Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pimeä viikonloppu staycationina

Pakko sanoa, etten ole innostunut staycationin ajatuksesta, mutta kun asuu Hangossa, niin on ihan älytöntä se, ettei käytä tilaisuutta nauttiakseen kaupungin mahollisuuksista. Minä olen kuitenkin huono osallistumaan mihinkään. Kesän lopussa oli muinaistulien yö, mutta eivät ne saaneet muinaistulia syttymään ajoissa ja sitä paitsi oli ilotulitus, enkä pidä siitä paukkeesta.  Joo, olen ihan kauhea hapannaama ja ilonpilaaja.

Nyt järjestettiin ensimmäistä kertaa Pimeä viikonloppu Hangossa ja Tammisaaressa. Tammisaaren tapahtumiin en lähtenyt laisinkana ja niistä suuri osa oli ruotsinkielisiä. Tuntuu, että Hanko voittaa Tammisaaren tässäkin asiassa. Missä edes on Tammisaaren museo. Ehkä ne ovat välttäneet museon rakentamista.

Pakko sanoa, että Halloween/Kekri on minusta vuoden paras kaupallinen hömppäjuhla. Kärsin nuorena paljon unihalvauksista ja kuvittelin olevani paranormaalin asiantuntija, kunnes minulle selvisi, mikä unihalvaus on. 99% paranormaaleista kokemuksistani olikin normaaleja kokemuksia. Nukkumistapojen muutos johti siihen, etten kokenut mitään kummallista enää laisinkaan.

Ensimmäisenä iltana oli elokuva ”Hole in the Ground”.  Filmissä näyttelevä Kati Outinen oli saapunut sitä esittelemään. Hän kertoi olevansa herkästi säikkyvää sorttia ja että filmi oli samaa luokkaa Hohdon kanssa. Ehkä odotukset olivat siksi korkealla, kun taas filmi oli melko laimea. Vuoden kauhutrendinä näyttää olevan naaman venyminen niin, että kita voisi ahmaista jalkapallon kokonaisena. Suurin osa unihalvauksistani oli paljon kammottavampia kuin modernit kauhuleffat.

Seuraavan illan anti oli taidenäyttely Pensionat Tellinassa. Olen kirjoittanut Tellinasta esimerkiksi tässä. Se on lempirakennukseni Hangossa ja kuulemma kuvatuin rakennus Hangossa. Olihan se kesällä automainoksessakin. Kuulemma ihmiset vain eivät olleet snaijanneet sen olleen kuvattu Hangossa. Minusta on vähän outoa, että kun ihmiset näkevät kuvaa jostain paikasta, niitä ei kiinnosta, missä se paikka on.

Siellä oli taidenäyttely ja esillä paikan omistajan, Miran, töitä.

Tellinan yläkerta

Tellinassa tietysti kummittelee. Kaikissa pitsihuviloissa on oma kummitustarinansa. Mira sanoo, että sinne on jäänyt jotain jäännösenergiaa. Istuin yläkerrassa pitkään pimeässä ja minun rupesi tulemaan kylmä. Mitään ei tapahtunut. Ihmiset olivat käyneet siellä ennen virallista avautumista ja sain istuskella hiljaisuudessa yksin. Olisipa ollut kauhua, jos joku olisi tullut sinne ja törmännyt pimeässä minuun.Turun linnassa oli esillä 1800-luvun vaatteita torson päällä ja ne näyttivät tosi karmaisevilta kummitusvaatteilta.

Miran mies tuli paikalle ja puhui ajastimesta. Kerroin, että arvasinkin torson lampulla olleen ajastimen. Viime kerralla kun olin siellä yötä, ei tapahtunut mitään paranormaalia. Alemmassa kerroksessa oleskeli joku mies. Yön aikana sitten torson lamppu oli sammunut ja ajattelin, että siinä oli tietysti ajastin. Mira sanoi, ”ei siinä ole mitään ajastinta”.  ”Ei ollut myöskään ketään miestä alakerrassa”.

Seuraavana iltana oli myrskyisää ja pääsy vesitorniin illalla. Vesitorni on melkoisen raju kovalla tuulella. Hyvä, ettei tuuli paiskaa vesitornissa kävijää kaiteen yli.

Hangon sikapuoli vesitornista. Asun sillan takana. 

 

Hangon kirkko

Vesitornissa oli ahdasta ja sinne tuli paljon porukkaa koko ajan, joten päätin lähteä alas. Viereisessä kirkossa oli tarjolla sekä musiikkia että hiljaisuutta. Arvostan jälkimmäistä, mutta totta puhuen sitä musiikkia oli enemmän.
Evankelisluterilainen kirkko on melko ruma. Se kärsi vaurioita sodan aikana, kun vesitorni sai täysosuman ja se remontoitiin ja modernisoitiin. Eipä edes vanha kirkko ollut kaksisen näköinen.

Seuraavana iltana Hangon museo tarjoili kummitusjuttuja. Niitä olikin paljon ja ne tarjosivat perin kummallisen kuvan Hangosta. Jopa oma kryptidi Hangolla on, sillä Neljän Tuulen Tuvalta on nähty merikäärme, joka on ikuistettuna Vuorikadulle patsaaksi. Hangon kaupungin työntekijä sanoi, että sehän on kaupungin poistoputki, mutta eipä anneta faktojen sekoittaa hyvää tarinaa.  Hangossa on ihmeteltävän monipuolisesti kummituksia. On jopa kummitusvuori ja siellä oleva talo. Jos talossa on valot päällä, niin se tietää hyviä aikoja kaupungille ja päinvastoin. Minusta siellä ei ole taloa laisinkaan, onkohan koskaan ollutkaan. Myös viikinki on kummitellut Hangossa ja ainakin kaksi kummitusta polkupyöräilee, koska onhan se helpompi tapa hengen liikkua kuin leijuminen. Tein esityksestä youtube-videon.  Ehkä tutustun kohteisiin myöhemmin.

