Intia askeettisesti, osa V: Skandashramin polku

Oli kuolleena syntynyt ajatus mennä Skandashramiin milloinkaan keskipäivän aikaan, mutta täytyyhän sitä kokeilla, jotta voisi sanoa, että ei onnistunut? Lämpötila oli nimittäin jotain 34°C ja polku kiemurteli vuorta ylöspäin. Mukaan pitää varata vettä ja suoloja. Suolat olivat matkalaukussa, joka oli ties missä. Sitä paitsi, minun polveeni sattui.

Ramanashramissa vaaditaan jo portin luona kenkiä pois, joten sen jälkeen etenin kengittä. Tulin eläinten haudoille. Sri Ramana Maharshi oli kuiskannut eläimiä ja hänen eläinystäviensä haudat olivat täällä.

Valli, peura

Varis

Minusta ei ollut isokaan temppu kuiskata eläimiä, jotka olivat sosiaalisia ja älykkäitä, kuten varis, lehmä tai peura. Sen sijaan vaikkapa kultakala saattaisi olla vaikeampi. Eräs ystäväni kertoi, että kun hän oli pitänyt rentoutusharjoitusta, niin sen perheen lemmikit olivat samassa tilassa ollessaan nukahtaneet.

Lemmikkien hautojen takana on ashramin takaportti, minkä jälkeen on pieni slummi ja portaat menevät ylös, ylös ja ylös. Jäin sinne istumaan. Paikalle tuli purppuramedestäjä. Kun ostaa vakavan määritysoppaan Eurooppaan ja lähialueille, niin medestäjiä on ihan siellä etelänurkassa, joten ne ovat todella eksoottisia härmän asukkaille. Vielä eksoottisempia olisi, jos niitä ei olisi sielläkään, mutta silloin niitä ei tietäisi kaivata.

Purppuramedestäjä

Kaikki kysyvät, jotka eivät lintuja tunne, onko medestäjä kolibri. Ei, kolibrit asustavat Alaskasta Tulimaahan asti, mutta eivät vanhassa maailmassa. Sen sijaan ne ovat hämmästyttävän samanlainen sopeutuma. Ne korvaavat kolibrit täysin.

Kun siinä istuin, niin tuli riivaaja, niin kuin Madventures sanoo, joka halusi näyttää minulle paikan, jossa Sri Ramana tapasi istuskella. Myöhemmin kuulin, että nämä riivaajat olivat huijareita. Sitä paitsi, minä en pidä Ramanaa minään pyhimyksenä, jonka leposijat olisivat mitenkään maagisia.

Ne ottivat kuvan minusta, joten minä otin kuvan heistä

Ramana ei itse uskonut omaan pyhyytensä. Kerranpa yksi hänen seuraajistaan kääntyi häntä vastaan ja kirjoitti häväistysteoksen. Ramana sanoi, että olisi tullut suoraan kysymään häneltä itseltään, niin olisi saanut vielä parempia juttuja kirjaansa.

Oli miten oli, paikassa ei ollut rauhaa. Polun pituus oli 1,4 km suuntaansa, olisiko koko matka täynnä riivaajia. Laskeuduin takaisin ashramiin.

Ashram oli kiinni, se on usein päivällä monta tuntia. Paikalla oli paljon väsyneitä pyhiinvaeltajia.

Intiassa ihmiset tykkäävät pötkötellä milloin missäkin, kuten esimerkiksi niin kutsutuilla jalkakäytävillä. Ne eivät yhtään tykkää, että niitä kuvataan, siksipä otinkin kuvan nukkuvista. Sen sijaan he halusivat taas kätellä minua tai kuvata minua. Yksi jopa teki kännykällään kohtalaisen haastattelun minusta. Jotkut miehet olivat ujoja ja istuutuivat lähelle ja kun käännyin vähän katsomaan, mitä se puuhaa, niin oli ottamassa selfietä itsestään minun kanssani.


Julkisuutta oli taas liikaa, joten lähdin takaisin hotellille ja uimaan mekossani, sillä uima-asu oli pakaasissani, joka oli kadoksissa.

Yksi ryhmään kuuluvista oli jopa niin avulias, että oli valmis lähtemään hakemaan pakaasia Chennaista, mikäli Lufthansa maksaisi taksimaksun. Lufthansa ei kuitenkaan maksanut ja matka sinne olisi kestänyt viisi tuntia per sivu ja ollut muutenkin kaiken hauskan antiteesi.
Minusta se oli muutenkin riskialtista, kun ne puhuivat punaisesta laukusta ja minun laukkuni oli pinkki.

Tavakseni oli tullut kuvailla lintuja Sparsa resortin liepeillä. Katto oli kuin luonnollinen lintutorni. Lähinnä siellä sai kuvia medestäjästä, mutta myös kuhankeittäjät tulivat esille

Kilkuttajaseppä tunki kuvaan kuhankeittäjän kanssa.
Huppuviidakkoharakka

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aiemmat postaukset


Vieraillut maat

How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
Make your own visited countries map.

ParisRio

ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.