Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vakava Vuokatti, osa 3

Monikohan hotelli kertoo vastustavansa dopingia. Vuokatti Sport sanoo. Aikana, jolloin herramme Urho Kaleva Kekkonen oli hengissä, vaan ei enää täysissä sielun voimissaan, oli murtomaahiihto laji yli kaikkien muiden, mutta sitten tuli dopingskandaali ja kaikki mureni niin kuin keksi sohvalle. Kekkonen hävisi seteleistä ja luovuttiin markasta ja nykyinen luhistuminen kohden Yhdysvaltain alusmaaksi tulemista alkoi.

Aamuseltaan näin nuoria lähtemässä juoksulenkille. Teinit näyttivät pieniltä aikuisilta juomapullovöiden kanssa. Samalla ajattelin, näytinkö minäkin teininä Vuokatilla tuollaiselta. Katsoivatko aikuiset ihmetellen, että onpas rautainen tahto. No, eipä silloin ollut paljon aikuisia katselemassa. Samalla mietin, että ehkä ihmiset katsovat nykyistä minua ja miettivät, että olenpas niin kuin joku tunnettu bikini fitness -influensseri tai sitten minä olen himoliikkuja, niin kuin toisella on himo suklaaseen tai Fingerporin nokkeliin Mielettömyyksiin. Huvitukset olivat suuressa osassa Suomea siinä, että joko katsoi urheilua tai osallistui urheiluun tai molempia. En minä pärjännyt kisoissa, olin armottoman kömpelö. Sen ajan tietämyksessä kömpelyys oli kohtalo. Sitten vielä sairastuinkin paljon ja elin uskossa, ettei voi mitään tehdä. Mutta oli miten oli, nuoret saivat minut palaamaan omaan nuoruuteeni. Teininä hyvä keino paeta ongelmia oli pistää lenkkarit jalkaan ja juosta ongelmia karkuun.

Näin myös Team Rynkebyn lähtevän ajamaan.

Sää oli muuttunut tuuliseksi ja sadettakin oli luvassa. Geokätköilyssä oli järjestetty siivoustapahtuma. Hyvin vähän roskia metsästä kuitenkaan löytyi. Sen sijaan tuli vastaan porukka juoksijoita.

Usko Urkkia: ””Minä olen pikkupojasta lähtien harrastanut tämäntapaista kuntoilua ja en minä kuntoile sen takia, että minä eläisin pitemmän aikaa kuin vastaavasti minun ikäiseni tapaavat elää, mutta minä kuntoilen sen mielihyvän ja virkistyksen vuoksi, jonka juokseminen ja juoksentelu metsässä ja hiihto minulle antavat.”

Oli aikaa käydä parillä kätköllä.

Minä koin ajan Vuokatissa kovin innoittavaksi. Mitähän täällä olisi asua tai tehdä töitä, koko ajan urheilijoiden ympäröimänä. Väsyisikö ja turtuisiko ennen pitkää vai onko niin, että ympäristö innoittaa yrittämään kahta enemmän. Itse tunnuin skarppiintuvani.

Bussi lähti vasta vartin yli neljä iltapäivällä, joten minulla oli enemmän kuin tarpeeksi aikaa hengailla. Bussimatka Ouluun oli yksitoikkoinen ja Lapin juna oli täynnä. Kyllästyin jatkuvaan puheensorinaan, joka esti nukkumisen ja käperryin nukkumaan matkatavaratilan lattialle, sen mitä suinkin pystyi. Aamusella juttelin vielä yhden fillaristin kanssa, joka oli intoutunut pyöräretkelle Pohjanmaalle Fillarimummon innoittamana. Sellaista se esimerkki saa aikaan. Pitää vain olla niitä esimerkiksi kelpaavia yksilöitä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 15 kesäkuun, 2022 at 09:30

  Vuokatti tosiaan on hienoa seutua. Minulla on mahdollisuus tehdä kaikki työt etänä ja joskus mielessä on käynyt, että voisin muuttaa tuolle seudulle joksikin aikaa. Uskon, että ympäristö todellakin innoittaisi.

  • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 19 kesäkuun, 2022 at 17:12

   Toisaalta minä asun lätkän kodissa eikä minua lätkä kiinnosta pätkääkään, eli jokin alkukiinnostus pitää olla. Talvi on varmaan aika kovaa aikaa tuolla, mutta siinähän se menisi, hiihdellessä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I visited. Create your own travel map
  I visited 24 countries of the United Nations (12.4%) out of 193.
  Create your own travel map .

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar