Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensimmäisen matkapäivän ohjelma

Kaveri näyttää yhtä pöllämystyneeltä kuin minäkin. Tämä oli lounasseuraa Budapestissa syyskuussa.

Olen puolen vuoden ajan testannut täysin päteväksi todistettua matkaohjelmaa, jota ainakin Euroopassa voi soveltaa missä kaupunkikohteessa tahansa. Yksilöityyn tutkimukseeni matkakohteiksi valikoituivat Budapest, Gdansk/Sopot, Lontoo, Oslo ja Tallinna.

Budapestin-aamulennolle saimme Reissusiskon läheiseltä kyydin, mutta useimmat muut ovat merkinneet minulle sitä, että olen suunnistanut bussilla edellisiltana Helsinkiin. Vuoden aikana kehittynyt pakko päästä (tästä kylästä) pois -syndroomani ei ainakaan helpotu siitä, että vaivaisen reilun 120 kilsan päässä oleva pääkaupunki tai varsinkin iltalennolla palatessani kotikaupunki on tavoittamattoman kaukana, koska bussivuoroja ei siihen aikaan enää  ole enkä suostu maksamaan taksikyydistä yhtä paljon tai enemmän kuin koko monen päivän lomasta…

Onneksi olen nähnyt hienonsinistä valoa vain juhlatiloissa ja onnettomuuksilta tai sairauksilta olen välttynyt matkojen aikana. Kuva Sopot Jazz Festivalilta konsertin juhlahuoneistosta. Hotel Sofitel Grand Sopot, ball room.

Täytin syksyllä vuosia, ja tällä kertaa vuodet ovat tuntuneet täyttävän minut – rysähtäneet niskaan kerta kaikkiaan jokainen yhdellä kertaa. Kesällä sain jo vähän ennakkoa tavasta aloittaa matka, ja syksyn mittaan menetelmä on vain vahvistunut…

Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluu kolme askelta:

 1. Hankkiudu lentokentältä tai satamasta keskustaan.
 2. Syö jotain.

  Kahvia ja kirjoittamista. Mitä mainioin ohjelma nähtävyyksien tutkimisen ja elämysten hankkimisen sijaan. Red Emperor Hostel, Tallinna.

  3. Etsi majapaikka ja nuku iltapäivän tunnit, mahdollisesti suoraan aamuun saakka.

Oslossa hieman ihmettelin oviin liimailtuja varoituksia siitä, että huoneissa on oltava hiljaa, siellä voi olla myös päivällä nukkuvia, ja dormissa ei sopinut käyttää puhelintakaan – ainakaan puhumiseen. No, olen todistettavasti kaikkea muuta kuin herkkäuninen. Kotipaikkakunnalla riehui viime kesänä vuosisadan ukkonen (ystävä heräsi pimennysverhosta huolimatta siihen, että taivas oli kuulemma valkoinen) ja minä luin koko myräkästä aamulla netistä.

Anker Apartment, Oslo. Sinne tänne oli sirotelty käyttäydy kunnolla -lappuja.

Joka tapauksessa olen todennut kolmen kohdan päiväohjelman erittäin toimivaksi. Saavu perille, etsi kantapaikka (kerron teille Oslon-ravintolasta myöhemmin) ja nuku. Sitten pääsee virkeänä tekemään, mitä tahtoo.

Myös Reissusiskon kanssa konsepti oli mainio. Lepäilimme ja juttelimme parvekkeen ikkunasta Tonavalle tuijotellen saapumispäivän. Sitten tokeni ryytymisestään jo sen verran, että Budapestin-päivistä tuli varsin antoisia.

 

Ensimmäisen päivän matkakohjelman jälkeen voi siirtyä tekemään sitä, mitä varten reissuun lähti.

 

Tämän valossa on erittäin onnellista, että viikonvaihteessa käynnistyvään We Jazz Helsinki -festivaaliin saamani talkoovuorot alkavat aikaisintaan klo 14, joskus myöhemminkin. Sen verran nuoruutta jäljellä, että työvuoro iltakymmeneen tai aamukahteen tuskin liikoja koettelee. Kuinka vanhana alkaa se sellainen aamuvirkkuisuus, että viideltä on menossa jo kolmannet kahvit?

Mites sinä? Porhallatko heti perille päästyäsi nähtävyyksiä nuuskimaan vai maltatko lepäillä, kun siltä tuntuu?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply sarsa/ pohjoistuuli puhaltaa lauantai, 2 joulukuun, 2017 at 19:42

  Hyvät vinkit! Mä saavuin just lentokentältä Vilnan hotellille (kello 19.35) ja taidan käydä suihkussa, kaivaa kirjan esille ja syödä lentokentältä ostamaani pientä naposteltavaa. Ja nukahtaa kun siltä tuntuu. Huomenna jaksaa sitten paremmin…

  Mitä? Ei kai sulle tullut vaan jotain pyöreitä vuosia täyteen? Onnea jokaisesta päälle rysähtäneestä vuodesta joka tapauksessa.

  • Reply ananas2go lauantai, 2 joulukuun, 2017 at 19:44

   Kiitos! Hyvältä kuulostaa matkasi alkajaisohjelma… Nauti Vilnasta! On kuulemma kaunis kaupunki.

   Ei sentään pyöreitä, mutta on tässä jo jonkin aikaa eletty sitä vaihetta, että mieli ja peili vaikuttaisivat olevan eriparia…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.