Myös Hangon Keksillä kummittelee. Se on nykyisin kaupungin virastona. Ehkä siellä kummittelee laajemminkin, kun läheisellä maalitehtaallakin sanotaan kummittelevan. Tein sinne aikoinaan geokätkön ja ihmisiä pelotti liikkua siellä päiväsaikaan saati sitten pimeällä. Sittemmin kaupunki aitasi koko alueen, mutta nyt aidan raosta sinne pääsee taas. Softaajat ja urbaanit löytöretkeilijät pitävät paikasta.

Kryptidit ja ABCt ovat yleensä suosikkejani, koska ne eivät haihdu savuna ilmaan ja jotkut muuttuvat paranormaaleista normaaleiksi nopeammin kuin minun unihalvaukseni.

Viikonloppu oli luvannut hyggeä, mutta se oli nyt jäänyt vähäiseksi. Päätin korjata asian käymällä Hangon kylpylässä. Olin lukenut juttua turakaiskohteista, jotka ennen olivat kuuluisia, mutta jotka ovat tuhottu tai tuhoutuneet. Hangon entinen kylpylä Casinon vieressä oli sellainen. Se kärsi sodassa pahoin, eikä sitä koettu tarpeelliseksi kunnostaa sodan jälkeen. Ennen sotia oli etenkin Saksassa tapana esitellä omaa rotuaan mahdollisimman vähissä vetimissä, mutta sodan jälkeen ei sellaista enää katsottu hyvällä ja muutenkin vaihtui euforis-sadistinen 1930-luku sodanjälkeiseen harmauteen.

Mutta nyt on Hangossa taas uusi kylpylä, joka meinasi gentrifioida läheisen rantakapakka Roxxin pois alueelta, mutta Roxx sai jäädä. Ensimmäistä kertaa saavun kiistanalaiseen rakennukseen, kunhan pääsen pyörätelineelle nurmikon kautta puomin ympäri.

Koululaisuinnit, vältä niitä.

Sain uitua 25 metrin altaassa, mutta altaan sisäpuolella kulki porras, johon joskus löin varpaani. Maisemat kauniina päivänä allassalissa olivat kyllä hienot. Saunassa oli minusta saanut olla lämpimämpää. Siellä ei ollut mittaria.

Ennen kaikkea siellä alkoi koululaisuinnit. Onneksi oli poikien liikuntatunti, mutta silti.

Ne onnistuivat täyttämään terapia-altaan, missä ei ollut fingerporilaisittain ainakaan psykoterapiaa tarjolla. Voisin hierotuttaa jäykkiä lihaksiani tuntikaudet altaassa, mutta nyt siihen ei ollut mahdollisuutta.
Kylmä-allasta ei ollut. Kylmäuintiin Hangossa on mahdollisuus läheisellä uimahuoneella. En ole kokeillut. Minun aineenvaihduntani on niin sekaisin, etten tiedä, miten minäkin päivänä reagoin kylmään.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Terhi sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 15:17

  Staycationit ovat toisinaan ihan paikallaan, aina löytää jotain uutta omaltakin paikkakunnalta.
  Kummittelut eivät ole minun juttuni, mutta mikäli joku haluaa jännitystä elämäänsä niin mikä ettei.

 • Reply Juha Vihma / Kauas pöllöt karkaavat sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 19:54

  Mielenkiintoisia nuo kummitukset. Ehkä hyvä syy tulla käymään. Jospa pääsis moista otusta ihan itsekin tapaamaan!

 • Reply Maarit- niceMatkaaja maanantai, 11 marraskuun, 2019 at 12:47

  Vai että kummitusjahdissa – no mikä ettei! Lienee ihan kiinnostava tapa ottaa tarkempaa selkoa omista kotikulmista, jotka jäävät usein tutkimatta.

 • Reply Sini keskiviikko, 13 marraskuun, 2019 at 09:12

  Oon kerran ollut Hangossa yötä. Kesäsesonki oli juuri loppunut ja paikka oli kuin aavekaupunki. Voin kuvitella hyvin aavejahdin tyhjässä Hangossa. Tunnelma oli kuin Zombie -elokuvasta, kun kaikki muut on syöty.

 • Reply Sandra torstai, 14 marraskuun, 2019 at 14:30

  Hyi, halloween menee sellaisena kaupallisena humpuukkina, mutta kummitusmetsästykseen en näillä hermoilla lähtisi. Pelkästään tuo katosta tuijotteleva joutsen olisi liikaa. Onneksi olen itse säästynyt unihalvauksilta, sillä ne voivat kuuleman mukaan olla todella karmivia kokemuksia.

  • Reply Stacy Siivonen perjantai, 15 marraskuun, 2019 at 14:32

   Pimeän viikonlopun jälkilitviikissä löydettiin vielä Appelgrenintien varrelta (=vanhat huvilat) kellarin remontissa ihmisen luita.

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 15 marraskuun, 2019 at 11:02

  No nyt oli erilainen paikallisnäkökulma 🙂

  Hangon kylpylä on houkutellut jo pidempään, se olisi varmasti viikonloppuvisiitin arvoinen kohde kun siihen yhdistää kaikki kaupungin tarjonnat.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I visited. Create your own travel map
  I visited 24 countries of the United Nations (12.4%) out of 193.
  Create your own travel map .

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar