Intiassa askeettisesti, osa II

Sparsa resortin respa ryhtyi selvittämään kadonneiden matkatavaroiden kohtaloa. Olisi pitänyt kysyä, kenen kanssa he puhuivat ja mikä näiden ihmisten asema oli missäkin. Kävi kuitenkin ilmi, että pakaasini oli jäänyt Frankfurtiin. Minulla on ollut reissatessa outo Saksan kirous, joka iski taas.  Sanon kuitenkin näin: Saksalaiset mokasivat tämän, intialaisista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Frankfurtista pakaasi siirtyi Chennaihin jossain vaiheessa, mutta minulle oli hieman epäselvää vielä, siirtyikö se.

Joka tapauksessa tarvitsin kesempiä vaatteita ja porukalla kävimme Tiruvannamalaissa vaatekaupassa, josta löytyi kaksi mekkoa, jotka sopivat minulle. Pashminaa haluttiin tarjota. Minun kokooni sopivia alusvaatteita tai uima-asua oli ihan turha yrittää. Siksi minä pakkaan vaatteita mukaan, koska minä en mahdu mihinkään yleiseen kokoon.

Vaatekaupasta käveltiin takaisin päin Ramanashramin kohdalle. Silloin muistin, että Sri Seshadri Swamigal Ashramam on siinä vieressä ja siellä on geokätkö. Lähdinkin siis sinne.

Ashramissa vaadittiin riisumaan kengät epämiellyttävän varhain eli jo hiekkaisen osuuden puolella. Hipsuttelin sitten hiekkatietä paikalle. Geokätkö löytyi vaivattomasti, mutta kun se oli kokoa nano eli pikkurillin pään kokoinen, logivihkoa sinne ei saanut ihan helposti. Ympärillä pyöri höntiäisiä ja ne jakelivat minulle sähköisiltä tuntuvia iskuja.

Sillä välin paikalle oli tullut jokin pyhä mies, joka oli meditoimassa, mutta kuvaamiseni hermostutti hänet pois. Intialaiset eivät tykkää siitä, että heitä kuvataan. Sri Ramana Maharshi oli poikkeus, mutta hän ei halunnut, että häntä äänitetään.

Sri Seshadri Swamigalia (1870-1929) pidettiin yleisesti hulluna, mutta hänet tunnetaan lännessä parhaiten henkilönä, joka otti suojiinsa nuoren Sri Ramana Maharshin, joka oli hurmioitunut itsestään, mutta ei pystynyt kiinnittämään huomiota ympäristöönsä eikä omaan vointiinsa.

Geokärköpurnukka on kuvassa itse asissa lehmän keskikohdalla näkyvä pikkuinen piste.

Big fan of Sri Seshadri Swamigal


Minua kiehtoo aina erilaiset hullut ja mietin, että onko kyseessä ihmiset, jotka ovat liian viisaita ja vain naruttavat ovelasti ympäristöään. Yhteistä Sri Seshadrille, Sri Ramanalle, Papajille ja esimerkiksi Filippuksen evankeliumille on se, että sanat ovat jotakuinkin merkityksettömiä ja sisältö on hiljaisuudessa. Mietin, onko sanat este. Ne ovat este esimerkiksi, kun näiden äidinkieltä tamilia käännetään muille kielille ja tamili ei käänny oikein hyvin ja selkeitä virheitä on tehty. Niinpä tekstissä on käsittämätön ”I – I”, joka pitäisi olla ”I am” – I.

Menin vieressä olevaan Ramanashramiin, jossa muut olivat minua jo odottaneet, joten en sillä kertaa tutustunut siihen tarkemmin. ”Muut” ovat kymmenkunta jäsentä Helsingin ryhmästä ”Itsetutkimus”. Puhun enemmän itsetutkimuksesta Sri Ramana Maharshin yhteydessä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Terhi sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 09:34

  Tämähän on jännittövää, ehtiikö matkalaukku perille ennen kuin lähdette Intiasta.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 11:31

  Voi eiii! :O tuo katoaminen on ihan hirveää, silloin kun on menossa helteeseen suomen pakkasista. Yleensä matkaan nykyään aina käsimatkatavaroilla. Meinaatko geokätköillä ympäri Intiaa?

  • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 11:37

   Päädyin etsimään kaksi. Geokätköjä Intiassa on äärimmäisen harvassa. Ryhmästä Hannele toi sellaisenkin näkökannan esille, että apinat saattavat viedä geokätkön, ellei se ole suunnilleen hitsattu paikoilleen.

 • Reply Christa sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 15:51

  Otan aina yhden vaihtovaatekerran mukaan matkatavaroihin varmuuden vuoksi, mutta eipä niilläkään kovin pitkälle pääse, jos laukku on useamman päivän myöhässä. Hikisessä kohteessa mielellään vaihtaisi vaatetta muutenkin vähän useammin.

 • Reply Antti / Lanttimatkat sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 20:13

  Laukun katoaminen on viheliäinen ongelma, en siksi uskalla pitää mitään tärkeää ruumaan menevänsä laukussa. Toivottavasti saat laukun mahdollisimman pian.

  Monessako maassa olet kerennyt geokätköily?

  • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 20:38

   19 maassa olen kätköillyt.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, maaliskuu 3, 2019 at 21:31

  Tämä on mielenkiintoinen reissu, jota on kiva seurata. Tietenkin jännittää myös miten matkalaukun kanssa käy. 😀

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
  Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
  Make your own visited countries map.

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.