Suomen suurin matkablogiyhteisö

Stockholm – Helsinki B2B Travel Show

Sri Lanka lähikohteiden ohella Tukhoman ja Helsingin pikkumessuilla

Mikä saa minut viettämään päivän yökerhossa sen sijaan että kuljailisin kaupungilla?

Huomasin Facebookissa ilmoituksen päivän matkailutapahtumasta. Se oli paljolti tarkoitettu bisnes- ja kokousväelle, ei niinkään turistille, mutta bloggaajista olivat mukana esim. Svenska resebloggare.

Ständit pystyyn siksi aikaa kun laiva on maissa, huomenna keskiviikkona Helsingissä sama homma uusiksi. Tietysti TallinkSiljan osuutta paljon (se tarjosi myöhäisen lounaankin päivän lopuksi) ja matkailuyrityksiä ja hotelleja laivojen määränpäistä. Opin, että Tukholmasta pääsee useampaan kohteeseen kuin Helsingistä.

Naapurimaan matkabloggaajat tuntuivat olevan suosittuja. En ehtinyt paljon jututtaa.

Muutaman unelman herätin tietysti henkiin, esimerkiksi toiveen viettää jokiristeilyllä pidempään kuin tunnin, puolitoista. Sain yhteystiedot A Rosa kuljettaa väkeä neljällä joella kaikkiaan. Juttelimme siitä, että maisemat ovat aina erilaisia vesiltä päin katsottuina; jokaisesta hytistä näkee maisemia… Olisikohan lopulta jokiristeily vielä enemmän se minun juttuni? Täytynee ottaa selvää joku kerta.

Jazzvinkkejä

Jazzmatkablogin kannalta ehdottomasti hyvä reissu.

Radisson Blu Tallinn: Sky-hotellissa on jazzilta maanantaisin klo 19. Sesonki alkaa ensi viikolla.

Tallinnassa on muuten alkanut olla yhä enemmän juttuja maanantaisin. Loistavaa minun kannaltani, kun olen usein lauantaisin työtöissä ja viikonloppuni on todennäköisemmin maanantaina tai tiistaina.

Birger Jarl. Hotellissa jazzia keskiviikkoiltaisin 17.30 – 20.00.

Algarve. Jazzmatkablogia kun mainostan, matkailun ammattilaiset tarttuvat aiheeseen. Sain vinkin Algarvessa pidettävistä jazzfestivaaleista ja lupauksen saada lisätietoja myöhemmin.

Myös yksi näytteilleasettaja ilmoitti soittavansa jazzia harrastuksekseen, ja toivottavasti on linkkilistaa Tukholman touhuista tulossa.

Uusi vinkki toiveelleni syödä Italia. Sen voi syödä ympäri maailmaa. Hotellin nimikkoviinit tulevat Italiasta.

Mikä?

Tapahtuman verkkosivut tässä. Onko teille jo tuttu juttu? Minulle oli ihan uutta.

Päivässä ehti hyvin kiertää. Laadin vähän listaa kiinnostuksen kohteista etukäteen ja ehdin hyvin löytää ne. Ainoa, että tietääkseni Marokon edustuksen piti olla paikalla myös, enkä osunut kohdalle, mutta muuten huomasin kaikki näytteilleasettajat, joihin olin etukäteen reagoinut, ja joka tapauksessa kaikki haluamani. Ehkäpä tapahtuma oli myös harvinaisen pieni tai sitten B2B-väki on paremmin tilanteen tasalla. En kokenut samaa kuin Helsingin tammikuisilla matkamessuilla joskus, että ympäriinsä vaeltelevaan yleisöön ei reagoida, vaan näytteilleasettajat tervehtivät ja jututtivat hyvinkin aktiivisesti. Vieläpä niin, että kuljeskellessan itse vasta kohti työpistettään tervehtivät, esittäytyivät ja jututtivat vähän.

Matkablogikin on jo tutumpi juttu kuin pari vuotta sitten. Osaavat kysyä lukijamäärien lisäksi, keitä lukijat ovat (matkailijoita vai yrityksiä) ja onko heitä Suomen lisäksi Ruotsissa. Eipä olekaan välähtänyt markkinoida itseäni naapurimaan suomenkielisille tai ulkosuomalaisille ylipäätään.

Jos sinulla on päiväsydännä keskiviikkona vapaata aikaa Helsingissä, ehdit varmaankin rekisteröityä ja tulla mukaan.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.