Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ohi on – viimeiset kuulumiset kielikurssilta

Se oli siinä. Kolmannen tason hollanninkurssit ovat ohi ja olen päässyt B2-tasolle hollannin kielessä, toivottavasti ainakin! Korkeakoulujen tasokoetta en ole vielä tehnyt, mutta sekin on suunnitelmissa.

Vajaat pari vuotta tähän meni, kun nollasta aloitti, ja nyt saa nämä kurssihommat jäädä toistaiseksi. Saatan palata vielä joskus tekemään syventäviä kursseja, kun kuitenkin tykästyin niin kovasti kielen opiskeluun, mutta nyt on aika tehdä jotain muuta.

Viimeisellä kirjoittamisen kurssilla oli ylivoimaisesti ihanin ryhmä, mitä näiden kahden vuoden ja kahdeksan kurssin aikana on ollut. Mukavia, motivoituneita ihmisiä, mahtava opettaja ja ihan mielettömän hyvä ilmapiiri. Koko kurssi tuntui olevan ohi hujauksessa ja tunsin vasta päässeeni kunnolla vauhtiin, kun pitikin alkaa tehdä jo loppuarviota. Koetulokseni oli 92% ja olen siihen kyllä tosi tyytyväinen.

B2-papereilla saisi mennä opiskelemaan  jo aika moniin hollanninkielisiin koulutusohjelmiin. Yksi ammattikorkeakoulu kelpuuttaa kielikurssilta saadun todistuksen, toinen taas vaatii, että tasokoe ITNA on suoritettu (Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen).

Opettaja varoitteli, että koe on melko vaativa. Yksi tyyppi olikin meidän kurssilla mokattuaan ITNA:n, joka hänen pitää läpäistä päästäkseen tekemään jonkin sortin täydentäviä opintoja, jotta voisi tehdä täällä oman alansa töitä.

Netistä löytyy onneksi ilmainen harjoituskoe, jolla voi vähän kartoittaa omia mahdollisuuksiaan päästä läpi. Ajattelin tehdä sen tässä kesän mittaan ja jos näyttää hyvältä, niin menen kokeilemaan onneani ITNA:n kanssa vaikka syksymmällä.

Kesän aikana olisi tarkoitus viettää omaehtoista kielikylpyä, lukea kirjoja ja katsoa tv-uutisia vähän enemmän. Pitää varmaan yrittää koukuttaa itsensä johonkin päivittäiseen saippuasarjaan…

Mulla meni tosiaan viisi kuukautta saada luettua loppuun se ensimmäinen romaani hollanniksi. Tartuin siihen pari viikkoa sitten uudestaan pitkän tauon jälkeen, ja jotain oli tällä välin tapahtunut. Lukeminen sujui selvästi vaivattomammin kuin kirjan aloittaessani eikä enää tarvinnut pysähtyä ihmettelemään esimerkiksi vieraita kielikuvia niin usein kuin aiemmin. Hyvä fiilis!

– – –

Kaikki aiemmat postaukseni kielen oppimisesta:

2018
Talviunien jälkeen

Uusi, hollanninkielinen todellisuus
Kielen vaikeustaso nousi hujahtamalla ja mä nautin

2017
Nederlands 1.2 – Intensiivikurssin eka viikko

Kuulumisia kielikursseilta
Kuulumisia kielikursseilta II
Miksi olen niin innoissani kielen opiskelusta?
Kuulumisia kielikurssilta III

2016
Hollannin alkeet haltuun
Elämää kielten iloisessa ristitulessa

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply