Suomen suurin matkablogiyhteisö

Andit: UFO

En saanut nukuttua rauhassa, kun heräsin siihen, että kirkas valo tulvi huoneeni ikkunasta valaisten koko huoneen, ikään kuin jokin valonheitin olisi ollut ikkunan toisella puolella. En saanut napattua silmälasejani ajoissa, kun kiiruhdin ikkunaan, vaan valonlähde oli laskeutunut jo pois näkyvistä.

Kaikista paranormaaleiksi mielletyistä asioista kaikkein epätodennäköisimpänä olin pitänyt UFOja ja kuitenkin UFO:n määritelmä on hyvin lavea: se lentää ja sitä ei tunnisteta. Esimerkiksi ”isojalka” sulkee pois apinat, gorillat ja ihmiset.  UFO ei tarkoita, että se olisi lähtöisin avaruudesta tai että se olisi edes miehitetty. Usein olen nähnyt valopalloja, mutta mitkään niistä eivät ole olleet noin tehokkaasti valaisevia. Pyrin uskomaan nyt niin, että UFOt ovat maapallolta lähtöisin ja ihmisten kehittämiä lentolaitteita. Sitä minä en ymmärrä, miksei asiaa myönnetä suoraan.  Jonkinlainen myönnytys on kyllä se, että ihmiset ovat pystyneet rakentamaan UFOjen kaltaisia lentolaitteita.

Osin tästä johtuen mutta myös siitä, että olin sairaana vieläkin lähdin viettämään luppoaikaa Ollantaytamboon ja onnistuin löytämään itselleni kertakäyttökameran. Pystyin siis taas napsimaan yksinkertaisia ja huonolaatuisia kuvia. Parempi se kun ei mitään.

 

img007

Ollantaytambo

 

Ollantaytambo

Ollantaytambo

Ollantaytambossa oli tori, jolta löysin postikortteja. Keskellä kylää oli vahvasti asiamiespostilta haiskahtava postitoimisto ”Serpost”. Minä vihaan sitä, kun kaikkialla keskeisistä palveluista ei kieltä osaamaton näe, mitä ne tarjoavat, mutta tässä ainakin luki ”post”. Ovi oli sellainen kalteriovi, vähän niin kuin amerikkalaisten screen door, mutta siinä oli siis kalterit ja kaltereilla oli taskulaskin. Otin laskimen käteeni ja rynkytin ovea. Postia pitävä rouva tuli avaamaan oven. Kävi ilmi, ettei minulla ollut tarpeeksi rahaa erittäin kalliisiin postimerkkeihin. Menin sitten hakemaan automaatilta lisää rahaa. Jotenkin tuntui, ettei kukaan ikinä saisi minun korttejani, kun postitoimisto oli kärpästen täyttämä ja siellä yksi mummo lajitteli kortteja, mutta kyllä ne menivät perille, tosin kuukausi siihen meni aikaa. Perun postitoimisto on luotettava.

Loput päivästä vietin hotellin takana olevalla mäennyppylällä eli sillä, minkä taakse näkemäni UFO oli laskeutunut. Myös saman retkiseurueen Diane oli siellä.  Ei siellä näkynyt paljon laulavaa eteläamerikansirkkua ihmeellisempää.

img008

Hotellin takana kukkulalla, taustalla lumihuippuiset Urubambavuoret.

Illalla tuli loput retkiseurueesta väsyneenä. Ne olivat nähneet polylepisorneeron, mikä teki minut oitis kateelliseksi. Toisaalta ne sitten vakuuttivat, etten minä olisi kuitenkaan jaksanut kävellä Abra de Malagasta ylöspäin. Olisin ehkä ollut kiviriippana porukassa, ajattelin. Silti se jäi harmittamaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Anna / Muuttolintu sunnuntai, 3 huhtikuun, 2016 at 05:08

  Tää piti tietenkin tulla lukemaan, kun oon tosi kiinnostunut kaikista tämmöisistä ufoista sun muista ilmiöistä. Itse oon ala-asteikäisenä nähnyt taivaalla illalla jotain, mitä en vieläkään pysty selittämään. Silti olen järkeillyt, että ehkä sille kuitenkin löytyy joku järkevä selitys. Onhan se ehkä mahdollista, että ollaan ihan maan päällä keksitty lentolaitteita, joiden olemassaolosta ei tavallinen talliainen tiedä. Kiva sitä on ainakin spekuloida. Innolla katsoin uudet X-files -jaksot, toivottavasti tulee lisää!

  • Reply ankka sunnuntai, 3 huhtikuun, 2016 at 20:20

   Minua tietysti kanssa kiinnostaa kaikki erikoinen ja poikkeuksellinen, siksihän minä matkustelen paikkoihin, joissa on erikoista ja poikkeuksellista. UFOjen suhteen on ollut ilmeisesti suuri pettymys se, ettei avaruustutkimus ole antanut merkkejä älyllisestä elämästä maan ulkopuolella.
   Usein viitataan myös inkojen ja inkoja edeltävien kulttuureiden mahtaviin kivirakennelmiin, joita olin reissullakin havainnut ja vaikka ne herättävätkin minussa ihastusta ja ihmetystä, ei ole mitenkään poissuljettua, etteikö niitä olisi liikuteltu lihasvoimin. Hyvin paljon on kuvia sileistä kivimuureista, mutta on siellä muunkinlaisia muureja, joissa ei ole niin sileitä kiviä. Muukalaisethan olisivat voineet tehdä kaikki kivet sileiksi joka puolelta.

   • Reply Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com lauantai, 9 huhtikuun, 2016 at 11:51

    Millaisia kuvia siis sait? Jäi nyt askarruttamaan 🙂

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi sunnuntai, 3 huhtikuun, 2016 at 16:06

  Mä en ikinä näe edes revontulia, koska nukun öisin. Ja sikeästi! Ja vaikka heräisin, niin en mä silti mitään näkisi, koska silmälasit. Ne on aina hukassa.

  Nyt pari viikkoa sitten kun oli se maanjäristys Ruotsissa ja Pohjanmaalla, kaikki muut Oulussa heräsi siihen, paitsi minä. Tai ainakin sanoi heränneensä…

 • Reply Tiia/ReiseReise sunnuntai, 3 huhtikuun, 2016 at 23:12

  Ahaa, piti oikein googlettaa mikä on polylepisorneero. Mä olen kanssa kokenut yhden kerran oudon valoilmiön, mutta mulla on oma ajatus siitä mikä se oli ja miksi siihen piti herätä keskellä yötä.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas maanantai, 4 huhtikuun, 2016 at 18:01

  Kertakäyttökamera ja ufo! En pysty nyt muuhun kun jäin hykertelemään itsekseni kummallekin asialle väsyneenä. 😀 Vitsi myydäänköhän kertakäyttökameroita vielä nykyään paljon..

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää tiistai, 5 huhtikuun, 2016 at 04:13

  Mulle kanssa ei auennut tuo polylepisorneero ja jouduin googlettamaan. 😀 No hitsi, Wikipedian mukaan niitä ei ole jäljellä kuin ehkä 50-250 yksilöä joten aika hyvä bongaus! Taas opin jotain uutta.

  • Reply ankka tiistai, 5 huhtikuun, 2016 at 13:43

   Siksipä se kirveleekin!

