Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hallwylin museo Tukhomassa

Hallwylska, Tukholma

Käytin Viking Linen lahjakortin ja käväisin päiväretkellä Tukholmassa. Reissusisko llöysi Hallwylin museon, ja sepä oli mielenkiintloinen kohde.

Kauniita, vanhoja huoneita; ei liian iso (vain posliinihuoneessa tuli ähky); herkkupaloja elokuvan ystäville. Ainakin Viking Linen saapumissatamasta tuonne kävelee mainiosti, vaikkei aamulla pitäisi kiirettä.

Hallwylin museo, Tukholma

Hallwylin museo, Tukholma

Jokaisessa huoneessa oli sivun mittainen esittelylehti. Siinä kerrottiin ylimalkaan esim. seinäpaneeline puulajeista. Jossain intarsiakoristelussa oli käytetty 42 puulajia! Esittely oli ruotsiksi ja englanniksi.

Kotisivuja voi lukea monella kielellä, mutta voi surku, ainakin suomenkielisessä pohjassa on taidettu turvautua konekäännökseen! Hei, minut voi palkata viimeistelemään kieliasun. Ottakaapa yhteyttä, jooko.

Puku lainassa Ruotsin elokuvainstituutilta. Mustavalkofilmi pohjautui kansanlauluun.

Kengät oheiseen pukuun. Elokuvan puvustusta.

Maaliskuulle saakka on näyttely Bergmanin elokuvista, naisten rooleista ja asuista niissä.

Vaihtuva näyttely, Naisten roolit ja asut Bergmanin elokuvissa

Fannyn ja Alexanderin maailmaan pääsee Hallwylin museon Bergman-näyttelyssä.

Museo on maksuton, mutta jos haluaa audio-opastuksen, siitä pitää pulittaa 40 kruunua.  En kokeillut sitä, joten en tiedä, olisiko se ollut paljon yksityiskohtaisempi.

Kysyin kuvaus- ja julkaisuluvan, ja vastaus oli luonteva ”Naturligtvis!”, Jätin korttinikin, mutta todella oli mutkaton tuntu sopia jutusta noin vain kiertelyn lomassa. Sen kummempia varmistuksia täällä ei tarvittu.

Yhden huoneen ikkunat pullonpohjia! Hallwylin museo, Tukholma

Hallwylin museo, Tukholma

Oletko sinä käynyt Hamngatan 4:ssä? Tai olisiko museosuositusta Tukholmaan? Fotografiska ja keskiaikamuseo ovat listallani jo rastittuja, ja Twitterissä sain vinkin Nobel-museosta. Millainen se on? Mitä pidit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.