WoWanders – sähköinen matkapäiväkirja

Te kauan mukana olleet lukijani tiedätte muistikirjahinkuni. Tykkään pyöritellä papereita, liimailla kartanpalasia ja jäätelökääreitä matkapäiväkirjan väliin, eikä sähköisellä kalenterilla ole minulle juuri käyttöä.

Silti innostuin valtavasti, kun kuulin WoWanders-sovelluksesta (kotisivut). Sen ideana on saada matkat ja matkan aikana käytyjen paikkkojen tiedot talteen.

Sovelluksessa luodaan matka päivämäärineen, ja käydyistä paikoista voi ottaa valokuvia ja lisätä ne. Matkan voi halutessaan jakaa kavereille, joten vinkit ja suositukset saa leviämään kätevästi eteenpäin. Mutta vain, jos haluaa: päiväkirja on täysin yksityinen ja päätän itse, haluanko jakaa sen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WoWanders kutsui matkabloggaajia koolle

Sarjassamme olisivatpa kaikki työpäivät tällaisia oli vuorossa jakso herkkuja, tutustumista ja kuulumisten vaihtoa, kun Travel Massive Helsinki ja WoWanders järjestivät matkabloggaajaillan Helsingissä.

Tapaamispaikka oli Secret spot. Kurkkaa White Sand Loungen kotisivuilta lisää.

Hahhah, hämmennyin ensin, kun kutsu tuli, sillä ensimmäinen mielleyhtymäni oli, että tavataan jossain ulkona ja kävellään sitten järjestäjien päättämään salaiseen paikkaan, jonka vain he tietävät. Mutta ei se niin mutkikasta ollut Kampin bussiterminaaliin saapujalle. Secret Spot – White Sand Lounge on kätevästi siinä eläinmuseon liepeillä. Muista huiskuttaa parvekkeelta kurkisteleville kirahveille, ei eksotiikka siihen lopu.

Secret Spot Helsinki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Secret Spot Helsinki, White Sand Lounge

Mikä mainio tila viettää rentoa iltaa!

WoWandersin Taru ja Maija sekä visuaalista ilmettä varten äskettäin mukaan liittynyt Anna esittelivät sovellusta meille. Taru ja Maija ovat insinöörejä, ja matkailijoina hyvin erilaisia tyyppejä. Siinä missä toinen rentoilee rannalla, toinen tutkii hankalapääsyiset syöverit, joten matkakokemus on aika lailla pallon kattavaa,

Kuulimme, mitä sovelluksen alkuvaiheen kehittämiseen liittyy. Jotkut meistä olivat ehtineet jo testatakin, ja on ollut todella ilo olla mukana alkuvaiheen kokeilussa, sillä tekijät ovat innostuneita, avoimia ja ystävällisiä. Vastaus palautteeseen tulee nopeasti, mutkaista matkaa pahoitellaan ja parannusehdotuksia samoin kuin tieto siitä, mistä sovelluksen ongelmasta jo oltiin selvillä ja mitä sen korjaamiseksi on tehty, tulee sukkelaan. Minä jo kysyin jossain sähköpostissa, eikö Taru Aalto ikinä nuku, mutta ilmeni, että hän oli eri aikavyöhykkeellä ja anivarhaisen aamun sijaan siellä oli jo täysi päivä.

Secret Spot Helsinki – White Sand Lounge on Anna-Ananaksen paikka

Sovelluksen esittelyn kuultuamme kestitys jatkui. Herkuttelimme Mamas Empanadas Helsingin piirailla, joista oli niin kasvis- kuin lihavaihtoehtokin kastikkeineen, ja saimme Calvados Dupont -pohjaisia juomia. Ranskalainen perheyritys kasvattaa omenansakin itse. Ihanaa.

Loppuillan kiertelimme, keskustelimme ja tutustuimme. Juttelin vaihteeksi toisen sovelluksen perustajan kanssa, vaikka ohimennen myös sähköposteihini vastanneen kanssa. Aina on mukava tavata kasvotusten, niin tietää, kenen kanssa verkossa juttelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WoWanders yleisön käyttöön alkukesästä

Vielä ei WoWandersia julkisesti sovelluskaupasta löydä, vaikka testiversiot niin androidille kuin iPhonelle ovatkin. Keväällä muokataan kokeilussa esiin tulleita ongelmia ja ideoita, joita sähköposti- ja puhelinkeskusteluissa on noussut. Ehkä sinäkin saat jo seuraavan kesälomamatkasi sovelluksen muistiin niin, että kun kaverisi kysyy, mikä se ihana ravintola olikaan, tiedon voi nopeasti jakaa toiselle käyttäjälle.

Ohjelma ehdottelee paikkoja, kun kuljeksii jossain, mutta on hyväoppinen: kun kerran sanoo, että ei kiinnosta, se ei jatkuvasti jankuta jostain paikasta, joka on reitillä toistuvasti mutta jonka aina ohittaa. Erinomaista!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.