Suomen suurin matkablogiyhteisö

Risteilyalukseen tutustumassa: Costa Magica ja Loistoristeilyt

Costa Magica, Loistoristeilyt

Costa Magica -risteilyalukseen pääsi tutustumaan Helsingissä. Loistoristeilyt esitteli laivaa.

 

Taisi olla ensimmäinen kerta elämässäni, kun tarjoilija asetteli lautasliinan syliini. Vietin nelituntisen tutustumassa Costa Magica -nimiseen risteilylaivaan Helsingissä, kun Loistoristeilyjen väki veti siellä opastetun kierroksen. Tutustuimme aluksen yleisiin tiloihin ja pariin hyttiluokkaan, minkä lisäksi nautimme lounaan ja kuulimme lopuksi Loistoristeilyjen matkoista. Hyvinkin 15 euron veroinen irtiotto puolipäiväretkeksi.

Costa Magica

Kullakin kannella on taideteos portaikossa. Costa Magicalla on lisäksi paljon italialaista taidetta.

Italialainen alus esittelee kotimaataan mm. niin, että siellä on 5 500 italialaista taideteosta tai niiden kopiota. Hetken tuntee olevansa aivsn muualla kuin Helsingissä, minne alus on päiväksi pysähtynyt. Risteilymatkustajat tutustuvat kaupunkiin sillä välin kun Loistoristeilyt-oppaat esittelevät meille alusta ja matkojaan.

Jonotamme turvatarkastukseen ja saamme vierailijoiden tunnukset kaulaan. Jokaisen on täytettävä terveystodistus ja pysähdyttävä valokuvattavaksi. Oikealla risteilyllä hyttiavainta ei saa hukata, tai ei pääse takaisin kaupunkikierrokseltaan.

Laiva ei vaikuta mitenkään jättisuurelta, mutta varmasti kestää jonkin aikaa oppia kulkemaan siellä. 5. ja 9. kannelta pääsee lävitse, 3 ja . on ravintolat. Miehistoä on tuhatkunta ja matkustajia alus vetää noin kolme ja puoli tuhatta.

Costa Magica, viestiloota

Postilaatikko. Costa magican matkustaja saa iltaisin seuraavatohjelmatiedot hytin ovenpieleen.

Tutustuimme pariin hyttiin. Costa Magicalla on esittelyjä varten avoin hytti parista hyttiluokasta.

Costa Magica

Yhteinen parveke, jonka saa jaetuksi lasiovilla. Sviitti tuntui yllättävän pieneltä, mutta kylpyhuoneessa oli amme!

Ehkä parvekehytti olisi mukava?

Costa Magica

Alus esittelee Italian nähtävyyksiä.

Teatteri, Costa Magica

Emme sattuneet osumaan keulassa olevaan teatteriin harjoitusten aikaan. Esityksiä on jokseenkin joka ilta. Risteilyillä on paljon teemailtoja, vaikkapa la notte bianco, jolloin pukeudutaan valkoisiin, tai italialainen ilta, jolloin tarjoilijasi saattaa osoittautua tenoriksi.

Costa Magican -kierroksella tarjottiin lounas

Juusto oli laivan omaa, ja ihana valinta alkupalaksi.

 

Kierrokseeme sisältyi viiden ruokalajin lounas, ja minä pääsin toteuttamaan haavettani syödä Italia. Se tosin tuntuu toteutuvan jatkuvasti kaikkialla muualla kuin Italiassa, mutta täyttyi mitä mainioimmin Costa Magicalla.

Kun matkustajia on 3 500 ja miehistöä tuhatkunta, jokaista matkailijaa kohti riittää huolenpitoa. Huomasin kokemattomuuteni ruokapöydässä, kun kiittelin tarjoilijaa joka välissä. En osaa ottaa raskasta työtä itsestäänselvyytenä.

Viiden ruokalajin aterialla oli joitakin vaihtoehtoja, toisia vain yksi. Niinpä en huomannut tilata keittoa erikseen, mutta sain sen kysäisemällä ateria kuluessa uudestaan Olisi luullut, että jokaista lajia tuodaan, mutta ehkä täsmällinen tilaus auttaa vähentämään hävikkiä? Fiksua sinänsä, ja ensi kerralla osaan olla täsmällisempi. Annokset eivöt olleet liian suuria, mutta kylläiseksi tulin ilman unohtamaani salaattiakin.

Loistoristeilyt-sivustolta näet, millaisia risteilyvaihtoehtoja merillä on tarjolla. Suosittuja esittelykierroksia aluksilla voit tiedustella sähköpostitse myynnistä osoitteesta myynti ( at )  loistoristeilyt ( piste ) fi. omani maksoi sen 15 euroa ja oli ehdottomasti hintansa väärtti.

Millaista risteilykokemusta sinulla on? Oletko seilannut maailman meriä all inclusive -matkalla?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Kthetraveller maanantai, 11 kesäkuun, 2018 at 22:45

  Voi, risteilykokemusta on isostikin. Kirjoitin justiinsa yhtä risteilypostausta ja huomasin, että merillä on seilattu matkustajana 41 vuotta ja rapiat. Risteilyjä Karibian-risteilijöillä on takana 11 ja risteily nro 12 on varattu. All inclusive -risteilyjäkin (sis. alkoholijuomatkin) on takana useita. Kyllä se vaan on helppoa elämää noilla risteilijöillä. Loma parhaimmillaan.

  • Reply ananas2go maanantai, 11 kesäkuun, 2018 at 23:02

   Oi no siinä on jo roppakaupalla tullut kolutuksi laivoja. Sinulle risteily tosiaan merkitsee jotain muuta kuin päivää Tukholmassa tai Tallinnassa!

   Helppous varmasti vetää puoleensa monia risteilymatkustajia. Ei muuta kuin laivaan ja herkkuja napaan, harva se päivä uuteen kaupunkiin ja eteenpäin.

   Esittelyssä kuulimme yhden matkaoppaan kokeilleen sitä, että ei ota all inclusive -pakettia. Vaikka hän pysyi erossa viineistä, joka päivä kahvit, virvokkeet ym. ylittivät sen, mitä kaikenkattava päiväbudjetti olisi alkoholeineen ollut.

   Kiitos, kun kävit lukemassa ja kommentoimassa! Iloa tuleviin risteilyihin!

 • Reply Cruiseshipluver keskiviikko, 27 helmikuun, 2019 at 09:12

  Risteilykärpänen jos pääsee puraisemaan niin voivoi: Ite oon risteillyt loppuvuodesta 2016, nyt on 5 takana ja 5 varattu vuoteen 2020 mennessä. Rahat tämä harrastus vie, mutta on se sen arvoista 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.