Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme uutta maata reissuvuonna 2017 | #IGTT

Kerrankin jotain muuta kuin päivän bussiretkiä kotimaassa! Tuttavat alkoivat jo kysellä, olenko rauhoittunut, kun sattuivat näkemään minut paikkakunnalla.

Vilkkaanpuoleinen 2017 toi tuttujen Tukholman ja Tallinnan sekä ennen käytyjen Lontoon ja Ranskan lisäksi listaan kolme maata, joissa en ollut ennen vieraillut. Olen kaukana maabongauksesta. Vaikka käytyjä kohteita jollain lailla tulenkin listanneekai, ajatus on aina pikemminkin, että maapallo on koti, eikä niillä rajoilla niin…

Koontipostausta olen siis säästellyt tähän IGTravelThursday-kirjoitukseen asti. Kirjoitusten idea on jakaa matkailoa ja-tietoa ja kuvittaa juttu Instagram-kuvin. Tammikuun teema on #reissuvuosi2017, ja tempausta vetävät Travellover ja Vagabonda.

Norja

Makea ruskea herajuusto (vuohen) on tunnettu norjalaisherkku.

Rakas Norwegian, tuo suosikkilentoyhtiöni, vei minut kesäkuussa Osloon. Ostin Norwegianin kautta myös majoituksen, ja mukavan hostellin dormista löytyi selänsija kolmeksi yöksi alle satasella. Eikö se Norja niin kallis ollutkaan kuin pelkäsin? Koska perusolemisesta ei tarvinnut pulittaa tuon enempää, elin herroiksi nauttimalla myös muutaman ravintola-aterian. Tarinoita varastossa ensitunnelmien lisäksi.

Kantapaikka. Vespa og Humla oli pienen matkan päässä hostellista. Aamiaista, lounasta, illallista ja olutta niin, että rupesivat jo tervehtimään ja hyvästelemään kädestä. Viihtyisää ja herkullista.

Puola

Ensimmäinen kokemus jazzfestivaalista muualla kuin Suomessa oli Sopot Jazz Festival. Miltei loppuunmyydyissä konserteissa ei soitettu mitenkään perinteistä jazzia; loppuillan jamit olivat tutumpaa kauraa. Uusi erittäin kiintoisa tuttavuus oli Sam Newsome, jonka sopraanosaksofonia kuunnellessani en tiennyt varmasti, kuulinko enää jazzia tai edes musiikkia vai vain ääntä, mutta yhtäkkiä olin pöllöretkellä metsässä. Pidän siitä, kun musiikki vie mielikuvissa maisemiin.

Samana iltana kuulin myös Tali Rubinsteinia, Sofitel Grandin tanssiaissalista poistuttuani sopi jäädä hetkeksi tekemään paikallista viinitutkimusta. Puola osoittautui minua kiehtovaksi viinimaaksi, vaan herkkuja on ylivoimaista löytää täältä käsin.

Tänne uudestaan vielä joskus.

Sopotin lisäksi majailin Gdanskissa. Hostellin dormi aamiaisineen noin kahdeksan euroa yöltä… Saattoi pitää sadetta, ellei huvittanut lähteä kaupungilla kiertelemään.

Monet Gdanskin-kuvista osuivat vuoden tykätyimpiin, esim. tämä:

Yksi #bestnine2017-kuvistani on Gdanskin vanhastakaupungista.

Unkari

Budapest, yhteinen haave Reissusiskon kanssa, toteutui syyskuussa. Majapaikkanamme oli huoneisto, jonka parveke antoi joelle, joten väsyneinä hetkinä saattoi piipahtaa lähikaupassa ja tulla kotiin syömään ja juttlemaan.

Mutta osasimme me olla turistejakin – ja Unkarissa osattiin käyttää kansanperinnettä myös matkailijoiden iloksi! Kävimme katsomassa kansantanssiesitystä (unkarilaisilla tuntui olevan reilusti paprikaa veressä, tanssissa miehillä enemmän hyppyjä kuin suomalaisissa tanhuissa, jos kohta tytöt keskittyivät pyörimään nätisti…). Samaan syssyyn sai ostaa illallisristeilyn. Puolitoista tuntia noutopöytää, Tonavaa ja pöydästä toiseen vaeltelevia muusikoita.

Mitä jos Suomessakin osattaisiin? Muistan kyllä jostain 1970-luvun mainosfilmeistä, että matkailumarkkinoinnissa vilahteli tanhupätkiä, mutta näkyykö kansantanssi nyt tarjonnassa mitenkään? Vinkkaa, jos tiedät! (Random fact: eka-tokaluokkalaisena olin koulun tanhukerhossa.)

Nimikkokahvila Budapestissa

Retkeilimme vanhassakaupungissa, ja gulassikeitto oli oikeasti maukasta. Kerrankin turistipyydys, missä saa kunnon vastineen rahoilleen.

 

Tie parhaaan gulassikeiton luo käy tästä.

Älä jätä kylpylää väliin, kun käyt Budapestissa! Me päädyimme Szechenyin kylpylään näppärän metromatkan päähän. Sen lämminvesiallas oli elämäni miellyttävin veteen meno: ulkoaltaan lämpötila oli 37 ja 38 asteen välillä. Aidassa oli kyltti, joka kehotti viettämään vedessä korkeintaan 20 min, minkä huomasin lilluttuani siellä kolme varttia…

Kylpylän käytänteet tuntuivat vähän konstikkailta. Paikka on iso, ja on monta sisäänkäyntiä. Pukukopin lukitustakin kesti vähän harjoitella, ja huolehtivainen Reissusisko telkesi minut sisään, jotta varmasti pysyn tallessa. Ensin se ovi ei meinannut mennä lukkoonm utta kyllä se siis sitten meni.

Puisto kylpylän vieressä käy piknikpaikaksi.

Budapestiin tekisi mieli uudestaan. Viime reissulla esim.Margaretin saari jäi kokonaan tutkimatta, mitä nyt jokilaiva ajeli sen ympäri.

Kuukauden mittaan muistelen muuta kulunutta vuotta Instagramissa. Tammikuussa voit seurata siellä myös, millaiset ovat #popoaakkoset.

Millainen sinun matkailuvuotesi oli? Olitko tyytyväinen vai olisiko voinut mennä toisin?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Teea | Curious Feet torstai, 4 tammikuun, 2018 at 09:48

  Ihana Budapest! Ja mukavan edullisesti olet Norjassa reissannut :). Osloon onkin usein halpoja lentoja. Vielä en ole tarttunut.

  Nähdään parin viikon päästä messuilla 🙂

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 09:52

   Kiitos kommentistasi, Teea! Nähdään pian. Tulen ainakin ammattilaispäiväksi

   Norja yllätti kyllä; kengännauhabudjetti onnistuu sielläkin. Edes hedelmien hinta ei päätä huimannut, vaikka olin lukenut siitä niin paljon varoitteluja, että tuontitavara on tyyristä. Osuin johonkin afrikkakauppaan jonottamaan maahanmuuttajien kanssa ja taisin maksaa hedelmäkorista 150 kruunua tai jotain. Ravintolahinnat, ne mihin osuin, Suomen luokkaa mielestäni.

   Budapest oli suloinen. Puhutaan jo Reissusiskon kanssa, että tekisi mieli sinne uudestaan ja lukea vähän sen historiasta ja nykytilanteesta lisää.

 • Reply Timo torstai, 4 tammikuun, 2018 at 12:02

  Toisin olisi oma matkailuvuosi saanut mennä ^^ mutta mukava kuulla sun reissujen tiivistelmääkin. Gdansk pisti tuolta sun maininnoista silmään, sillä varattiin sinne lennot ja kämppä tuossa vajaa kuukausi sitten. Reissu on huhtikuun alussa, joten toivotaan että osuu edes vähän keväisyyttä sinne silloin.

  Hyvää uutta vuotta!

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 12:27

   Kiitos paljon, Timo, ja kaikkea hyvää teillekin! Uskoakseni Gdanskissa on varmaan tuolloin jo ihanaa. Menettekö Turusta vai Helsingistä?

   Muina IGTT-torstaina tässä kuussa lisää viime vuoden muistoja @ananastogo.

   • Reply Timo torstai, 4 tammikuun, 2018 at 13:27

    Aluksi meinattiin sitä WizAiria Turusta, mutta kokonaishinta menikin jo aika samoihin Finskillä Hesasta lentämiseen verrattuna, joten junalla Hesaan ja sieltä lento.

    • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 13:50

     Kappas! Oli sitten sillä kertaa kilpailukykyinen.

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 4 tammikuun, 2018 at 12:42

  Todella edullisen reissun sait Norjaan 🙂 Olen kerran ollut siellä työreissulla, mutta ei ole edes yhtään valokuvaa siltä reissulta. Palavereiden takia ei juuri ehditty kaupungilla pyöriä. Budapestin kylpylät kyllä tarvitsisivat kunnon käyttöohjeet. Me taannoin myös ihmeteltiin mistä saa pyyhkeet (vanhoja tätejä istui siellä täällä ja heidän tarkoitus kai oli opastaa, mutta jokainen neuvoi jonkun toisen luokse), mistä lokerikot, miten ne toimii jne. Oli lopulta niin kiukuissani, että meinasin heittää pyyhkeet tädin silmille ”pitäkää kylpylänne”. Kaverit onneksi saivat rauhoiteltua ja lopulta meillä oli ihan kiva iltapäivä siellä 🙂

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 13:03

   Kiitos, Merja! Auttaa paljon, kun suostuu hostellielämään, ja Norski antaa alennusta, kun varaa sekä lennot että majoituksen. Toivottavasti pääset näkemään Norjasta muutakin kuin työpisteen.

   Onneksi et viskannut pyyhettä kehään! Älysin pyyhepulman sentään kiertää, koska oma mikrokuitukapistus oli mukana. Mutta se pukukoppi mokoma. Ensin se ei mennyt lukkoon ja sitten se meni…

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, 4 tammikuun, 2018 at 16:00

  Norja on kyllä edullisempi kuin mitä pelkää! Tai ainakin suomalaiseen hintatasoon tottuneelle se ei ole niin paha. Toisin taitaa olla, jos sinne putkahtaa vaikka Itä-Euroopasta. Bergenissä löydettiin kaverin kanssa jonkun tavaratalon alakerrasta ruokakauppa, joka myi ruokatiskin antimia illan viime hetkinä hyvällä alennuksella. Kunnon annoksen kanaa ja riisiä sai muutamalla eurolla 🙂

  Mä reissasin viime vuonna pelkästään Euroopassa, mutta se kelpasi vallan hyvin. Uusia maita kertyi käytyjen listalle kaksi – San Marino ja Monaco. Mutta välillä on aivan hyvä reissailla myös niissä tutuissa kohteissa, kyllä niissäkin riittää useammalle kerralle ihmeteltävää!

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 17:09

   Hyvä säkä teillä, kiitos, Noora, kun kerroit. VAikka tuntuukin, että Suomea kalliimpaan paikkaan ei mielellään matkusta, niin näköjään siitäkin selviytyy. Puolassa paikalliset kertoivat, että sieltä saa edullisia lentoja vaikkapa pohjoismaihin, mutta hintataso perillä rajaa tai estää käyttämästä lentotarjouksia.

   Euroopassakin on niin paljon. Ihana vuosi taisi sullakin olla.

 • Reply Mika / Lähtöportti torstai, 4 tammikuun, 2018 at 19:01

  Tykkään tuosta ajatuksesta pitää koko maapalloa kotina! Maiden rajoilla ei sikälikään ole merkitystä, että uusia kokemuksia kertyy matkoilla varmasti aina, oli sitten käynyt jossain aiemmin tai ei.

  Mielenkiintoiset matkakohteet, koska en ole käynyt koskaan sen paremmin Oslossa, Gdanskissa kuin Sopotissakaan. Budapestiinkin olisi jo korkea aika palata uudestaan neljännesvuosisadan jälkeen.

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 22:35

   Kiitos, Mika! Hyvin ajateltu, että uusia kokemuksia kertyy joka tapauksessa aina. Niinhän se on, että aivoparkojen ikiroutaa kannattaa rei’ïttää vaikka arkiaamuna harjaamalla hampaat ennen hiuksia, jos tavallisesti tekee toisinpäin, ja kävellä korttelin verran eri reittiä tavanomaisella tiellään.

