Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamessut: hostellit.fi

Matkamessujen suurin anti minulle on aina ollut ilmainen hostellikortti, sillä tulen aina viettämään paljon aikaa suomalaisissa hostelling internationa-hostelleissa sekä joskus muissa. Minulla ei ole mitään erityistä intoa majoittua hostellissa muuten kuin huokea majoittuminen. Sen takia valitsen aina dormin. En ole järin seurallinen, koska sairaus (kilpirauhasen vajaatoiminta) tekee minusta eristäytyvän, mutta lähes poikkeuksetta hostellissa saa, joutuu tai voi joutua olemaan ihan omissa oloissaan, muut huomioiden, tietysti. Muiden huomioiminen ja lukuisat hostelliyöt ovat johtaneet siihen, että kotonakin elän kuin hostellissa.

HI-hostellien lisäksi on muita, kuten Kuopion hostelli Hermanni, Helsingin CheapSleep ja Hostel Iisalmi. CheapSleep on näistä Orjafirmojen palkattoman työn teettäjien listalla. Hostel Iisalmeen olin todella tyytyväinen, se sijaitsee lähellä rautatieasemaa ja bussiasemaa. Hermanni oli aikoinaan vähän levoton, mutta on rauhoittunut. CheapSleepillä on keskeinen sijainti Vallilassa ja siellä on yleensä paljon väkeä.

Nämä tuppaavat muuttumaan aika usein. Helsingin legendaarinen Stadion Hostel on poistunut lopullisesti, siellä yöpyi aikoinaan Bill Clinton ja sen lisäksi siellä kummitteli. Ikinä en nähnyt kumpaakaan. Turun keskustassa oli hostelli, vaan eipä ole enää. Siellä on tyytyminen laivahostel Boreaan tai Linnasmäkeen. Linnasmäki on aika kaukana keskustasta ja sinne yrittäminen jalan oli selkeä virhe. Siellä, tosin, on uima-allas. Borean hytit olivat ahtaita putkia muistuttaen ajasta, jonka ehkä haluaisi unohtaa.

Tampereen DreamHostel  on erittäin suosittu, ehkä sen takia, että huoneen nimi on Sorsalampi ja mainittu lampi onkin siinä lähellä. Kesällä siellä on vielä kanoja ja riikinkukkoja.  DreamHostelin sijainti lähellä rautatieasemaa on muutenkin erittäin keskeinen. Mikään superhieno hostelli se ei ole minusta noin muuten, siellä lähellä jossain mitä ilmeisemmin tehdään uutta manserockia, kun treenikämpän soinnut kantautuvat dormiin saakka.

Myös Kemijärven hostelli on kartassa, enkä siitä pitänyt, koska siellä ei pitänyt hinta paikkaansa. Se taitaa olla Lapissa jokin tapa, että kun menee paikan päälle, niin ei olekaan sitä, minkä oli tilannut, vaan ehdotetaan jotain muuta, joka on kalliimpaa. Paremmalla ilmalla olisin nauttinut siitä enemmän, sillä mökit ovat aivan järven rannalla.

Joensuusta on mukana Partiotalo kesähostellina. Partiotalo oli muuten mukiinmenevä, mutta kauppaa ei ollut missään siinä lähellä. Aikoinani asuin ihan lähellä Partiotaloa.

Helsingissä on Eurohostel ja se on minun suosikkini. Eurohostel tarjoaa aamusaunan ja kiilaa sen vuoksi hostellien kärkeen. Dublinissa Isaac’s Hostel tarjoaa iltasaunan ja aamupalan, joten se on vielä parempi. Eurohostellissa on keittiö joka kerroksessa. Hostellivinkkinä voin kertoa, että kannattaa ottaa mukaan pakki, johon keittää itselleen teetä ja kantaa sitten omaan huoneeseensa sen, niin voi olla omassa rauhassaan tai dormikaverin seurassa.

Kuten sanottu, dormikaveri harvoin on mikään kummoinen kaveri, hänen kanssaan tulee usein vaihdettua vain sana tai pari. Kerran oli, tosin toisin, nimenomaan Eurohostellissa. Siellä oli kanadalainen kaveri, jolle puhuin ummet ja lammet kaikesta ja jonka hukkasin Nuuksioon talviluonnonpäivänä. Ei ollut tarkoitus. Hän vain oli poissa, enkä löytänyt häntä enää. Vähän niin kuin Hostel-kauhuleffassa hostellikaverit katoavat.

Joka tapauksessa, olen ilahtunut, kun hostellikartalle on tullut uusia hostelleja. Paikalla oli Kisakeskuksen esittelijä. Kisakeskus on esimerkki hostellista, joka on keskellä ei mitään ja minne julkinen liikenne ei kulje. Sen lisäksi suuri osa uusista hostelleista on paikkakunnilla, minne kulkee julkinen liikenne.

Kartassa on tietysti pahoja aukkoja. Ei ole hostellia Vaasassa, Lahdessa, Oulussa. Rovaniemellä eikä Jyväskylässä. Kartan mukaan ei ole myöskään Kuopiossa eikä Iisalmessa, mutta kun on. Joutuu vain hakemaan muualta kuin hostellit.fi-sivustolta. Rovaniemellä on boutique-hostelli, jota en ole vielä kokeillut.

Riga Style Hostel

Jos olisi auto, voisi kiertää kaikki Suomen hostellit, mutta eipä ole. Olen edellä mainittujen lisäksi myös käynyt Tuorlan majatalossa ja Hostel Ahopäällä, mutten ole yöpynyt niissä.

Toivon pitkää ikää kaikille hostelleille. Kerran varasin listan ulkopuolisen hostellin ja varaussivustolta tuli viesti, että odota vastausta, mutta vastausta ei ikinä tullut sieltä. Koko hostelli oli myyty. Näin oli Haapajärvellä, minne olen matkustamassa kesällä. Vielä en tiedä, missä siellä olisin yötä.

Varmasti tänä vuonna tulen yöpymään useassa uudessa hostellissa. Itse asiassa, olisin jo lähtenyt, mutta kun koko Suomi on paksun lumikerroksen alla. Seuraavan kerran varmasti olen yötä Eurohostellissa, taas kerran.

Ahvenanmaa ei ole hostellijärjestelmän piirissä, mutta onneksi Ahvenanmaalla voi yöpyä suhteellisen huokeasti muutenkin.

 

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Mea perjantai, 16 helmikuun, 2018 at 11:15

  En ole tiennytkään että matkamessuilla on jaossa hostellikortteja, sehän onkin hyödyllinen ilmaislahja. Jyväskylään on muuten nyt avautumassa mielenkiintoiselta vaikuttava uusi hostelli ihan Seminaarinmäen kampuksen kylkeen, entiseen yliopiston rehtoraattiin. Avajaiset on näköjään nyt helmikuun lopussa:
  https://fi-fi.facebook.com/thelocaljkl/

  • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 18 helmikuun, 2018 at 00:01

   Hyvä tietää, Jyväskylä tarvitsee hostellinsa.
   Joo, hostellikortilla säästää muutaman kolikon hostellia varattaessa, muistaakseni 10%. Minä kyllä nopeasti tienaisin hostellikortin hinnan takaisin.

 • Reply Reissaaja1 sunnuntai, 18 helmikuun, 2018 at 12:21

  Tämä hostellikortti olikin taas aivan uusi tieto. Mistä matkamessujen standiltä olet sen saanut?

  • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 18 helmikuun, 2018 at 12:58

   Siellä oli hostellit.fi eli Suomen hostellijärjestö omalla ständillään.

 • Reply Terhi | VAGABONDA sunnuntai, 18 helmikuun, 2018 at 23:14

  Mikähän järki on avata hostelli julkisen liikenteen kantamattomiin ja keskelle ei mitään… Tai no, kaipa autollisetkin voivat haluta edullista majoitusta, minulla kun tulee hostelleista ensimmäisenä mieleen reppureissaajat. Kiva juttu tuo hostellikortti! Jos yöpyy hostelleissa paljon, 10 % alennus on pitkällä tähtäimellä ihan tuntuva etu.

 • Reply Sandra maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 09:50

  Musta on yllättävää, että Suomessa on näinkin vähän hostelleja. Monissa Euroopan maissa (esim. Ausseista puhumattakaan) hotelleja löytyy kuin sieniä sateella. Saisi ehdottomasti tulla lisää ja voisin itsekin viihtyisässä hostellissa majoittua esimerkiksi Helsingin reissulla.

  Olen kuullut kehuja Tampereen hostellista, mutta itse en ole koskaan luonnollisesti tutustunut (koska tuolta kotoisin, joten perheen ja ystävien luota on aina löytynyt ilmainen majapaikka).

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 09:55

   Kukaan ei halua matkailla Suomessa?
   Sen lisäksi osa hostelleista on avoinna vain kesäisin, jolloin voi nukkua vaikkapa luonnossa, ainakin jos omistaa talvimakuupussin ja suojan sateelta.

 • Reply Ne Tammelat keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 18:21

  Ai Stadion Hostel on lakkautettu, ihan tylsää. Se on yksi ainoista, joita tiesin. Olympiastadionin uumenissa on myös toimistotiloja, kerran pääsin tapaamiseen siellä ja oli kyllä varsin hauska sijainti työhuoneelle. Aika vähän on kyllä tullut hostelleissa majoituttua, ehkä voisi harrastaa sitä enemmän, niin jäisi rahaa muihin rientoihin.

 • Reply Katariina torstai, 22 helmikuun, 2018 at 20:37

  Onko Helsingin Myö Hostel sinulle tuttu? Mä majoituin siellä tammikuussa matkamessujen aikaan ja tykkäsin kovasti, vaikka en yleensä hostelleissa majoitukaan. Kirjoitin omaan blogiini hiukan kokemuksia tuosta käynnistä, jos kiinnostaa lukea 🙂

  • Reply Stacy Siivonen perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 07:48

   Ei, en ole kuullutkaan. Tai siis siitä oli hirveän paljon juttua etukäteen, sittemmin en ole kuullut siitä mitään.

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 08:35

  Otin kanssa ensimmäistä kertaa ilmaisen hostellikortin Matkamessuilta vaikkei välttämättä hirveästi käyttöä olekaan. Kotimaanmatkailua tulee harrastettua niin harvoin, että hotellit menevät hostelliin yli ja ulkomailla puolestaan yhteistyöhostellien määrä oli melko rajallinen. Täytyy yrittää bongailla niitä seuraavan kerran kun lähtee budjettimatkalle! 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 18:30

  Mä olen yöpymässä Portlandissa HI:n hostellissa, joten mietin, pitäisköhän mun investoida siihen hostellikorttiin. Muutoin yöpymisestä joutuu maksamaan 3 dollaria ekstraa yöltä, jos ei ole korttia. Tosin, kortti maksaa itsessään jotain 20 euroa, että tuleeko sitä sitten oikeasti tulevan vuoden aikana niin paljon käytettyä.

  • Reply Stacy Siivonen lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 18:32

   Älä yövy Portlandissa, yövy Los Angelesissa.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
  Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
  Make your own visited countries map.

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar