengailun lisäksi siihen liittyvät myös retket kaupungin edustalla sijaitseville saarille sekä Nallikarin ihanalle rannalle, päiväretkikohteita Hailuotoa tai Koitelia unohtamatta.

Otettiin pieni varaslähtö lomatunnelmiin Oulussa, ja yövytiin yksi yö aivan Rotuaarin sydämessä sijaitsevassa Original Sokos Hotel Arinassa. Odotukset oli perushotellissa, mutta meille varattu uusi, vajaata viikkoa aikaisemmin valmistunut Luoto-huone pääsi yllättämään perinpohjaisesti. Kuten nimestä voi päätellä, huoneeseen oli haettu inspiraatiota Oulun edustalla sijaitsevalta Hailuodon saarelta, ja siinä oli onnistuttu. Hulppeudesta huolimatta mökkifiilis oli taattu, ja sieluttomuus oli huoneesta kaukana. Pylvässänky, harkitut yksityiskohdat ja ketjuhotellista poikkeava sisustus toi huoneeseen heti lisätunnelmaa.

Illalla meillä oli dinneri hotellin alakerrassa sijaitsevassa Frans & Camille -ravintolassa. Aika nopeasti keskustelu siirtyi Ouluun ja siihen, miten kaupunki on muuttunut sen muutaman vuoden aikana, mitä ollaan oltu poissa. Nykyisin siellä on jotenkin tosi ison maailman tunnelma, mikä liittyy tietysti myös suurelta osin siihen, että muutos muutokselta kaupunki muuttuu aina askeleen vieraammaksi.

Kuulostaa varmasti monen korvaan melko absurdilta, mutta siinä putiikkihotellia muistuttavasta huoneesta juuri tulleena ja trendikkäästi sisustetussa ravintolassa kauden antimia nautiskellessani fiilistelin, että ihan yhtä hyvin voisi kuvitella olevansa jossain paljon kauempana ja jossain paljon suuremmassa kaupungissa. En nyt ehkä ihan vertaisi Oulua New Yorkiin, mutta jos ikkunasta olis näkynyt Otto Karin puiston sijaan pilvenpiirtäjämeri, olisin kertaheitolla uskonut olevani rakkaan kotikaupungin rakkaassa lempikaupungissani, aivan helposti. Nyt kuitenkin oltiin Oulussa ja se, että kaupunki herätti noin vahvoja positiivisia fiiliksiä, oli puhtaasti ihanaa.

Pääsen nauttimaan Oulun tunnelmasta rutkasti tänä vuonna, sillä tuleva kesä tulee olemaan mulle melkoisen Oulu-painotteinen, ja luvassa on ainakin kolme reissua Ouluun. Pohjolan valoisat yöt kutsuu tuttuun tapaan juhannuksena, ja sen lisäksi piipahdan kaupungissa pariinkin otteeseen heinäkuussa.  Kesä-Oulun suhteen suunnitelmat on melko selvät, enkä voinut suunnitteluhirmuna olla fiilistelemättä niitä vierailulla, sillä hotellin sopii sijainniltaan just sopivasti kaupunkilomalle.

Mun Oulun kesän päätavoite on Rotuaari piknik, nelipäiväinen kaupunkifestivaali keskellä Oulun keskustaa. Kemuttelut jatkuvat keskiviikosta lauantaihin, ja nimensä mukaisesti kävelykatu Rotuaarilla järjestettävät keikat täyttävät keskustan rennosta juhlahumusta. Oulun kesä on täynnä monia muita huipputapahtumia, ja tämän lisäksi kannattaa tsekata ainakin legendaarinen Qstock, supertunnelmallinen Koiteli elää! sekä tietysti ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskilpailut. Mää haluaisin kokea tänä vuonna tietysti nuo kaikki, mutta on taivuttava siihen mihin aikataulut osuu kaikkein parhaiten.

Tulevana kesänä mulla on haaveissa fiilistellä myös Oulun ihania puistoja ja rantoja. Omat suosikit on tietysti Oulun ykkönen Ainolan puisto ja entiset rakkaat naapuripuistot Hollihaan puisto ja Heinätorin puisto. Näistä Ainola on ehdoton, sillä se on paitsi Oulun suurimpia puistoja pitää se myös sisällään kaupungin sympaattisimman kesäteatterin. Oulun kesälomasta ei voi myöskään puhua ilman Nallikaria, sillä kilometrin mittainen hiekkaranta on ehdottomasti koko kaupungin paras ranta siitäkin huolimatta, että meriveden lämpötilat on pitkälle heinäkuulle aivan liian kylmiä uimiseen. Naltsun lisäksi myös Tuiran uimaranta on varsin loistava uimapaikka, ja sijaitsee huomattavasti Nallikaria lähempänä tunnetuimpia pelipaikkoja

Oulun keskustan hyviä puolia on se, että kaikki on kätevästi pienessä paketissa ja helposti löydettävissä. Esimerkiksi Rotuaarin kulmilta löytyy kaikki tarpeellinen kaupungin sympaattisimmista kahviloista (Bisketti, Rooster ja Katri Antell on omia suokkareita!) Oulun ostospaikkoihin (kauppakeskus Valkea ja Rotuaarin kivijalkaliikkeet) ja parhaille terasseille (Kuluma ja torinrannan aitat). Myös keskusta-alueen ravintolatarjonta on huima, ja mun suosituslistalle ovat tiensä raivanneet Valkeassa sijaitseva Friends and brgrs, Tuomiokirkon vieressä oleva Hagia Sofia, aseman lähellä sijaitseva Garam Masala sekä Kauppurienkadun Phuket. Ei jää näläkä!

Mutta palataan vielä Arina-hotellin teemahuoneeseen ja sen tuomaan Hailuoto-tunnelmaan. Noin puolentoista tunnin päässä Oulun keskustasta sijaitseva saari on kaiken hehkutuksen väärti. Ei mikään ihme että hotellilla on oma saarelle omistettu teemahuoneensa, sillä rauhaa uhkuva saari on monien oululaisten kesäsuosikki, ja hyvällä kelillä lautat täyttyy kaupunkilaisista, jotka on valmiita näkemään hiukan vaivaa päästäkseen alueen parhaalle rannalle.

Aivan saaren päässä sijaitsee Marjaniemen uimaranta, jonne pääsee heinikon läpi pitkospuita pitkin. Hiekkarannalla istuessa on välillä vaikea muistaa olevansa todella Pohjois-Pohjanmaalla aivan Oulun kupeessa, sillä merimaisema ja rannan takana kohoava valtava valkoinen majakka vois olla melkein mistä tahasta Euroopan rantakaupungista.

Ens kesänä on pakko päästä Hailuotoon. Rannalle, mökille ja majakkaan. Hiekkarannalle lähtevän reitin alussa on liuta sympaattisia punaisia kalajastajamökkejä, ja vuonna 2017 mun on pakko päästä yöpymään yhdessä niistä.

Alkaa tosin vaikuttaa siltä, että jotta ehdin kokea edes puolet mun kesä-Oulun suunnitelmista, pitää mun varata kaupungille useampi viikko aikaa.

Meinaatko nää viettää tulevaa kesää Oulussa? Mikä on sun ykkösvinkki kaupunkiin? Käy tsekkaamassa myös mun muut suosikkipaikat ja matkavinkit Ouluun!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Isäkuukaudet maanantai, 24 huhtikuun, 2017 at 10:35

  Ei ihan Oulussa, mutta Liminganlahden luontokeskus on aivan mahtava paikka. Mahtava, vaikka ei erityisemmin lintuja harrastaisikaan. Blogasin ihan hetki sitten aiheesta (lapsiperheen silmin tosin): http://www.vauva.fi/blogit/isakuukaudet/liminganlahden-luontokeskus-paras-ilmainen-kayntikohde-oulun-seudulla

  • Reply Inka keskiviikko, 26 huhtikuun, 2017 at 07:21

   Hei tuo on mahtava vinkki, kiitos siitä! Liminganlahden luontokeskus jäi multa ihan kokonaan kokematta Oulu-vuosina, mutta epäilemättä se on nyt listalla, ehkä jopa ens kesälle. Oon kuullut paikasta tosi paljon kehuja ja sun postauksenkin perusteella jäi kyllä sellainen kuva, että pitäishän se kokea.

 • Reply Travelloverin Annika torstai, 27 huhtikuun, 2017 at 10:42

  Oi miten ihanalta sait kuulostamaan kesä-Oulun. Voisin vaikka mennäkin, jos saisin vielä varattua tuon ihanan huoneen (!), mutta olen koko kesän niin muilla mailla kaukana, ettei nyt jouda. Mutta mieleen painan!

  • Reply Inka sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 16:18

   Kiitos Annika ihanasta kommentista! <3 Ja mee ihmeessä joskus, Oulu on ihana syksylläkin! 🙂

 • Reply Tickler sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 12:10

  Ruokapaikoista suosittelen Istanbul Orientalia, joka on maailman AINOA Turkin ulkopuolella oleva turkkilainen ravintola, jolle on myönnetty arvostettu Chaine des Rotisseurs -kilpi! Ei siis mikään peruskebabmättölä!
  Toinen suokkarini on Ravintola Hugo, jossa ruoka tehdään pohjoisen luonnon antimilla kauden makujen mukaan. Tänne veisin ulkkarit syömään, sillä täällä palvelu pelaa ja tila on rauhallinen toisin kuin vastarannan Sokeri-Jussissa…
  Kolmen ruokalajin menu 42,- ja neljän 52,-. Missä saat finediningia tuohon hintaan?

  • Reply Inka sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 16:20

   Ah, en oo käyny noissa kummassakaan!!! Pitää kyllä laittaa listalle, sillä vuosikaudet tuota Istanbulia on hehkutettu, mutta en oo jotenkin koskaan eksynyt sisälle asti, ja sama setti Hugon kanssa. Ehkä ens kerralla sitten.

 • Reply Susanna perjantai, 23 kesäkuun, 2017 at 21:54

  Oi että mitä kuvia ja aivan ihanan näköinen huone! <3

  • Reply Inka torstai, 29 kesäkuun, 2017 at 16:01

   Tää huone oli kyllä niin ässä että ei mitään jakoa, varmaan koko kaupungin parhaimmistoa!

  Leave a Reply