Suomen suurin matkablogiyhteisö

Myö hostel – mukavaa majoitusta bussimatkan päässä

Kerrossänkyjä ei ollut, joten Myö hostellissa ei tarvitse kiipeilyä arkailla. Meidän huoneessa oli oma wc.

Vuosien varrella olen viettänyt kaikkien uusien ystävien (siis sellaisten, joista tulee läheisiä pohdiskelukavereita) kanssa aikaa Helsingissä. Äskettäin muuan tuttavuus syveni tiheämmäksi yhdessä tekemiseksi, ja kotipaikkakunnalla pyöriminen laajeni yhteisiin matka-ajatuksiin. Olkoon hänen bloginimensä vaikka Rouva Madeira, niin erotatte hänet Reissusiskosta, Irkusta ja muista.

Päätimme päiväretken sijaan yöpyä Helsingissä, ja kun sekä budjetti että toisaalta tottumukset rajoittavat, valitsimme Myö hostellin.

 

Talo tarjoaa nämä aamupalan ainekset. Keittiötä voi käyttää, jos haluaa lisäksi vaikka munia.

Hostelliksi Myö on kalliinpuoleinen. Kahden hengen huone, jossa oma kylpyhuone, maksoi 105 euroa. Varasin booking.comin kautta.

Olin katsellut paikkaa jo talvella, ja pidin silloin seitsemää kymppiä kalliina. Jäi silloin väliin, varsinkin kun on Ruskeasuolla bussimatkan päässä. 23 tulee aivan kohdalle, ja moni muu muutaman sadan metrin kävelymatkan päähän. Mutta onhan sata euroa Helsingissä nykyään kohtuullinen, kun hotellit maksavat maltaissa marinoituja hunajamansikoita.

 

Ruokailu- ja oleskelutila, Myö hostel

Konsepti on kiinnostava. Myö hostel työllistää kehitysvammaisia, ja he saavat työstään oikeaa palkkaa (ei taida muuten olla mikään itsestäänselvyys). Maitopurkki palautuu jääkaappiin vikkelästi (ja minä mietin hetken, oliko jugurtti tarjolla kaikkien halukkaiden muroihin vai jonkun oma. Mutta olihan se yhteinen.) tai joku huomauttaa erikseen, kun on jättänyt maidon esille.

Kirjautuessamme meiltä kysyttiin, mistä kuulimme hostellista. Kerroin päätyneeni sinne osin, koska työskentelen kehitysvammaisten kanssa. Monella vieraalla kuulemma onkin vastaavaa taustaa, jokin yhteys. Pelottaako niitä muita?

Vaihtokirjahylly tekee hyvän säväyksen, eikö? Aina mukava löytää lukemista majapaikasta.

Meillä oli huoneessamme oma wc ja kolme erillistä sänkyä. Ei siis tarvitse kiipeillä hostelleissa tavanomaisiin kerrossänkyihin. Koska kylppäri on huoneessa, hostellien makuusaleihin tottumatonkin viihtyy. En suoraan sanoen tiedä, mikä tuossa enää poikkesi hotellitasosta… No tv:tä ei ollut kai huoneessa, mutta en sitä huomannut edes kaivata. Wi-Fi toimii ja laiteet saa ladatuksi, vaikka vähän mööpleerasin ja hilasin yhtä vuodetta sivummaksi, jotta sain laitteet näppärästi ikkunalaudalle.

Kirjanvaihtopiste oli paitsi viihtyisässä aamiais/olohuoneessa, myös käytävässä huoneemme oven lähellä. Muissa kerroksissa en seikkaillut, mutta kiehtova kirjavalikoima jo saisi viipymään viihtyisässä ja kotoisassa hostellissa vaikka kuinka pitkään.

Myö hostellissa on ehtinyt majoittua ainakin Himomatkaajan turinoita -blogi, juttulinkki tässä.

Hostellin kotisivut löydät täältä.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Rosita lauantai, 19 toukokuun, 2018 at 12:45

  Olipa hyvä kirjoitus! Kaikenkattava. Tuota voisi suositella majapaikaksi tuttaville.

  • Reply ananas2go lauantai, 19 toukokuun, 2018 at 15:39

   Kiitokset, Rosita!

   Unohdin mainita hostellikoiran… Semmoinenkin oli tuloiltanamme töissä, aamupalalla ei näkynyt.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.