Intiassa askeettisesti, osa III: Ramanashram

Sananen Bhagavan Sri Ramana Maharshista (1879-1950) ja itsetutkimuksesta. Ramana oli vuoren vanhus ja filosofi. Häntä suututti lähinnä kaksi asiaa: jos hänelle itselleen annetaan enemmän kuin muille ja eläinten kaltoinkohtelu. Ramana sanoi, että jumala on antanut kaikille kohtuullisesti, mutta se, joka ottaa enemmän kuin oman osansa ei varasta pelkästään muilta, vaan myös jumalalta. (Minun on vaikea päättää tässä, kirjoittaako jumala isolla vaiko pienellä). Sen lisäksi, kun joku hakkasi kepillä puuta hän sanoi, että hän tuntee ne kepin iskut omassa ruumiissaan. Hän oli mestari itsetutkimuksen saralla. Itsetutkimusta on se, että keskittyy vastaamaan kysymykseen ”kuka minä olen” tai sitten etsii, mistä ”minä” alun perin kumpuaa. Toinen tapa on antautuminen jonkin jumalan palvontaan. Kun häneltä tultiin kysymään, onko hänen uskonnon harjoittamisensa oikea tapa, Ramana kehotti jatkamaan oman uskonnon harjoittamista. Hän kielsi olevansa guru ja hän sanoi, että vuori, Arunachala, on guru. Hän sanoi, että ihmiset luulevat tulevansa sinne hänen takiaan, mutta oikeasti he tulevat vuoren takia. Vuori itsessään on Šiva ja šivalinga. Tämä onkin jännää, koska tiedän vuoret, jotka ovat olleet jumalten asuinsijoja, Olympos tai Siion, mutten tiedä muuta tapausta, jossa vuori itsessään olisi jumala. Mitä tulee otsikkoon, Ramana ei uskonut askeesiin eikä kehottanut ihmisiä askeettiseen elämään.

Aamulla jaloittelin hotellin lähellä ja otin kuvia arovarpushaukasta ja valkopäätimaleista, sekä mainoista että variksista.

Arovarpushaukka

Siirryin rikšalla Ramanashramiin, jossa tutustuin esineistöön, kirjakauppaan ja istuin pitkään itsetutkiskelussa lattialla, kunnes puhelimeni soi ja minut ajettiin ulos. Kuului erittäin huonosti, mutta sain selvää sen verran, että se oli Chennain lentoasemalta ja että laukku oli siellä, mutta hän sanoi, että laukku on punainen, kun taas minä sanoin sitä pinkiksi. Siksi mietin, että ovatko ne nyt löytäneet väärän laukun ja muistin, että siinähän on nimilappu mukana. Onko siellä siis jokin outo punainen laukku vai onko minun laukkuni palasina niin, ettei ole nimilappua enää laisinkaan? Puhelu siis herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia.
Päiväni oli kuitenkin pilalla. Halusin irroittautua laukusta, mutta se vainosi minua. Minua huolestutti lähinnä se, että siinä oli talvivaatteet paluuta varten ja geokätköilyyn liittyviä reissaajia, jotka eivät olleet minun omaisuuttani.

Suuressa salissa oli omanlaisensa tunnelma

En usko, että Ramana olisi halunnut, että ihmiset palvovat hänen patsastaan.

Myös minua ihmetytti, miksi minuun ottaa yhteyttä Chennai, mutta Luftwaffe ei ota mitään yhteyttä.


Lähdin sieltä sitten pois, kun tunnelma oli pilalla. Rauhoituttuani hotellilla kuitenkin huomasin, että huoneen tunnelma oli jäänyt minuun pohjavireeksi.

Arunachala

Chennain lentokentälle ei vain voi kävellä sisään, on aseistetut vartijat joka ovelle ja jotta pääsisi lähtöterminaaliin, pitää olla lentolippu kädessä. Jotta pääsisi saapuvien terminaaliin, pitää olla saapunut sinne. Ehkä Luftwaffen kutsulla pääsisi sinne, mutta eipä heistä kuulunut mitään. Rupesin epäilemään, etteivät he olleet edes tietoisia kadonneista laukuista.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aiemmat postaukset


Vieraillut maat

How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
Make your own visited countries map.

ParisRio

ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.