Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuinka aloittaa välivuoden suunnittelu?

 

1 | Missä tahdot käydä? Kirjoita lista kaikista kohteista joissa haluat vierailla.

2 | Kuinka kauan aiot viipyä? Päätä paljon aikaa vietät jokaisessa kohteessa. Jätä pelivaraa jos suunnitelmat muuttuu, suunnitelmia ei tarvitse tehdä päivän tarkkuudella.

3 | Paljon kuluu rahaa? Budejtointi on tärkeä osa välivuoden suunnittelua ja säästäminen kannattaa aloittaa aikaisin. Mieti missä asut, mitä syöt, aijotko tienata rahaa lisää matkan aikana vai pärjätä säästöilläsi, jne.  Ja varmista että tililläsi on enemmän rahaa mitä tarvitset, jos jotain tapahtuu et ole ongelmissa taloudellisesti.

4 | Mitä tahdot tehdä? Onko se vapaaehtoishommia, tutkailua, työtä. Millaisia aktiviteetteja tai harrastuksia? Haluatko kokeilla surffausta, tehdä road tripin vai auttaa paikallisissa vapaaehtoisissa projekteissa.

5 | Tutki vaihtoehtoja, etsi tietoa ja kysele ihmisiltä joilla on kokemusta asiasta.

6 | Kenen kanssa olet menossa vai menetkö yksin?

7 | Hoida paperit ja muut asiat kuntoon. Tarvitsetko viisumin, matkavakuutuksen, pitääkö irtisanoa vuokrasopimus? Mitä tarvitset? Osta itsellesi matkalaukku, varmista että passi on voimassa, hommaa rokotteet ja tarpeeksi lääkettä mukaan. Älä unohda varata lentolippuja.

8 | Missä asut? Varmista että parille ekalle päivälle on ainakin majoitus. Voit paikan päällä etsiä muun paikan asua tai tutkailla eri vaihtoehtoja kohteessa. Mutta jos et paikan päällä tahdo stressata majoittautumista varaa se myös etukäteen.

| Mitä tahdot kokeilla tai oppia? 

10 | Syy reissun takana? Uusi kielitaito, ystävät, kokemusta maailmalta, uuteen kulttuuriin tutustuminen?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply