Yleinen

Heippa! – Blogi palaa vihdoin tauolta!

sunnuntai, kesäkuu 9, 2019

Blogi palaa pitkän ajan jälkeen tauolta. Välillä sitä vaan aika kuluu niin nopeasti, että aina ei meinaa perässä pysyä. Kaikenlaista on taas tapahtunut, mutta niinhän elämässä aina. Ei jaksa tai viitsi kaikesta raportoida, kun lopulta melko aikaa vievää puuhaa tämä blogin ylläpito. Toisaalta ymmärrän kyllä sellaisia ihmisiä, jotka blogillaan elättävät itsensä, että heidän täytyy varmaankin jokaisena päivänä postailla. Tai ei ehkä ihan jokaisena, mutta usein kuitenkin. Kyllä sitä itsekin mieluusti useammin postailisi, mutta tuntuun välillä siltä, että ei ole aikaa. On kuitenkin elämä elettävänä ja työt tehtävänä. Unelma tietysti olisi, että jonain päivänä sitä voisi elättää itsensä bloggaajana…

Ainahan sitä pitää olla tavoitteita ja unelmia, joita yrittää tavoitella. Sen vuoksi tuntuu hullulta, että silloin tällöin tulee vastaan menestyneitä bloggareita tai tubettajia, jotka sitten päättävätkin ripustaa hanskat naulaan ja lopettaa. Aikansa kutakin kaippa sitten. Ehkä jos bloggaa työksensä, niin saattaa usean vuoden jälkeen kyllästyä. Saa nähdä.

Olipa pitkä alustus. Nyt itse blogin aiheeseen. Aihe, joka tuntuu olevan monelle suomalaiselle tabu eli raha. Raha maailmaa pyörittää kuuluu vanha sanontakin ja tottahan se on. Rahaa tarvitsee oikeastaan aivan kaikkeen. Jopa ”ilmaiset” urheilulajit eivät oikeasti ole ilmaisia. Tarvitsee niihinkin hankkia varusteet ja varusteita tarvitsee uusia aina silloin tällöin. Hiljattain on myös ollut paljon puhetta sijoittamisesta ja säästämisestä ja näin vaalien jälkeen myös valtionkin budjetti tuloineen ja menoineen on ollut paljon lehtien lööpeissä. Osittain siitäkin syystä sain idean tähän postaukseen eli rahan säästämiseen ja omiin nikseihini, kuinka yritän venyttää penniä.

Pidä kulupäiväkirjaa

Tiedän, että idea kuulostaa todella tylsältä, mutta se todella toimii. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjaa ylös kaikki kulusi, niin saat tietää tarkalleen, että mihin rahasi menevät. Itse pidän kulupäiväkirjaa perinteisen ruutuvihkon ja mustekynän avulla. Pyrin säästämään kaikki kuitit ja sitten kotona raapustelen vihkoon numerot ylös. Toki myös kännykkään voi laittaa tiedot ylös, jos ei jaksa käsin kirjoitella. Marttojen sivuilla on excel-pohjakin, jos sellainen kiinnostaa. Omalla kohdallani suurin turha menoerä oli muuten kahviloiden erikoiskahvit…

Vertaile kaikki mahdollinen

Tiesitkö, että jopa pankkeja ja luottokortteja kannattaa vertailla? En minäkään ennen ajatellut asiaa, mutta matkustelen kuitenkin paljon ja monessa paikassa ei voi kortilla maksaa ja ei viitsi suuria summia kanniskella mukana. Etsin netistä ratkaisua ja lopulta löytyi sopiva N26 pankki debit kortti, jonka avulla voi nostella rahaa ympäri Eurooppaa ilman suuria kuluja. Myöskin mobiilisovellus on varsin kätevä rahan siirtämiseen vaikka kaverille tai omalta tililtä toiselle. Vahva suositus N26 pankille kyllä minulta. Kyllähän saksalaiset nämä hommat osaavat.

Osta ruoka suuremmissa erissä

Näin sinkkuna välillä harmittaa, kun pienet pakkaukset ovat suhteessa niitä kaikista kalleimpia. Myöskin kaikki maksa yksi ota kaksi tarjoukset ovat hieman menettäneet hohtoaan, kun ei viitsi samaa pöperöä montaa päivää popsia. Mutta tilanne muuttui, kun hommasin asuntooni pienen pakastimen. Se maksoi toki hieman, mutta on pidemmän päälle kannatta sijoitus. Nyt voin nimittöin ostaa isompia satseja ja pakastaa osan. Myöskin teen ruokaa isommissa erissä ja pakastan aina puolet, niin on ruokaa valmiina ja ei tarvitse koko viikkoa syödä makaronilaatikkoa… Myöskin kesän marjat ja syksyn sienet saa näppärästi talteen.

Siinä omat vinkkini, joiden avulla kartutan matkakassaa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply