Suomen suurin matkablogiyhteisö
Rovaniemi Suomi

Tunnelmaa Rovaniemen Arctic Light Hotellissa

tiistai, 7 kesäkuun, 2016

Yhteistyössä Arctic Light Hotel

Rovaniemen-reissua suunnitellessa majapaikkaa ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, sillä koska paikalliset kaverit asuvat melko pienessä opiskelijakämpässä joka sekin täyttyi muusta treeniporukasta, piti mun etsiä majapaikka muualta. Jos olisin tiennyt heti kättelyssä Karimin joutuvan jättämään reissun väliin, olisin todennäköisesti suunnannut makuupussin kanssa kavereiden lattialle, mutta koska meidän oli tarkoitus suunnata Lappiin yhdessä, oli siinä vaiheessa majoitusvaihtoehtoja ainoastaan yksi. Se oli itseoikeutetusti Rovaniemen keskustassa sijaitseva Arctic Light Hotel, joka heti avattuaan viime vuonna nousi mun silmissä kaupungin eeppisimmäksi majapaikaksi.

Arctic Light Hotel Rovaniemi-5

Erityisen kiinnostavan hotellista teki sen aamiainen, josta en oo kuullu mitään muuta kuin suunnatonta hehkutusta. Kokki Sara La Fountainin suunnittelemaa aamiaista kehuttiin terveelliseksi setiksi, jossa hyviä valintoja on helppo tehdä ja valtaosa tarjolla olevista ruoista on valmistettu paikan päällä. Mää olin tietysti aamiaisherkuttelijana heti ensimmäisenä kiinnostunut juurikin tuosta aamupalasta, ja muu hotelli oli selvästi toissijaista. Se kuitenkin muuttui, kun pääsin paikalle hotelliin.

Rollon keskustassa tönöttävässä keltaisessa Kauppalantalossa sijaitseva hotelli avattiin keväällä 2015, joten pääsin vierailemaan siellä noin vuosi avautumisen jälkeen. Kahden yön mittaisen vierailun aikana ehdin saada melko hyvän käsityksen hotellista, kun ehdin treenien ja syöminkien lomassa viettää huoneessa myös poikkeuksellisen paljon aikaa. Mun neljännessä kerroksessa sijaitsevassa Arctic Double -huoneessa oli kaikki herkut saunoineen, joten tilavassa huoneessa oli helppo viihtyä. Suuntasinkin molempina iltoina itelleni harvinaisen poikkeuksellisesti saunaan, minkä jälkeen vaivuin suorinta tietä jättikokoisen sängyn lakanoiden väliin sängynpäädyssä tuikkivien tähtösten alle. Pisteet muuten hotellille luonnonkosmetiikkatuotteista, sillä niitä bongaa hotelleista harmittavan harvoin.

Arctic Light Hotel Rovaniemi-6 Arctic Light Hotel Rovaniemi-7 Arctic Light Hotel Rovaniemi Arctic Light Hotel Rovaniemi-15 Arctic Light Hotel Rovaniemi-3 Arctic Light Hotel Rovaniemi-2 Arctic Light Hotel Rovaniemi-14 Arctic Light Hotel Rovaniemi-4

Lapin kesäaurinko porotti ensimmäisenä reissuiltana vielä aivan täydeltä terältä, ja sama jatkui aamulla. Pinkaisin molempina aamuina melko innoissani ylös hotelliaamiaisen vuoksi, sillä se oli kyllä kehujen arvoinen. Aamiaisalue oli melko pieni, ja noin toukokuussa aamupalaa sai syödä aivan rauhassa, sillä vieraita ei ainakaan mun kanssa samaan aikaan ollut tungokseksi asti.

Tarjolla oli perinteiset aamiaisvermeet mutta vähän parempitasoisina versioina, sekä vähän ekstraa, joita olivat erilaiset mehushotit sekä raakakakut. Sain helposti koottua oman suosikkihotelliaamiaisannokseni tarjolla olevista jutuista, ja naureskelin taas kerran miten sitä on helppo kangistua syömään aina niitä samoja juttuja. Mun hotelliaamiaisen vakiot ovatkin salaattiin kääritty kalkkuna-, kana- tai nautaleikkele, juusto sekä kasvikset ja valtava annos luonnonjugua pähkinöillä, maapähkinävoilla, marjoilla tai hedelmillä tarjonnasta riippuen. Arctic Light Hotellissa ekstrana naukkailin vielä vihermehushotteja sekä hotellin ravintolan omaa itsetekemää timjamilla maustettua siemenleipää sekä trendikästä chia-puuroa.

Arctic Light Hotel Rovaniemi-8 Arctic Light Hotel Rovaniemi-16 Arctic Light Hotel Rovaniemi-11 Arctic Light Hotel Rovaniemi-9 Arctic Light Hotel Rovaniemi-10 Arctic Light Hotel Rovaniemi-12 Arctic Light Hotel Rovaniemi-13 Arctic Light Hotel Rovaniemi-17 Arctic Light Hotel Rovaniemi-18

Söin ekana aamuna itekseni, mutta sunnuntaiaamuna sain onnekseni seuraa, ja ruokakin maistui aika paljon paremmalta. Oli mahtava huomata miten paljon enemmän sitä nauttii koko ruokakokemuksesta, kun sen saa jakaa kavereiden kanssa ja erityisesti tuollaisessa paikassa, missä voi fiilistellä eri ruokia ja maistella uusia juttuja sekä vertailla makukokemuksia. Pöytä täyttyi hetkessä meidän lukuisista lautasista, ja puolitoista tuntia hurahti aika vauhdilla siinä aamiaista kaikessa rauhassa nauttiessa. Hintaa pelkällä aamiaisella olis ollu 24 euroa ja sopivalla hetkellä sopivassa seurassa aamiainen on kyllä joka sentin väärti.

Alimmassa kuvassa on meidän kolmen urheilijahenkisen suursyömärin aamiaisannokset sillä varauksella, että santsaamassa piti tietysti käydä. Se tietysti passas treeniviikonloppuun aivan loistavasti, joten kyllä otettiin aamiaisesta kaikki irti!

Sain postausta vastaan majoittua pyytämäni kaksi yötä Rovaniemen Arctic Light Hotellissa. Aloite yhteistyöhön lähti minulta itseltäni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply