Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mega Kiilopää – Midnight Sun Geocaching

Suomen Latu onnistui tekemään geokätköilyn Megatapahtuman Kiilopäälle. Megaksi kutsutaan tapahtumaa, joka saa vähintään 500 ”will attend” -loggausta. Nämä loggaukset eivät sido mihinkään. Minä koen moiset lupaukset kuitenkin jotenkin sitovina.

Joka tapauksessa, Suomen Latu oli järjestänyt kyydin Megaan Helsingistä ja takaisin Helsinkiin. Varasin makuuvaunupaikan junasta. Juna pysähtyessään aina nykäisi pikkaisen, joten jos satuin makaamaan kyljelläni, niin se nykäisi minut vatsalleni tai selälleni, mihin sitten heräsi.

Rovaniemellä meitä vastassa oli joulupukki. Minäpä en pukista mitään tiedä, koska olen aina tuhma.

Rovaniemen asemalta kätköbussi lähti sitten kohti pohjoista pysähtyen välillä mielenkiintoisilla kätköillä. Pysähdykset eivät olleet pitkiä, sillä kun parisen kymmentäkin kätköilijää etsii purkkia, niin se löytyy alta ohmin.

Joulupukki vastassa Rovaniemellä

Vikaköngäs

Käyrämössä pysähdyimme syömään kiinalais-suomalaisessa buffetissa. Se olikin oikein hyvä paikka, jos minä nyt mitään hyvästä ruoasta ymmärränkään. Keskivartalo minulla on ryhtynyt ruokakapinaan.

Siirryimme Sodankylän puolelle, josta ensimmäinen kätkö toi minulle Sodankylän uudeksi kunnaksi geokartalle.  Luoston rinteillä näkyi vielä lunta. Lapsena perheen kanssa reissasin usein talvella Luostolla ja se oli ehkä rakkain muisto minulla lapsuudesta. Moni pohtii, kannattako lapsen ottaa matkalle. No, minuun kolahti Luosto ainakin ihan täysillä.

Luoston sijasta menimme Sodankylän keskustaan, missä oli aikaa ostoksille. Osa kuitenkin häipyi paikalliselle kätkölle. Koska sinne oli 400 metriä matkaa, ei itse kätköllä jäänyt kummoisesti aikaa. Kätkö oli vanhalla kirkolla. En ollut siellä koskaan käynyt.

Sodankylän vanha kirkko

Kirkosta on sellainen tarina, että joku oli joskus nukahtanut kirkon lattialle ja sen alle haudatut ruumiit olivat innostuneet ryskyttämään lattiaa. Lapissa on aina tuollaisia kiehtovia tarinoita. Minusta rupeaa tuntumaan, että me olemme tekoälyn luomuksia ja osa noista tarinoista on jopa ”totta”, koska tämä keinotodellisuus, missä me elämme ei toimi täysin bugitta. Nyt kirkkoon odotettiin häävieraita, joten emme päässeet sinne. En haluaisi häitäni sinne, mutta sen sijaan voisin yön maata sillä lattialla.

Sodankylässä oli filmifestivaalit. Se on hyvä juttu, sillä Sodankylä on pilannut luontonsa moneen kertaan. Luoston ja Saariselän väli on täytetty tekoaltailla. Itse kylähän on ruma kammotus ja kiitos tästä taas kuuluu saksalaisille.

Pian kuitenkin saavuimme Saariselälle. Sitten viime näkemän Kakslauttaseen oli tulleet nämä kuuluisat lasi-iglut.

Minä en majoittunut iglussa, vaan puolijoukkueteltassa.

Illalla kiipesimme siivoustapahtumaan Kiilopään huipulle ja se nousu oli niin rankka minulle, että olin ihan kipeä sen jälkeen. Metsähallitus oli ehdottanut Kiilopään huipulle tehtyjen kivikasojen kaatelemista. Joskus 1980-luvulla opin, että retkeilijät kasaavat kiviä uskoen, että ne tuovat hyvät vaelluskelit mukanaan. Minä en niihin koskenut, pelkäsin saavani jonkin saamen kirouksen niskaani. Ehkä sainkin, sillä seuraavat kaksi viikkoa satoi melkein joka päivä.

Nattaset, tutut tunturit.

Kiilopään rinteillä lauleskeli sinirinta, mutta en nähnyt kiirunoita enkä keräkurmitsoita.

Illalla rupesi satamaan, mutta antaa sataa, sillä olin mukavasti puolijoukkueteltassa suojassa.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään Taas torstai, 6 heinäkuun, 2017 at 14:00

  Aikamoinen määrä osallistujia! Lapin maisemat on kyllä aina yhtä vaikuttavia.

  • Reply Stacy Siivonen torstai, 6 heinäkuun, 2017 at 14:05

   581 logattua nimimerkkiä. Sen lisäksi tietysti perheenjäseniä, joilla ei ole omaa nimimerkkiä ja muita. Seuraava Mega on Porvoossa reilun viikon päästä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I visited. Create your own travel map
  I visited 24 countries of the United Nations (12.4%) out of 193.
  Create your own travel map .

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar