Intia askeettisesti, osa VI: Godman

Aasianpalmukiitäjä

Päivä, jolloin tapaan David Godmanin. David Godman tuottaa videoita youtubeen ja on kirjoittanut lukuisia kirjoja aiheesta Sri Ramana Maharshi ja hänen ympärillään olevat henkilöt tarinoineen. Jotkut ovat perin kiinnostavia, kuten esimerkiksi tarina Ramanan seuraajasta, Perumal Swamista, joka kääntyi häntä vastaan ja lopulta tuli katumapäälle ja palasi Ramanan suojatiksi. Klassinen tuhlaajapoikakertomus, mutta ilman esoteerisia tulkintoja, joten käytännönläheisempi. Godman itse tutki aikoinaan uskontoja kirjastossa Englannissa ja kirja Ramanasta sattui tipahtamaan hyllystä hänen eteensä ja hän noukki sen ja ajatteli, että onpa hyvä kirja, matkusti Intiaan ja jäi sinne.

Tapaaminen Godmanin kanssa oli vasta iltapäivällä, joten käytin aamupäivän siihen, että tarkkailin lintuja hotellin ravintolan katolta.

Ruostepääsky

Ruostepääskyt olivat vallitsevina. Joskus 1980-luvulla näin ruostepääskyjä Kreetalla Samarian rotkossa, niitä esiintyy Alpeista etelään. Kerran harhautui Laajalahdelle Espoossa, mutta minä en sitä tietenkään nähnyt. Olen tosi pessimistinen, mitä tulee bongauksiin, olen aina varma, että lintu on kerinnyt jo lähteä pois ja olen vielä usein ollut oikeassakin siinä, mutta nyt sain katsella ruostepääskyjä sydämeni kyllyydestä.
Medestäjäkuvia minulla on kyllästymiseen asti

Myös drongo näyttäytyi ja apinat, jotka kärsivät kuivuudesta ja kävivät uima-altaalla juomassa ja jos kuka jätti ikkunan auki, niin sisällä varkaissa. Lehdestä luin, että jossain kylässä varasteleva apina oli käynyt aggressiiviseksi.

Samat lehdet kertoivat, että biseksuaalisuus ei ole enää tabu Chennaissa ja että tyttö oli luvannut pojalle pusun, mikäli hän uskaltaa kävellä burkhassa Chennaissa uimarannan päästä päähän, mutta hänet oli havaittu ja pahoinpidelty. Minusta tässä on suurempi juoni taustalla kuin mitä on kerrottu.

Mutta siinäpä olikin hauskat tarinat, sillä Kašmirissa oli ollut ilmeinen false-flag terrori-isku ja Pakistania syytettiin siitä ja ydinasevaltojen välinen asemasota oli kiihtymässä.

Iltapäivällä yhdeksän kymmenen hengen retkueesa järjestettiin menemään rikšoilla David Godmanille Tiruvannamalaista vähän matkaa etelään. Minun ei tarvitse edes kertoa, missä hän asuu, sillä hänen puistonsa on merkitty Googlen karttaan hänen nimellään.

Pari tuntia juttelimme Godmanin kanssa ja ehkä kiinnostavinta oli Jukan kysymys vuoren sisässä olevista tunneleista. Sri Ramana Maharshi oli nähnyt unta, että vuoren kammioissa olisi ollut joogeja ja tyhjä paikka, johon hän itse olisi asettautunut muiden seuraan, mutta mitään todistetta siitä, että vuoressa olisi ollut onkaloita saati sitten jotain joogeja ei ole koskaan esitetty. Kiinnostavaa tämä minusta on sikäli, että ajattelen koko vuorikultin kumpuavan tulivuoresta ja sen muinaisesta purkauksesta ja että pyramideissa on kammioita, jotka hyvinkin ovat voineet olla muinaisten viisaiden asuinsijoina. Gizaan ja kaikkialle muualle sitten on rakennettu pyramidit, koska siellä ei luonnostaan ole mitään tulivuorta.

Itsetutkimuksessa eli sen etsimisessä, kuka on se perimmäinen minä, joka tekee kaikki asiat, olen törmännyt egoon, jota yleisesti pidetään pelkkänä jäljittelijänä ja etsin sen tuhoamista ja ihmettelen, miten sisukas se voi olla. Se taas on johtanut siihen ajatukseen, että yleensä, jos jokin on paikallaan ihmisessä, niin se on sitä syystä. Voiko itsetutkimuksesta olla haitallinen lopputulema. David Godman vastasi, että siitä on lopputulos joko valaistuminen tai sitten saa sisäistä rauhaa tai onnellisuutta. Kenellekään hän ei ole nähnyt siitä seuraavan mitään pahaa.

Voiko olla kertomusta Intiasta ilman pyhää lehmää

Kävimme vielä Davidin naapurin luona. Hänellä oli pieni allas sisällä talossa.

Minusta mikään allas ei ole täydellinen ilman pientä keltaista kylpyankkaa.
Joka tapauksessa, illan tullen lähdimme takaisin ja pelloilla lenteli silkkihaikaroita. Anne kertoi käyneensä tällä seudulla aikaisemmin ja nähneensä paljon kahlaajia. Annelta tiedustelin sitten, että häntä kuljettaneen rikšakuskin nimi oli Ananda ja päätin kanssa lähteä etsimään lintuja tältä seudulta.

Valkopäätimali

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aiemmat postaukset


Vieraillut maat

How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
Make your own visited countries map.

ParisRio

ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.