Suomen suurin matkablogiyhteisö

5 x lempikohdetta Alankomaista

 

 

Palasin hiljattain Alankomaista takaisin kotiin Suomeen ja ajattelin reissun inspiroimana kirjoittaa lempikohteistani Alankomaista.

Amsterdam

Kaupungissa oli paljon mielenkiintoista koettavaa ja uutta nähtävää. Siellä pääsi tutustumaan asioihin jotka ovat Suomessa vähemmän esillä. Siellä oli esimerkiksi museoita seksistä, kannabiksesta ja prostituutiosta. Uteliaille turisteille museot voivat olla hyvä ja turvallinen tapa tutustua asioihin jotka ovat Suomessa vaiettuja. Maailmankuva avartui paljon tämän kaupungin jälkeen. Päivällä harmittomilta näyttävät kadut muuttuivat yöaikaan melkein syntisen näköiseksi punaisessa hohteessa. Päivällä kaupungista löytyi paljon kivaa tekemistä kuten paikallisten suosima pyöräily tai kanaalikierrokselle lähteminen. Suosittelen käymään Lookoutissa, euroopan korkeimmassa keinussa.

 

Giethoorn

Aivan kuin pieni satukylä! Täällä ei ollut lainkaan autoteitä, vaan pelkästään kanaaleja, siltoja ja kapeita kävelykatuja. Todella mielenkiintoinen paikka nähdä. Turisteja oli ravintolakadun varrella aika paljon, mutta jos niitä tahtoi vältellä siellä oli myös rauhallisempia kävelykatuja ja kanaaleita. Täältä helposti vuokrasi veneen tunniksi tai pariksi, mutta me mielummin kävelimme. Näissä maisemissa ruokakin maistui ravintolan terassilla! Kannattaa valita aurinkoinen päivä jos meinaa suunnata tänne.

 

 

Volendam

Ihana kalastajakylä, jossa oli paljon söpöjä matkamuistokauppoja, kansallispukuja ja värikkäitä taloja. Ilmassa leijui paistetun kalan tuoksu. Pienissä vohvelipuodeissa oli pakko käydä pyörähtämmässä. Ja jos matkamuistoja tahtoo ostaa tämä kaupunki on siihen täydellinen.

Kinderdijk

Todella kaunis Unesco kohde, varsinkin aurinkoisella kelillä. Turisteja oli aika paljon, mutta se ei menoa haitannut. Paikkaan oli ilmainen sisäänpääsy ja reitti oli todella upea iltapäivä kävelylle. Osa tuulimyllyistä oli asuttuja ja ulkopuolelle oli ripustettukin pyykkiä kuivumaan. Tuulimyllyillä leikataan puuta, tehdään viljaa tai siirretään vettä. Tuulimyllyt ovat hyvin vaarallisia ja niissä on ollut runsaasti jopa kuolemaan johtavia onnettomuuksia. On musertavaa kuulla sellaista. Tuulimyllyn kattoa voi liikuttaa tuulensuunnan mukaan ja sen nopeutta voi säädellä. Katto on spesiaali, sillä sitä on vaikea ja kallis ylläpitää sekä se on suuri tulipalovaara.

 

Urk

Suloinen, tunnelmallinen satamakaupunki, jossa oli paljon vanhoja puisia veneitä. Kaupunki oli ennen saari ja sinne pääsi vain veneellä mutta nykyään sinne pääsee helposti autolla. Paikkassa asuu paljon kristittyjä ja siellä oli muutamia kirkkoja. Kaupungissa on kaunis majakka, upea ranta ja kävelykadut mahtavilla maisemilla. Söin lounasta pienessä, tunnelmallisessa meriaiheisessa ravintolassa. Sinne oli laitettu näytille vanhoja veneen osia ja kalastuskuvia monien vuosien takaa. Tämä oli henkilökohtaisesti minun lempi kaupunkini Alankomaissa.

 

Mihin kaupunkiin sinä menisit Alankomaissa?

 

+ Vinkki!! Jos tarvitset julkisen liikenteen aikatauluja, lataa puhelimeesi sovellus 9292.nl. Sovellus on ilmainen, ei vaadi kirjautumista ja sen saa myös englannin kieliseksi. Todella helppo käyttää ja paikallisetkin käyttävät tätä sovellusta bussiaikataulujen ja muun julkisen liikenteen aikataulujen seuraamiseen. Tämä sovellus tuli minulle erittäin tutuksi kuuden viikon aikana ja siitä oli minulle suuri apu 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply