Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuu tii

Minä jo arvasin, että tästä tulee rankka reissu. Kuopioon ja Kuopiosta eteenpäin on helppo matkustaa bussilla, kun saa nukuttua penkillä, mutta lähikohteisiin tupsahtaa keskellä yötä. Se olikin se syy, miksi Pertunmaa ja Hirvensalmi olivat geokartalla punaisia.

Heti ensimmäiseksi, kun juna tuli asemalle, kuulutettiin, että ”juna tulee poikkeuksellisesti raiteelle yksi”. Hangossa ei ole mitään raidetta yksi ja juna saapui normaalisti. Karjaalla Turku-Helsinki -juna oli puoli tuntia myöhässä ja nippa nappa kerkisin vaihtaa itselleni vanhat matkavaluutat euroiksi.

Keskellä yötä sitten bussilla Kuorttiin, jossa löytyikin geokätkö lähes välittömästi, joten sain Pertunmaan itselleni uudeksi kunnaksi geokartalle. Pertunmaalla on vahva keskustapuolueen kannatus ja kunnassa myytiin eniten alkoholia Utsjoen jälkeen. Utsjoen lukema syntyy norjalaisten ostoista. Liittyyköhän keskustan kannatus ja alkoholismi toisiinsa vai ostavatkohan Pertunmaaltakin viinaa ulkopaikkakuntakaiset. Minun kokemukseni uskovaisuus (mitä suuri osa keskustalaisista on) ja alkoholismi liittyvät toisiinsa, kun uskovaisen elämä on rankkaa.

Pertunmaasta kuitenkin tiedetään lähinnä Kuortti, mistä on tullut mittavimpiin kuuluva taukopaikka autoilijoille. Mikä miellyttävintä, Kuortin ABC on avoinna myös öisin, mitä mieluusti käytin hyväkseni.

Kvak

 

Palvelu oli ystävällistä, niin kuin monessa paikassa nykyisin on. Minä sain jopa luvan olla hetken pitkäkseen, mitä en voinut oikein käyttää hyväkseni, koska aikaa siellä bussin tuloon oli vain parisen tuntia. Siirryin lopulta ulos ja roskaiselle bussipysäkille. Kuortissa oli hiiskumaton hiljaisuus. Ei kuulunut pöllöjen huhuilua, ei koirien haukuntaa ja autojakin ajoi harvakseltaan.

Seuraavaksi Mikkeliin. Kun oli vielä varhainen aamu, päätin kätköillä.

kivisakasti

Kivisakasti

Kun kerään kirkkokätköjä, niin Mikkelistä oli yksi kirkko vielä käymättä, joten kävin sitten siellä. Se oli varsin söpö, ikivanha kivisakasti. Kuulemma 1500-luvulta peräisin oleva kivisakasti on Mikkelin tunnetuimpia maamerkkejä, mutta minä en ainakaan ollut kuullut siitä mitään. Näin geokätköily opettaa.

Minun suhtautumiseni itse aiheeseen on sellainen, että kun olen Saaristomerellä Jurmon saaressa ja oli pilkkipimeää ja lähdin yöllä huussireissulle, niin jätin valon talolle, jotta näkisin palata sinne takaisin. Minusta Jumala on samanlainen valo, joka ohjaa oikeaan, ettei eksy. Tietysti se on henkilön itsensä asettama, niin kuin minä itse sytytin valon siellä saaressa. Filippuksen evankeliumi sanoo, että jumala loi ihmisen ja ihminen loi jumalan. Mikä todella on räjäyttävää, minä kirjoitin Filippuksen evankeliumin itselleni muistiinpanoiksi 1700 vuotta myöhäisemmälle ajalle. Siksi, koska kaikki ovat pohjimmiltaan yhtä. Koska kuitenkin itse kukin sen valonsa laittaa, niin kaikilla on vahvasti subjektiivinen käsitys valosta. Krisselit pitävät minua kerettiläisenä, mutta eikös kerettiläinen ole sellainen, joka sanoo olevansa oikeassa, mutta minä taas julistan olevani väärässä.  Kuitenkin tiedän, mitä usko ei ainakaan ole. Sitä se ei ole, että kunniapaikan sakastista saivat sen ajan vaikutusvaltaisimmat ihmiset.

Mikkelissä oli perin talvista, eikä aamulla ollut mikään paikka auki, ei edes sairaala. Kun aikani palloilin kaupungilla, avautui sentään rautatieasema, jonne menin pötköttämään vähäksi aikaa.

Waltti-vuoron piti lähteä 7:45. Sitten menin pysäkille ja siellä lukee, että lähtee 7:30. Rupesi kylmäämään. Näin kuitenkin Hirvensalmen auton. Kävin kysymässä, moneltako bussi lähtee. 7:50.

Waltti on vienyt joukkoliikenteen kehitysmaatasolle. Kun ihmiset totutettiin etsimään bussinsa Matkahuollon matkahaulla, eikä Waltti-liikenne siihen päässyt, ihmiset luulevat, ettei joukkoliikennettä ole lainkaan. Julkinen liikenne onkin salainen liikenne. Säästyy ainakin rahaa. Samalla tavoin voisi olla salainen kirjasto ja salainen terveyskeskus, nekin säästäisivät rahaa. Uusi tämä ajatus ei ole, sillä Stalinilla oli salainen perustuslaki.

Waltin aikataulussa sanotaan ”Mikkelin matkakeskus” ja se kyllä on tuttu, ainakin jos on tullut Mikkeliin joukkoliikenteen avulla. Laituria ei olla vaivauduttu kertomaan. Mutta toisessa päässä, Hirvensalmella, ei olla kerrottu, minne se menee. Ei myöskään reittikarttaa ole missään näkyvillä.

Saavun kuitenkin Hirvensalmelle. Hirvensalmi on Ahti Karjalaisen synnyinpitäjä. Siellä on myös museoitu Ahti Karjalaisen synnyinkoti. Ahti Karjalaisesta muistuu lukuisat vitsit, jota veisteltiin hänen tankero-englannistaan ja känneistään.  Silloin oli maan tapa ryypätä ja rellestää, mutta hän pääsi alkoholisoitumaan. Hän onnistui hankkimaan vielä Kekkosenkin vihat päälleen, kun uskalsi ehdottaa itseään presidentinvaaleihin. Se olisi merkinnyt loppua itsevaltiaaksi ryhtyneelle Kekkoselle. Kun Kekkonen sitten lopulta väistyi, huonokuntoinen Karjalainen sivuutettiin ja kuten tunnettua, Mauno Koivistosta tuli presidentti. Milloinkahan Ahti Karjalaisesta tehdään elokuva.

Hirvensalmi on lähinnä mökkikunta. Kirkasvetinen Puulavesi houkuttelee mökkeilijöitä. Hirvensalmella on myös kartano Satulinna hotellikäytössä minua itseäni rikkaammille turakaisille.

Istuin hetken kahvilassa geokätköilijätapaamisessa, kunnes huomasin, että sama bussi oli pysäkillä. Tein rakettilähdön tapaamisesta ja lähdin bussilla takaisin. Kun olin uninen, halusin vielä ennen iltamyöhää päästä kotiin Hankoon. Muuten olisin Hirvensalmella viihtynyt pitempäänkin. Mutta geokätköilijätapaamisesta tuli minulle Hirvensalmi uudeksi kätköilykunnaksi.

Sen sijaan siirryin Otavaan, mistä löysin kätkön. Otavassa oli aikaa odottaa bussin tuloa, joten siirryin sielläkin kahvilaan. Koska olin juuri syönyt, ei tehnyt mieli muuta kuin juoda teetä. Ostin kuitenkin vastaleivottua, vielä lämmintä leipää syödäkseni sen myöhemmin. Ai että oli hyvää!

20170203_095502[1]

Haapasen kotileipomon kahvila

Kotileipomossa kannattaa pysähtyä tuoreen leivän takia. En älynnyt kysyä, mikseivät tee kukkoa. No, kukosta olisin köyhtynyt enemmän kuin mitä olin varautunut.

Siirryin bussiin ja aloitin kotimatkan. Heinolassa tuli mieleen lintutarha ja mietin, ovatkohan tarhan pöllöt aktiivisia yöllä. Olisipa jännä käydä niitä tapaamassa yöaikaan. Lintutarhan viereisessä lammessa oli sorsaruuhka. En nähnyt lapasorsaa. Lapasorsa on talvehtinut monena vuotena siellä, heinolalaiset taisivat nimetäkin sen.

Ovat sorsat kyllä kauniita. Olen nähnyt kotingoja, momotteja, rubiinityrannin, tangaroita, mutta rubiinityrannia lukuunottamatta ne ovat piilotelleet lehvästössä ja korkeintaan jotkut tangarat uskaltautuneet ruokinnalle. Sorsat ovat kuitenkin kauniita ja ne ovat näkyvillä.

Karjaalla luki Helsingin junan taulussa, että junan vaunut ovat muuttuneet, joten paikkaliput eivät pidä paikkansa. On tämä ihmeellinen maa, ”mikään ei toimi ikinä, mutta kaikki järjestyy”, kutsun tätä itäsähläykseksi tai itäsäädöksi. Se syntyy siitä, että valtio on paha, mutta ihmiset ovat hyviä. Suomi onkin vakiinnuttanut paikkansa Itä-Euroopassa. Jos Stalin olisi käyttänyt VR:ää vankikuljetuksiin, ketään ei olisi saatu Siperiaan asti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 16:50

  Terkut täältä Mikkelistä 😀 Kivisakasti on kyllä erikoinen sen sijainnin takia jo 🙂 Ja en edes kommentoi tätä julkistaliikennettä täällä 😀 Se on aivan oma juttunsa 😉

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:57

   Kivisakasti on hieno. Minä myös tykkään maaseurakunnan kirkosta ja onkos se nyt Kalevankangas, missä on laavu.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 17:01

  Heh 😀 Ihania tipukuvia 🙂

  Aina vaan jaksan ihmetellä, miten paljon sinun tulee nähtyä Suomea. Useista paikoista en ole koskaan kuullutkaan, vaikka uskallan väittää nähneeni Suomea keskivertosuomalaista enemmän. Sinuun verrattuna en ollenkaan.

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:51

   Minä olen aivan hulluna untuvikkoihin, en tiedä, miten sen voi selittää, ehkä lapsettomalla ei ole tullut eteen tilanteita, missä voisi hoivata pieniä.

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 18:02

  Hauskasti kirjotettu juttu. Saat samaan tarinaan ujutettua Stalinin aatteet, keskustan, geokätkeilyn ja monta muuta asiaa. Ja asutko Hankossa? Kadehdin sinua!

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:52

   Joo, asun Hangossa ja on syytäkin kadehtia. Hanko on ainoa paikka, missä olen asunut ja olen viihtynyt.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 21:32

  Hauskasti sait kuvailtua tuota valoa ja vertauskuvallisesti kerrottua omasta suhtautumisestasi.

  Ja aina jaksan vaan ihmetellä miten matkoillasi sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mutta onneksi niillä nyt välillä löytyy jotain helmiäkin, kuten tuo pieni leipomo. 🙂

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:59

   Niin minäkin ihmettelen. Seuraavan matkan teinkin 1970-luvun tyyliin, kun kännykkä jumittui.

 • Reply Merituuli sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 21:55

  Hattua nostan kun maltat tehdä tämänmoisia retkiä julkisilla. Melkoista palapeliä välillä, kuten tekstistäsikin saa lukea.

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:56

   On se, mutta kun minä olen onneton auton kanssa. Joku on sanonut, etten ole koskaan päässyt ajamaan autoa niin paljoa, että olisin oppinut sen kunnolla eli että toivoa vielä olisi. Mutta minulla ei ole kuitenkaan autoa ja siksi pitää turvautua julkisiin. Joskus mietin, kuinka helppoa olisi elämä, jos voisi mennä, minne haluaa. Toinen, minä on ollut onneton minun ja auton välillä on se, että ne autot, millä olen ajanut, ovat olleet alun perinkin huonokuntoisia ja vanhoja.

 • Reply Martina maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:13

  Nämä geokätköilyjutut ovat aina niin kiinnostavia. Ja sulla on tosi omanlainen tyyli kirjoittaa, mikä on hyvä juttu. Postauksesi tunnistaisi sinun tekemäksi, vaikka ei tietäisi kirjoittajaa. 🙂

 • Reply Maria maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 11:14

  Ei hitsi, tämmönen geokätkötrippi pitää kyllä ottaa kesälle to do listalle! Luojan kiitos nykyään on älypuhelimet ja netti, olisin ihan pulassa tommosien aikataulujen, kuulutusten ja bussisekoiluiden jälkeen ilman mukana kulkevaa älyä ja kelloa 🙂

  – Maria
  http://www.tinytrek.blospot.fi

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 17:39

   Hehee, seuraavan reissun (”Approt nokipeltoon, oot Lepikon Torppa”) teen ilman älylaitetta.

 • Reply Reissaaja1 maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 12:48

  Pertunmaalla kai viinaa kuluu niiden kesämökkiläisten suihin? 🙂 Olipas herkullisen näköisiä antimia tuolla kotileipomossa tarjolla. Tulee itsekin käytyä niissä, aina kun on mahdollista. Heidän tuotteensa kun sentään maistuvat sille oikealle eli suolalle, sokerille ja voille. Nuo tietyt ”massamerkit” kun ovat alkaneet näivettää kaiken muun omalla pullatiskikilpailullaan.

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 17:41

   Ei Pertunmaa ole ainoa kunta, missä on kesämökkiläisiä, mutta jos Pertunmaa on ainoa kunta, jossa on Alko, voi sen ymmärtää.
   Kaikkea pientä ja paikallista pitää tukea kaikin tavoin kaikialla, kun vain rahat riittäisivät.

 • Reply Veera maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 13:16

  Mulla olis suunnitelmissa joku kotimaanreissu jonnekin mystisiin pikkukyliin julkisilla kulkupeleillä. Kiva lukea näitä sun juttuja, että saan bongailtua uusia potentiaalisia kohteita.

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 17:36

   Minä näen aina potentiaalisia kohteita. Ei tarvitse kuin vilkaista karttaa.

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 17:27

  Hienoa, että noita kotileipomoita vielä on, eikä isot tehtaat ole ajanut ne lopettamaan toimintansa. Minäkin käyn aina silloin tällöin ostamassa leivät leipomosta, vaikka täällä Tanskassa se on vähän turhan kallista. Pullaa täällä ei osata tehdä, ja nyt maistuisikin suomalainen voisilmäpulla!

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 22:37

  Tykkään käydä eri paikkakuntien kirkoissa. Tuo kirkko näytti kivalta! Myös leipomoon eri kylissä kannattaa ehdottomasti mennä. Pääsee maistamaan paikallisia tuotteita.

  • Reply Stacy Siivonen maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 23:04

   Ja juomaan teet, tai vaikka kaksi: Tuu tii.
   Suomessa on parikin kirkkohaastetta. Toinen on sen verran iso, että tulen vielä jonkin aikaa käymään kirkoissa. Sen jälkeen en oikein tiedä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 23:11

  Vaikkakin aika vierasta matkailua minulle, niin sen verran tästä yllättäen löytyi tarttumapintaa, että kun puhuit tuosta valon jättämisestä, että löytää yöllä takaisin, niin tuli mieleen purjehdusreissumme Karibialla ja ensimmäinen ilta siellä. Lähdimme jollalla rantaravintolaan ja kun sitten olimme pimeässä palaamassa takaisin veneelle, niin meinasikin tulla ongelma: missä se pimeä vene on?! Seuraavina iltoina opimme jättämään jonkun valon kannelle palamaan ja opimme jopa, että kannattaa katsoa minkä veneen monista valovaihtoehdoista naapuriveneet jättävät, että jätimme ehkä vähän poikkeavan valoyhdistelmän, niin vene oli helppo tunnistaakin!

 • Reply Ansku BCN tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 17:45

  Joku kommentoi tuolla jo aiemmin ja olen samaa mieltä hänen kanssaan: mahtavaa, että matkustat julkisilla! Pieni lisämauste kotimaan matkailuun ja geokätköilyyn 🙂

  • Reply Stacy Siivonen tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 20:48

   Teet välttämättömyydestä hyveen. Jos minulla olisi käytettävissä auto ja osaisin sillä ajaa, minua ei näkyisi varmasti ennen kuin olen saanut käytyä lopuissakin kunnista. Mutta minä en ole ajanut autoa 20 vuoteen ja silloinkin auto, jolla ajoin oli 20 vuotta vanha AMC, joten osan ajaa autoilla, jotka nykymaailmassa ovat antiikkisia. Ja osaan ja osaan, sillä kun aikoinani tienasin kortit, nimenomaan monikossa, Suomen ja USAn ajokortit, niin sen jälkeen en ajanut kovin paljoa, joten minulla ei ole kauheasti edes kokemusta autoilusta ja olin jo silloin epävarma ratissa. Kuinka sitten nyt, kun viime kerrasta on 20 vuotta. Mä voin kuvitella, että minun perääni muodostuisi jono.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 20:33

  Samaa mieltä olen Suomen ”julkisesta liikenteestä”. Ehkä isoimmilla paikkakunnilla se on nimensä veroista, mutta muuten tietoa saa kaivaa melkein opaskoirien kanssa. Ja sittenkin löytyy jotain ehkä sattumalta. Ei ihme, ettei täällä näy turisteja kuin valikoiduissa kohteissa. Miten ne ikinä löytävät minnekään, jos suomalaisetkaan eivät…

  • Reply Stacy Siivonen tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 20:43

   Toimimaton julkinen liikenne näivettää pikkukyliä ja asukkaat kiristetään joko muuttamaan pois tai hankkimaan auto. Too bad, jos ei ole kumpaankaan mahdollisuutta. Suomessa on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta melkein edellytys sille on auto ja kesä.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 17:18

  Taas kerran olet tehnyt aikamoisen reissun, joka olisi meikäläiseltä jäänyt väliin. Olet kyllä todella motivoitunut ja omistautunut geokätköilijä! Sun pitäis kyllä hiljalleen saada geopiireissä joku palkinto!

  • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 20:37

   Arvaa, kuinka moni on tehnyt saman, ellei enemmänkin kuin minä geokätköillessä. Ainoa, mikä on ehkä erilaista on se, että olen kätköillyt käyttäen julkista liikennettä.

 • Reply Anne | Metallia Matkassa keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 19:50

  Miljoona kertaa mennyt tuon pienen kirkon ohi Mikkelissä, mutta en ole vielä sisälle asti ennättänyt. Se on sellaisessa ”liikenneympyrässä”, mietin usein onkohan pelkkä koriste!

  • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 20:38

   Ei ole koriste, vaan on kirkkomuseo, joka on auki vain kesäisin, valitettavasti. Loput ajat vuodesta se on sitten koriste.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog torstai, 16 helmikuun, 2017 at 19:51

  Voi vietävä, mitkä vaihtelevat bussiaikataulut salaisine laitureineen & reitteineen – tämä on siis niin näitä pienempien paikkakuntien juttuja, kun uskotaan, että kaikkihan sen tietää. 😀 No ei tiedä, edes kaikki paikkakuntalaiset, saati muualta tulleet!

  Kotileipomot sen sijaan ovat aivan ykkösiä, meillä on kaksi kotileipomoa joita käytämme: toisesta tilataan aina täytekakut ja toisesta haetaan leipää ja niissä on kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan – nam!

  • Reply Stacy Siivonen torstai, 16 helmikuun, 2017 at 20:01

   Kovinpa suosittu oli tuokin kotileipomo Otavassa. Kotileipomoita lissää! Ai niin, Hangossa ei sellaista oo.

 • Reply Emma perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 11:08

  Kirkkokätköt kuullostaa hienoilta, en tiennytkään että kätköjä piilotetaan kirkkoihinkin! Ois kiva lukea joku kokoomajuttu esim. juuri erilaisista kirkoista, joissa olet kätköillyt!

  • Reply Stacy Siivonen perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 13:49

   Joo, itse asiassa Hirvensalmella oli puhetta siitä, mikä on hienoin kirkko, missä on kätkö. Valinnan varaa on paljon, itse sanoin lonkalta, että Teijon kirkko on hienoin. Myös Turun tuomiokirkko on hieno ja Pälkäneen rauniokirkko. Tervolan kirkosta tykkäsin kanssa.

 • Reply Johanna Hulda perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 18:41

  Aijai, tuo viimeinen mustan huumorin lausahdus nauratti. Täällä Jyväskylässä on tuo Waltti-bussijärjestelmä käytössä myös. Joskus meni ihan kunnolla aikaa selvitellä, millä bussilla pääsee Peurunkaan. Bussiin ei kelvannut kuitenkaan Waltti-bussikortti (vaikka siellä oli ihan rahaa ladattuna, ei mitään kuukausilippuja), vaan piti maksaa käteisellä. Takaisin tullessa sama homma ja käteistä ei enää ollut tarpeeksi, mutta onneksi kuski oli ymmärtäväinen. Ei tuossakaan muuten mitään, mutta näistä asioista voisi laittaa tiedon sinne nettisivuille!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 00:55

  Aika ihanasti kirjoitettu tuosta valosta ja siitä miten kaikki on pohjimmiltaan yhtä 🙂 Tykkäsin <3 Söpö pikku kivisakasti, ja leipomo kuulostaa hyvältä! Kotileipomoita pitäisi tosiaankin olla Suomessa enemmän.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 09:54

  Luinkin tuosta bussin lähtöaikasekoilusta Facesta jo. Kyllä naurattaa. Tai ei siis naurattaisi, jos itse olisi kokeilemassa. Mieleen jäi kommentti: Vuorokausi sentään oikein.

  Miksihän aikataulut ym. on tehty niin hankalaksi löytää. Pelkästään VR:n sivujen käyttö saa mulle aikaan päänsäryn.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 12:13

  Olen kotoisin Puulaveden rannalta, joten tässä postauksessa vilisi tuttuja paikkoja. Tyttäreni on muuten juuri Heinolan lintutarhalla työharjoittelussa. Kehui sen olevan paras harjoittelupaikka, missä on näiden vuosien aikana ollut. Täytyy myöntää, etten itse ole siellä (kai) koskaan käynyt. Käymme kesällä usein Heinolassa kun mökki on siellä. Ehkä ensi kesänä pitäisi pyörähtää..

  • Reply Stacy Siivonen lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 17:28

   Voin hyvin kuvitella sen olevan paras paikka harjoitella.

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 14:37

  Pertunmaa on myös suosittu mökkikunta, joka varmaan ainakin kesäisin nostaa noita alkoholitilastoja. Mene ja tiedä. Vietin lapsena paljon aikaa Pertunmaalla, kun mun isovanhemmat asuivat siellä, mutta silloin en vielä tutustunut alkoholikulttuuriin. Kaunista siellä kuitenkin on ja ymmärrän hyvin, miksi monella on mökki Pertunmaalla.