   Jaa-a, enpä osaa arvata, mitä pari vuosikymmentä vaikuttaisi uusiin tunnelmiin Budapestissa! Mikähän olisi muuttunut tai… Omasta unkarin alkeiskurssista on suunnilleen sen verran, mutta kielitieteilijän alkeisiin ei opintomatka kuulunut. Puola yllätti, tuntui kotoisalta, ja vaikka joka paikassa tervehdittiin ensin puolaksi, automaatit ja esitteet olivat järkiään sekä englanniksi että saksaksi.

   Kutkuttava ajatus, että pienet ympyräni olisivat kokemattomat toiselle. Toivottavasti osasin jakaa kokeiluintoa ja reissumieltä.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 4 tammikuun, 2018 at 20:08

  Myös minulta tulee pojot tuolle ajatukselle koko maapallo kotina..niinhän se meillä kulkureilla on. Hitsit, olen alkanut miettiä noita hostellimajoituksia (en oikeasti tiedä miksi en ole niihin koskaan tarttunut, ehkä ajatus jostain yhteisestä makuutilasta 😀 ) no mutta siis, nyt olen niitä harkitsemassa..sellaista mistä saa oman punkan omalla huoneella. Katon pään päälle jne. Katsotaan miten naisen käy tässä asiassa. 🙂

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 22:45

   Kiitos, Virpi! Harmi, että kaunis maapallokotimme on paikoin niin levoton. Onneksi maalaisjärjellä ja sellaisella tunteisiinsa luottamisella, että häipyy jostakin, missä tulee omituinen olo, pärjää pitkälle.

   Minä pelkäsin hostelleja koko nuoruuteni ja kauan sen jälkeenkin ja aloitin vasta pari vuotta sitten. Aihetunnisteella #kokematonhostellissa löydät juttujani blogista. Mitään pelottavaa ei ole käynyt, vaikka huonekaveri on saattanut kertoa rakkaan kaulaliinan kadonneen samalla kun jakaa pizzansa kanssani…

   Gdanskissa huoneessa oli niin pelottavan kunnollista porukkaa, että valotkin sammuivat jo ennen kymmentä. Onneksi oli pistorasia ja lukuvalo petin päädyssä, kuten useimmissa, joten läppäritouhuja tai kirjaa sai jatkaa. Ja olen ajatellut sen niin, että ei minulla kotonakaan patjassa ole vessaa, vaan on käveltävä muutama metri sinne… Hostellissa asuna on Lidlistä kahdeksalla eurolla löytämni onesie-haalari ja väljä t-paita niin ei yöpaidassa tarvitse käytävillä hyppiä ja on mukavat oltavat kuitenkin.

   Toivottavasti uskallat kokeilla! Omiakin huoneita hostelleista saa ja jopa joissakin 6 h dormeissa on oma kylpyhuone, esim. Lontoossa löysin tällaisen. Ja huonehinta, vaikka ottaisi yksityisen, on sitten kuitenkin jotain muuta kuin hotellissa. Käy kertomassa, kun kokeilet!

 • Reply Emma torstai, 4 tammikuun, 2018 at 21:16

  Mahtavaa kuulla, että olet onnistunut reissaamaan Norjassa edullisesti! Täytyisi joskus koittaa itsekin, mielikuvat hirmuhinnoista edellisiltä vuosia sitten tehdyitä reissulta vaan kummittelevat..

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 22:48

   Kiitos, Emma! Lentoyhtiön tarjous oli iso apu, ja ehkä juhannuksen kesäalet auttoivat. Niinpä löysin mm. näppärän repun -70 %, ja se on puoli vuotta palvellut käsi- tai siis usein ainoana matkatavarana menossa ja kissan petinä kotona, omivat ryökäleet reppuni joka välissä. Toivottavasti uskallat kokeilla uudestaan ja osuu hyvä hinta kohdalle.

 • Reply Terhi | VAGABONDA torstai, 4 tammikuun, 2018 at 22:17

  Norwegian on minustakin todella hyvä lentoyhtiö, mutta nyt joululomalla Aegean Airlines meni sen edelle: edullisista lipuista huolimatta hintaan kuului ateria ja uuden vuoden päivänä kaikki saivat lasilliset kuohuvaa. Oli kiva ele, vaikka sen sitä sitten juonutkaan 🙂

  Olen käynyt Budapestissa muutaman kerran ja vielä pitää palata sinne ainakin kerran: en nimittäin ole syönyt siellä kertaakaan gulassia! En tiedä, miten se on jäänyt maistamatta…

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 22:55

   Ahaa, kiitos lentoyhtiövinkistä, Terhi! En ole tainnut kuullakaan, joten pitää tutkailla. Purtavasta saa minulta aina pisteitä, ja kuulemma Turkish Airlines vetää siinä pisteet kotiin.

   Toivottavasti osuu mieluinen gulassi kohdalle! Me maistoimme keittoa pariin otteeseen, ja herkullisin oli tuolla vanhassakaupungissa, minne mentiin siltaa leijonien ohi. Vaikka paikkaan rakennettiin viinijuhlia (lähtöpäivä valittu pari päivää pieleen) ja epäröitiin jäädä lusikoimaan, kun arveltiin, että olisi turistikuppila ja silkkaa rahastusta, maukas, tumma liemi jätti hyvän jäljen. Jossain keskustan paikassa se oli sitten lihakeitto mikä lihakeitto. Onneksi oli lettuja jälkkäriksi. Jos siis syö lihaa, ei kannata ohittaa perinnesoppaa.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, 4 tammikuun, 2018 at 22:36

  Tuo Sopotin jazz festivaali kuulosti mielenkiintoiselta. Itsellä oli melkoinen reissuvuosi. Kävimme 10 maassa, joista kuusi oli minulle uusia. Kotimaassakin matkasimme melko paljon. Olen siis tyytyväinen!

  • Reply ananas2go torstai, 4 tammikuun, 2018 at 23:00

   Kiitos, Sari! Onpa ollut vuosi ja paljon uutta sinulla!

   Sopotiin kannattaa lähteä! Siellä on kesäaikaan jokin toinenkin jazzfestari, mutta minun matka-ajankohdakseni osui lokakuun alku. Illan konsertti noin kaksi kymppiä, sähköinen lippu puhelimesta riitti, ja jameja ja muita oheen, joten ei kalliitkaan festarit. Ja kaupunkilomaan voi kätevästi yhdistää vaikka nuo kolme lähekkäin olevaa, lento kun menee Gdanskiin ja Gdyniakin on lähellä. Minä olin vähän laiska ja jätin siellä käymättä, vaikka olin aikonut junailla koko kolmikon.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 09:43

  Budapestissä nuo kylpylät on kyllä ihan parhautta. <3 Tekisi mieli kyllä uudestaan käydä Budapestissä, siitäkin alkaa olla jo aika monta vuotta.

  • Reply ananas2go perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 10:09

   Kiitos, VeeraPirita! Joo, voisin hyvin tutustua useampaankin tai mennä tuonne lämmittelemään uudestaan. Jännä, että vaikka ensin ajattelin ehdottomasti haluavani myös saunaan, lämmin allas täytti myös sen tarpeen.

 • Reply Tatjaana perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 11:03

  Kiitos kirjoituksestasi!
  Mietin matkojasi.
  Budapestiin haluaisin ja Norjaan, mutta sitä ennen haluan käydä Kreikassa ja Saksassa.

  Kreikan matka on jo tilattu.

  • Reply ananas2go perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 11:14

   Kiitos, Tatjaana! Oi, Kreikka olisi ihana! Siellä en olekaan käynyt. Ihanaa matkaa sinulle!

   Saksa on myös tosi kiva, ja matkoistani sinne on kosolti aikaa. Berliinistä pidän mutta myös vehmaasta Etelä-Saksasta. Mistähän sinä pitäisit? Monta vuotta sitten olin ison ystäväporukan kanssa Dortmundissa ja kiertelimme Saksaa muutenkin. Jokiristeily Reinin vartta parin pysäkinvälin verran oli kerrassaan mukava.

