
Bulgarian hedelmätarhana tunnettu Kyustendil tuottaa monenvärisiä kirsikoita. Keltaiset ovat talousmarjoja, joista keitetään hilloa. Monet lajikkeet mahdollistavat asetelmat, joita tehdään kirsikkajuhliin.

Ivanka-rouva esittelee kirsikoista laadittua Bulgarian karttaa. Erivärinen kirsikka on Kyustendil, kirsikkafestivaalin pitopaikka.

Paras asetelma palkitaan festivaalin lopuksi (en tiedä, mikä voitti). Monilla näytteilleasettajilla oli kansallispuvut.

Mahtaa olla käsivarret (ja suupielet?) kipeinä päivän jälkeen. Nuori neito poseerasi yleisölle kirsikat käsissään.

Maittaisiko kakku? Kirsikkafestivaaleilla oli myös joitakin tuotteita myynnissä. Huomasin ainakin hunajaa. Kuulemma olisi ollut maistamisen arvoista. Ruumalaukku mukaan sitten ensi kerralla.

Kirsikkajuhlat järjestetään Kyustendilissa vuosittain. Olen iloinen, että tällä kertaa pääsin. 2017 jokseenkin kaikki meni pieleen.

En ollut koskaan ennen maistanut keltaisia kirsikoita, joten pakkohan uteliaisuus oi tyydyttää torilla illemmalla. Myyjä tivasi kolmeen kertaan, että näitäkö. Enkö näyttänyt hillonkeittäjåältä? Niitä tummimman punaisia olin kiskaissut jo kilon verran aamupalaksi…
Ennen lähtöä jännitti kyllä harvinaisen paljon. Vaikka olin haaveilllut Kyustendilin kirsikkafestivaalista melkein kaksi vuotta, ja vaikka tuttavani oli nimennyt tyttärensäkin Sofiaksi, koska piti kaupungin tunnelmasta, minä tunnuin keksivän kaiken maailman juttuja, jotka voisivat mennä pieleen.
Hyvät murehtimiset menivät tavan mukaan ihan hukkaan, ja vietin todella mukavan viikon. Vaikka tuntee itsensä suunnilleen kolmivuotiaaksi,kun vain osoittelee sormella haluamaansa. kaupankäynti sujui, kun osasi sanoa kirsikka, kilo ja kiitos. Suoraan asiaan menevät bulgarialaiset olivat tälle suomalaiselle helppo ja kotoisa tapaus.
Tässä teille ensimmäiset kirsikkamaistiaiset. Joko varasit lennon?
2 Comments
Kivoja kuvia! Ja mukava kuulla että matka meni hyvin 🙂
Kiitos! Tuskin oli viimeinen kerta Bulgariassa…