  • Reply Stacy Siivonen lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 20:05

   Epäilemättä, mutta moni muukin Alkon omaava kunta on suosittu mökkikunta. Voidaan tietysti kysyä, onko Pertunmaan Alko jotenkin helposti tavoitettavissa niillekin, joiden mökki on esimerkiksi Mäntyharjulla tai Hirvensalmella ja vastaus on, että on, koskapa se on Kuortissa, maantien varrella.

 • Reply Anna K. lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 19:47

  Mä käytän tätä ”mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy” sanontaa Kuubassa. Siellä se nimittäin todellakin on niin. Musta itseasiassa moni asia on Suomessa niin hyvin, ettei moni edes tule ajatelleeksi sitä. Pidetään kaikkia asioita itsestäänselvyyksinä ja napistaan pienistä, harmillista.
  Uskon kyllä, että pikkupaikkakunnille on vaikea päästä busseilla (mullakaan ei kortti ole) mutta toisaalta, jos niitä bussin käyttäjiä on vähän, niin ei mitenkään voi olla linjojakaan. Ja loppujen lopuksi, pääsit perille, vaikka mutkien kautta.

  • Reply Stacy Siivonen lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 20:12

   Bussin käyttäjiä on vähän jos ihmiset eivät tiedä bussista. Sen huomasin ollessani Rääkkylässä viime vuonna. Kuitenkin on onneksi koululaisia, joita varten tarvitaan bussiliikennettä, ainakin kouluvuoden aikana. Siksipä näissä aikatauluissakin lukee, että bussi kulkee koulupäivinä, milloin sitten pitääkin arvuutella, milloin on koulupäivä ja milloin ei.

   Vanha matka.fi -palvelu toimii helmikuun loppuun, sen jälkeen on taas uudet seikkailut. Toivottavasti pdf-aikatauluista päästään eroon uudessa nettipalvelussa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 21:46

  Kyllä geokätkeily julkisilla on rankka harrastus välillä. Mutta mitäpä sitä ei rakkaan harrastuksensa eteen tekisi!

  Itse juuri kirjoitikin johonkin omaan postaukseen, että suomalaiset käyvät enemmän kirkoissa ulkomailla kuin Suomessa. Yhtä lailla sitä kannattaa Suomessakin kirkkoja käydä arkkitehtuurillisesti ihmettelemässä, jos ne kiinnostaa maailmallakin. Geokätkeilyssä tulee kyllä kirkot tutuksi 🙂

  • Reply Stacy Siivonen lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 22:27

   Joo, on sellainen haaste, kuin 200 kirkkoa. Kätkön nimessä pitää olla ”kirkko”, ”kyrka” tai ”church”, mikä tietysti mahdollistaa myös ulkomaiden kirkot. En tiedä, hotsittaako kirkkoihin tutustuminen sitä pidemmälle. Useimmilla paikkakunnilla kirkkokätkö on peruspurkki, toisin sanoen, jos paikkakunnalla ei oikein mitään muuta olla keksitty kätköttää, niin kirkko ainakin. Pielavedellä ja Äänekoskella tosin oli toisin. Pielaveden kirkkokätkö oli jästitty eli nyysitty ja ortodoksisen kirkon paikka on saturoitunut. Hangossa on kolme kirkkoa ja yhdestä on viitsitty kätkö tehdä. Tykkäsin etenkin, kun Outokummussa oli talonmies paikalla ja avasi kirkon ihan minua varten. Tykkäsin myös Iisalmen evakkomuseon kirkkojen pienoismalleista.

 • Reply Liza in London sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 13:35

  Voihan noita liikenneongelmia.. itse matkustaisin ajokortittomana varmasti Suomessa ahkerammin, jos julkiset kulkisivat useammin ja olisivat edullisempia. Toisaalta, kuten sun esimerkki näyttää, se taitaa olla vain tekosyy!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I have been to. Visited Countries Map Maker
  Visited 23 UN countries (11.9%) out of 193.
  Make your own visited countries map.

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar