Suomen suurin matkablogiyhteisö

Inariin, Helsingistä Kiilopäälle

Suomen Latu oli järjestänyt kuljetukset. Juna lähtisi kuudelta aamulla, joten jouduin yöpymään hostellissa Helsingissä. Hostellini oli taas kerran Cheap Sleep Vallilassa, sillä suosikkini Eurohostel oli (taas) täynnä. Vaihteeksi Pasilasta ei päässytkään Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteykseen ja jouduin kulkemaan ratikalla 9 Kallioon ja tulemaan sitten ratikalla 7 Vallilaan. Yhtään ylimääräistä en kävele. Pari päivää aiemmin oli Saariselällä satanut lunta, joten minulla oli myös iso talvipalttoo pakattuna.

Aamulla varhain junaan ja Rovaniemelle, jossa meillä oli auto. Pysähdyimme heti kätköllä Rovaniemen ulkopuolella. Siellä oli jokin ihmeellinen joulupukin luola, joka oli kiinni. Ehkä olin lapsenakin kiittämätön paskiainen, kun en innostunut joulusta tai joulupukista. No, sen jälkeen minulla onkin harvemmin käynyt pukki.

Minun mummollani oli lelukauppa, voiko kukaan lapsi olla hemmotellumpi. Mutta nykyään lapset saavat yhtä paljon leluja lahjana kuin minä silloin.

Nanokätkö on löytyny. Tontut tarkkailevat, olenko kiltti.

Kätkö löytyi Santa Parkista ja seuraavaksi Vikajärvelle, missä on ulkoilualue. Olen jo aiemmin hakenut kätkön sieltä, joten katselin vain maisemia.

Seuraavaksi etenimme ruokapaikan jälkeen Sodankylän puolelle. Luoston selänteellä ei ollut lunta, toisin kuin viime reissulla samaan aikaan pari vuotta sitten. Sodankylässä halusin näyttää porukoille Sodankylän vanhan kirkon.

Sodankylän vanha kirkko

Kirkko oli kiinni tällä kertaa. Viime kerralla siellä oli häät. Kirkko on kiinnostava lähinnä siksi, että siellä kummittelee. Sen alla on joitain muumioita, jotka haluavat päästä kirkon lattian alta ylös.

Sodankylän jälkeen oli tekoaltaita. Minua aikoinaan kiinnostivat Samuli Paulaharjun kuvaukset Sompiosta. Tieltä näkee vain Porttipahdan tekoaltaan.

Saariselälle saavuimme iltakahdeksan jälkeen, 14 tuntia matkattuamme.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 24 kesäkuun, 2019 at 13:22

  Onpa ihana tuo Sodankylän kirkko. Se täytyy etsiä jos joskus noin pohjoiseen tie vie. Tuli kummituksista mieleeni Kristiinankaupungin vanha kirkko. Kerrotaan, että sielläkin kirkon alle aikanaan haudatut elävät omaa elämäänsä. Mene ja tiedä.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
  Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
  Make your own visited countries map.

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar