Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kiitos kesä 2019, talvi saa tulla

Syksyn mittaan ja kokopäiväisen työn myötä kävi niin, että kaikenlainen pihalla möyryäminen jäi aika vähälle. Lyhenevät päivät ja pidempi työviikko lohkaisivat melkoisen määrän puuhasteluajastani, ja kaiken lisäksi tuli tieto, että joudumme muuttamaan pikku vuokratalostamme ensi talvena.

Heitin siis hanskat tiskiin kaikenlaisten pidempiaikaisten pihasuunnitelmien osalta ja jätin tulevien kesien puutarhaunelmat hautumaan sitä aikaa varten, kun meillä joskus on ihan ikioma piha. Mutta olipahan ihana ja opettavainen puutarhakesä!

Onneksi päärynäpuu ei tänä vuonna villiintynyt tekemään samanlaista supersatoa kuin kirsikka, sillä aika ei olisi millään riittänyt sadonkorjuuseen. Kävimme kesällä hulluuden partaalla kirsikkaövereiden kanssa.

Jotta olisin voinut hyödyntää edes viidesosan kaikesta, minun olisi pitänyt ottaa loparit töistä, poimia, putsata ja hillota kirsikkaa aamusta iltaan ja hankkia joku teollisuuskylmiö. Tai rakentaa maakellari. Ja mielellään kaikki parin päivän sisällä, kun tajuttiin mikä määrä sieltä on yhtäkkiä kypsymässä.

Pakastin kyllä vähän, mutta vapaapäivät loppuivat kesken. Vein kirsikoita työkavereille ja naapurit kävivät poimimassa niitä ämpäreittäin. Hulluutta!

Olen vähän sellainen projektiluonteinen innostuja. Saatan tehdä jotain juttua hirveällä draivilla muutaman kuukauden, mutta ihmisen aika ja energia on rajallista ja jossain vaiheessa pitää priorisoida asioita.

Tämän kesän kokemuksen perusteella sanoisin, että tulevaisuudessa mulle riittää alkuun, ainakin kokopäivätyön ohella, ihan pikkuinen ja helppohoitoinen hyötypuutarha. Olen laiska ja haluan puuhata pihahommia rentoutuakseni, en raataakseni aamusta iltaan.

(Täydellisessä maailmassa tekisin osa-aikatöitä aina vaan, mutta silloin on turha haaveilla siitä omasta talosta ja pihasta.)

Tämä talvi meneekin näillä näkymin töissä ja lisää hyviä arkirutiineja opetellessa. Nukkumisasiat on melko hyvin kohdillaan, ja seuraavaksi yritän saada säännöllisen lenkkeilyn osaksi arkea.

Ja onhan tässä yksi projektikin edessä, johon suunnata kaikki puuhasteluenergia, se muutto nimittäin. Saas nähdä millaiseen mestaan seuraavaksi päädytään!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply