Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuttuja, tuumailuja, tavoitteita – #Matka2018

Matkamessut lisäävät matkakuumetta joka vuosi

Viidennet Matkamessut, neljännen kerran bloggaajapassilla sisään. Konkariksi en osaa vieläkään itseäni mieltää, mutta johan alkaa vastaan tulla…

TUTTUJA

Jyrki Ojala, lime.fi. Afrikan-matkoja järjestävä toimisto kiinnitti huomioni jo 2014, jolloin kyselin Senegalin-matkasta.

 

Blogi oli muutaman päivän ikäinen, kun voitin liput vuoden 2014 messuille. Silloin touhusin jonkin verran ranskankielisten parissa ja kaavailin kielikylpyä. Kyselin matkatoimistojen ehdotuksia kohteista, ja useampi mainitsi Senegalin.

Kielikylpy on yhä haaveiden tasolla, mutta Etelä-Afrikassa on ilmennyt toinen kiinnostava piirre: Kapkaupungin jazzfestarit! Nyt maaliskuussa en pääse mutta ehkä vielä joskus… Päivitimme lime.fi:n Jyrkin kanssa kuulumiset ja yhteystiedot. Lime Oy:n tarjonnassa on vaikkapa tällaista tai tämmöinen.

 

Eckerö Line maistatti herkkujaan ammattilaispäivän kutsuilla.

Uusia viinejä Eckerö Linella. Surya

Mitä uutta kuuluu Eckerö Linen vuoteen ja M/S Finlandialle?

Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen ja muutamat muut, myös Mall Oja Tallinnasta, päivittivät kuulumisia. Mitäs jos lähtisikin pizzalle aalloille? Kotipizza aloittaa yhteistyön Eckerö Linen kanssa.

Tallinna24-verkkolehdessä on muuten tapahtumakalenteri. Tässä sinulle Menoinfon linkki.

En ollut tiennytkään, että Ruotsissa operoiva Birka Cruises on samaa firmaa Eckerön kanssa!

 

TUUMAILUJA

Toisinaan melkein ujostuttaa kertoa ammattilaispäivän vaiheista. Joillakin messuosastoilla saa osakseen hemmottelua. Niin tällä kertaa Sveitsin pisteessä, minne yritin tunkea juustolle jo aamupäivästä. Siihen aikaan oli kuitenkin tarjolla vain hiihtomatkoja. Harrastanko talviurheilua?

Hmmm… Näinköhän lukijani nauraisivat itsensä tärviölle moisesta? Bloggaajan pitää tietysti toisinaan vähän uudistua, kunhan nyt lukijakunta edelleen tunnistaa, ja kenelle tahansa tekee hyvää tehdä juttuja, joita ei ole tehnyt pitkään aikaan tai ikinä ennen. Hiihtäminen olisi todellinen viimeksi 40 v sitten -juttu, mutta valitsisin ehkä sittenkin mieluummin meren jään (jos semmoista nykyään edes löytää) kuin vuoret. Emme vielä sopineet blogiyhteistyöstä.

 

Sveitsin messuosasto. #Matka2018

Mutta sitten koitti klo 16 ammattilaispäivänä, ja saimme maistella sveitsiläisiä juustoja (mm. herkkuani Appenzelleriä oli kahtakin lajia), raclettea ja Neuchâtelin, Sveitsin ranskankielisen alueen, viiniä.

Kokin ilme kertoo, miltä raclette maistui. #Matka2018, Sveitsin esittelypiste

Niiiiiiiin hyvääääääh… Ilmoitin olevani valmis muuttamaan Sveitsiin herkkuhetken perusteella, mutta ne sanoivat järkevästi, että tule ensin käymään. Taas niitä hetkiä, että matkahaavelista vain venyy, vaikka toisesta päästä saa toteutuneita tuumia rastitetuksi.

 

TAVOITTEITA

Tämänkertaisiin messupäiviin sovin ennakkoon tai messupäivien mittaan useita tapaamisia. Joukossa muutama somesta tutttu, mutta myös tosikaavailuja.

Turkish Airlines, #Matka2018

Turkish Airlinesin osastolla olisi ollut montakin asiaa hoidettavana. Yksi koski vanhentunutta kanta-asiakaskorttiani, ja opin, miten hoitaa asia verkossa.

Toinen koski kohteita. Tällä lentoyhtiöllä on vaikka miten paljon kiinnostavia, mm. sinne Afrikan suuntaan. Ja siiten sinne uusimpaan matkahaaveeseeni, Kaukasuksen Georgiaan. Kohteina ovat ainakin Tbilisi ja Batumi, kesäkaupunki.

Se, että blogi on Rantapallossa, saattoi olla hyvä juttu lentoyhtiön osastolla. Lupasivat käydä katsomassa tätä pikkuista, ja sain lisäksi tietää, miten edetä Georgia-haaveiden kanssa. Mutta joidenkuiden messuosastolla työskennelleiden kanssa koin oloni hiukasen hankalaksi, kun yritin saada asiani selitetyksi. Onneksi lopulta kohdalle osui ihanaa ja ammattitaitoista väkeä, kun aikani jaksoin norkoilla. Ja kiitos messulahjoista! Herkkua jäi vielä kotona aamukahvilla nautittavaksikin.

Georgia-kaavailuista juttelin myös Lähialuematkojen edustajan kanssa, mutta tämä on oman artikkelinsa aihe. Mutta hei, jos kohde kiinnostaa  ja sopisi tulla ryhmämatkalle, ole hyvä ja vinkkaa siitä minulle kommenteissa tai blogin Facebook-sivulla.

Ja tiedättekö, toinen juttu. Lappi huiskutti minulle joka kulmalta. Uusi matkailualue Sompio, maailman pienin jazzfestivaali Saijazz Sallassa (tänä vuonna en pääse), pohjoinen Tosi Lappi… Olisikohan tästä pääteltävä jotakin. Jolloinkin jo tuumailin sitä tässä jutussa.

”Varo vain”, sanoivat, kun kerroin isäni olleen Lapin-kävijä ainoana perheestä. ”Sinulla on se jo geeneissä.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.