Suomen suurin matkablogiyhteisö

Varsinainen ruokaretki

Höpötin empanadaksista monta viikkoa.

Eteläamerikkalaiset piiraset ovat itse asiassa varsin uusi herkku minulle (ja täysin riittävä syy haaveillaArgentiinan-matkasta). Maistoin niitä ensimmäisen kerran Wowandersin järjestämässä bloggaajatapahtumassa, minne ne leipoi Mama’s empanadas.

Niin että kun huomasin latinoruoka-aiheiset teemaviikot Viking Amorelalla, varasin risteilyn ja pyysin Foodiesiskon mukaan.

Jos olisin ollut fiksu, olisin ehkä tyytynyt nopsaan kahvikupposeen majapaikassa. Sen sijaan porhalsimme kuivin suin laivan aamiaiselle. Musiikkia, juttelua, kunnes oli aika mennä kokeilemaan iltapäiväteetä.

Amorellan iltapäiväteen skonssit tarjotaan perienglantilaisesti hillon ja kermavaahdon kera.

Kaksi suolaista ja neljä makeaa suupalaa saa valita keittiön antimista.

Päättelimme mutustellessamme, että makeita paloja oli aika iso annos. Taisimme saada kaupan päälle vielä macaron-leivoksen. Vaikka herkuttelimme hitaasti, olo oli pitkään täysi. Kehittäisimme iltapäiväteekonseptia niin, että yhden makean olisi voinut vielä vaihtaa suolaiseen. Valitsimme muuten kumpikin teetä, vaikka Viking Linen kahvikin on hyvää, ja se osoittautui herkulliseksi päätökseksi.

Joten nälkä ei varsinaisesti ehtinyt tulla siihen mennessä kun tallustimme Ellaan. Laiva läheni Tukholmaa ja keittiö oli menossa hetkeksi kiinni. Aavistus hopun makua tilauksessa oli, mutta sitä vastoin saimme syödä rauhassa ja pitkään.

Empanadakset olivat alkupaloja, joten valitsin lisäksi kasvisfajitaksen.

Jälkiruokaa ei millään mahtunut. Ei vaikka tviittailin Valpuri Mäkisen kanssa fiestastani. Ja vaikka churroja ei v-o-i jättää väliin, kun niitä on tarjolla. Onneksi se Ella´s avautui uudestaan sitten Tukholmasta lähdön jälkeen…

Herkulliset leivonnaiset, paistoöljy vaihdettu riittävän usein, ja suklaakastike paksua ja maukasta. Nam.

Taisi olla ensimmäinen matkani Amorellalla, ja laiva on sentään liikennöinyt 30 vuotta. Niin harvoin tulen valinneeksi noita koko ajan aluksessa -juttuja,  Viking Gracen jazzristeilyt taitavat olla ainoat.

Mutta leppoisaksi vaihteluksi varsin käypä kokemus.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.