 • Reply satu & milla lauantai, 6 tammikuun, 2018 at 08:08

  Puola on kieltämättä kiinnostanut jo pidempään, mutta jäänyt jostain syystä aina muiden retkien jalkoihin. Ehkä tänä vuonna… Saa nähdä 🙂 Itse olin omaan reissuvuoteeni varsin tyytyväinen. Erityisesti lähes kuukauden kestänyt Italian loma oli unelmien täyttymys! -Milla

  • Reply ananas2go lauantai, 6 tammikuun, 2018 at 10:47

   Kiitos. Milla! Toivottavasti pääset Puolaankin. Oi, suloinen Italia kaikkine terveelisine ja maukkaine herkkuineen! Historia, maisemat ja nähtävyydet!

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, 7 tammikuun, 2018 at 11:11

  Puolasta on viime aikoina kuulunut pelkkää hyvää. Olen ollut viimeksi joskus lapsena, joten pitänee päivittää näitäkin kokemuksia lähitulevaisuudessa. Budapest on onnistunut harmaamaan minutkin. Se edustaa vanhaa ja uutta, perinteistä ja populaaria. Tykkään tällaisista paikoista, joilla on monet kasvot.

  • Reply ananas2go sunnuntai, 7 tammikuun, 2018 at 14:04

   Kiitos, Annika! Hyvin muotoiltu. Ja toivottavasti Puola saa samanlaiset omaleimaisen kauniit piirteet kasvoilleen. Turusta ei Gdanskissa piipahtaminen ole edes kallaista.

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 30 tammikuun, 2018 at 22:33

  Mulla on Budapest vielä käymättä, ja olen sinne ollut menossa enemmän tai vähemmän viimeiset kymmenen vuotta. Nytkin oli tarkoitus sinne mennä keväällä, mutta taitaa jäädä taas kakkoseksi… Sopot ja kummanit kiinnostavat myös, Puola kun on maana tosi kiva ja edullinen matkailijalle.

  Mukavia reissuja myös tälle vuodelle!

  • Reply ananas2go tiistai, 30 tammikuun, 2018 at 22:42

   Toivottavasti Budapest osuu myös matkaohjelmaan jolloinkin; aika moni siitä on viime aikoina kannustavia juttuja kirjoitellut.

   Puola on kyllä kiva ja kaunis. Ensi kertani ei varmaan jää viimeiseksi.

   Kiitos, kun kävit kommentoimassa!

 • Reply Katariina H keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 19:50

  Mukavaa lukea juttuja budjettimatkailusta(kin)! Budapest kiinnostaisi itseänikin ja mietin minkä verran suosittelisit viipymään kohteessa jotta kaiken tarpeellisen ehtisi tehdä ja kokea?

  • Reply ananas2go keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 21:45

   Kiitos kun kävit blogissa! Meille tuo nelisen päivää oli niukanlaisesti, etenkin kun saapumispäivänä ei paljoa seikkailtu. Margaretin saari jäi odottamaan tulevaa kertaa.

   Mitkä sun erityiskohteet olisi? Mitä sisältyy juuri sinun matkasi kaikkeen mahdolliseen? Toivottavasti pääset pian nauttimaan Budapestista. Talvella se on kylmä, mutta pian siellä on kevät.

   • Reply Katariina keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 22:37

    Miun erityispiirteet taitavat jokaisella reissulla olla hyvää ruokaa, kivoja kahviloita, mahdollisuuksien mukaan vähän luontoa ja sitten ne ”pakolliset” turistipyydykset. Margaretin saaren sisällyttäminen reissuun kiinnostaisi myös ja taidan olla enemmän sellainen haaveilija ja haahuilija kuin hirmuinen suorittaja, eli ihan täyteen ahdettua reissuaikataulua en havittele. Ja keväällä tai kesällä tottakai, jotta haahuillessa ei tule liian kylmä. 🙂

    • Reply ananas2go keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 22:42

     Kuulostaa hyvältä! Suorittaminen pois, joo, kannatan ehdottomasti.

     Hei, Budapestissa on upea kauppahalli ihanine, edullisine kasvisröykkiöineen! Joten jos yhtään tykkäät kokata itse ja majapaikassasi on keittiö, varaa jonkin aikaa myös siihen nautiskeluun.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.