 • Reply Elämää ja Matkoja tiistai, 5 huhtikuun, 2016 at 17:44

  Ihmeteltiin jokin aika sitten kuvaa kaverin iltataivaalta bongaamasta valoilmiöstä, josta ei suoralta kädeltä voinut sanoa, mistä on kyse. Vaihtoehtoja ehdoteltiin laidasta laitaan aina helikopterista ufoon… 🙂

 • Reply salaine keskiviikko, 6 huhtikuun, 2016 at 19:58

  Tulipa mieleeni, että noita valoilmiöitä aina välillä näkyy. esim Naantalissa juuri viimeviikolla oli kuvattu sellainen ilmiö. Ihmeen hyviä kuvia kertiksellä olet saanut. Huomaan nyt myös, että kun teen tabletilla blogia ja latailen kuvia ja sitten luen joskus niitä koneella voikin joku kuva olla todella huono. Harmi homma sinänsä, kun ei omista konetta.

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, 7 huhtikuun, 2016 at 03:16

  Hui, tuo kuullostaa pelottavalta valoilmiöltä! Mä en koskaan onnistu näkemään mitään ilmiöitä, taidan olla liian kärsimätön odottamaan, en usko että olen edes tähdenlentoa nähnyt…

 • Reply Tanja/Levoton matkailija torstai, 7 huhtikuun, 2016 at 10:48

  Mä en muista koskaan nähneeni mitään ihmeellistä valoilmiötä, vain revontulia, tähdenlentoja ja elosalamia. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka Ufoja tänne tulisi, mutta useinhan kaikille valoille löytyy joku selitys.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 7 huhtikuun, 2016 at 16:39

  Meikä menee kyllä myös siihen kategoriaan, jolta menee varmaan paljon erilaisia öisiä (tai myöhään illalla tai aikaisin aamulla tapahtuvia) ilmiöitä ohi, kun etenkin matkoilla tapaan kyllä sipata aika tehokkaasti!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, 7 huhtikuun, 2016 at 23:30

  Ainut valoilmiö, jonka olen bongannut on kun kerran ukkosella tuli avoimesta ikkunasta sisään pallosalama, joka paukahti samantien aivan järjettömän kovaa. En sillä hetkellä edes tajunnut mikä se oli, vasta jälkeenpäin olen ymmärtänyt ettei ihan vaaraton ja hyvä säkä kävi kun ei aiheuttanut mitään vahinkoa.
  Mutta kaikki outo ja ihmeellinen kiinnostaa, vaikka tuntuu että ne itseltä meneekin ohi. 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, 8 huhtikuun, 2016 at 08:41

  Minäkin olen samanlainen kuin Anna: nukun niin sikeästi, että en heräisi mihinkään! Tuo valo olisi kyllä jäänyt häiritsemään minua niin, että tuskin olisin saanut enää nukutuksi.
  Lapsena ostin useammankin kertakäyttökameran. Ensimmäisellä kerralla en tajunnut, että eihän sillä voi pimeällä kuvata ja koko rullasta onnistui vain kuva tai pari. Kyllä harmitti!

 • Reply Teija / Lähdetään taas perjantai, 8 huhtikuun, 2016 at 17:27

  Ollantaytambo oli söötti paikka. Muuta mielikuvaa paikasta ei jäänyt. Ehkä jännitin niin paljon tulevaa Inca Trailia 😀

  • Reply ankka maanantai, 11 huhtikuun, 2016 at 16:14

   Kun oppisi elämään hetkessä ja olemaan jännittämättä, mitä edessä on.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, 8 huhtikuun, 2016 at 21:27

  Tässä oli eksotiikkaa niin kovin monella eri tasolla. Saatan sieluni silmin nähdä postikortteja lajittelevan mummon jolla on kaikki aika maailmassa. Lyön vaikka vetoa, että siellä oli kissa nukkumassa vanhalla konttorituolilla.

  • Reply ankka sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 08:37

   Saattoi hyvinkin olla kisu, mutta ei ollut juuri silloin paikalla, kun minä olin postissa

 • Reply Johanna @ Out of Office lauantai, 9 huhtikuun, 2016 at 22:25

  No olipa erikoinen kokemus, ja kivasti kirjoitettu taas. Tykkään sun tyylistäsi 🙂

  Pitäisi ihan googlettaa mikä on tuo polylepisorneero, mutta veikkaan että se on jokin eriskummallinen siivekäs, koska kerroit yhdessä postauksessasi tukevasi BirdLifea. (niin muuten minäkin, mutta juttua kirjoittaessa tuli mieleen vain se saimaannorppa ja Itämeri)

  • Reply ankka sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 08:40

   Se on aika vaatimaton tipi ulkonäöltään. Ainoa merkittävä asia siinä on se, että se on hurjan harvinainen.

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 00:17

  Kertakäyttökamerakuvissa on kyllä ihan omanlaistaan tunnelmaa. Minulle tulee näistä mieleen Guatemala. 🙂 Olin kerran Kroatian rannikolla pienessä kylässä erään tytön luona sohvasurffaamassa, ja tuijoteltiin taivaalla merellä olevan saaren päällä näkyvää valoilmiötä, jonka emäntämme uskoi olevan UFO. Se saari oli niin eroosion syömä että muistutti kuun pintaa, eikä siellä ollut yhtään mitään eli sieltä se ei voinut tulla. Ei mitään hajua mistä se valo sitten tuli, mutta näkyi kuulemma harva se ilta ja emäntämme sitä aina jaksoi parvekkeeltaan kiikaroida. Onkohan se juttu tähänkään päivään mennessä selvinnyt..

  • Reply ankka maanantai, 11 huhtikuun, 2016 at 16:13

   Kerran oli Yläneen takamailla Skywolfin kanssa ja hän näki UFO:n. Minusta se taas oli meteoriitti, joka heitti leipää maapallon ilmakehän kanssa. Osui siihen siis niin viistosti, että välähti, katosi taas näkyvistä ja välähti uudelleen ja niin edelleen.

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 00:40

  Erikoinen kirjoitus. Piti ihan pariin otteeseen tavata, että mistä olikaan kyse 🙂 Hyvä että kortit tulivat perille 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 08:59

  Mua on aina kiinnostanut yliluonnolliset asiat. Näin lapsena ja teini-ikäisenä tosi paljon ufounia ja välillä tuntui, että ne oli ihan tosia. Uskon kuitenkin, että ne ovat kaikki olleet unia ja en oikeasti ole nähnyt mitään. Mutta mistäpä sitä tietää…

  • Reply ankka maanantai, 11 huhtikuun, 2016 at 16:09

   Minulla oli nuorena hyvin paljon yliluonnollisia kokemuksia, lähes kaikki niistä johtui unihalvauksesta eli olivat sittenkin luonnollisia kokemuksia. Muutaman kerran olen törmännyt kummitukseen ja poltergeist-ilmiöön ja ennaltatietämiseen. Ollessani unessa olen saanut viestejä kuolleelta puolisoltani. Minulla on myös ollut SLI-epäily, mutta ehkä sekin selittyy luonnollisesti. Vanhalla iällä kokemukset ovat suurimmaksi osaksi loppuneet, ehkä sen takia, että olen lakannut pelkäämästä niitä.

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 13:05

  Kertakäyttökamerasta tuli mieleen Ahvenanmaan reissun kuvat yli kymmenen vuoden takaa, minkä kuvia kaveri ei ole saanut aikaiseksi kehittää. Olisi mukava ne nähdä, siinä missä ufokin.

  • Reply ankka maanantai, 11 huhtikuun, 2016 at 16:05

   Minulle iski paniikki sen kameran kanssa, koskapa siinä sanottiin, ettei filmi selviä lentokentän turvatarkastuksesta, joten oli pakko etsiä liike, jossa kuvat saa kehitettyä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Aiemmat postaukset


  Vieraillut maat

  How many countries I visited. Create your own travel map
  I visited 24 countries of the United Nations (12.4%) out of 193.
  Create your own travel map .

  ParisRio

  ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

  virallinen seikkailijatar

  virallinen seikkailijatar