Kahvilla Karhulassa

Kotkaan muuttaessani tiesin, että täällä on iso valtakunnallisen ketjun leipomo, ja mietin haikeita hyvästejä Oulun kahviloille heittäessäni, onko tästedes tyydyttävä nakertamaan ruispalan kulmaa kotona. Onneksi kävi nopeasti ilmi, että voi valita sisätiloja ja torikahviloita jokseenkin mielin määrin.

Yksi kestosuosikki on Melissa, välillä Sitruunamelissan nimisenä toiminut kahvila ja leipomo puolen kilometrin päässä kotoa. Toripäivinä tulee istuskeltua siinä. Jos kaipaa talvisin lämmikettä, useista teelaaduista voi valita ison pressopannullisen haudutettavaa juomaa, josta riittää vaikka kaverin kanssa jaettavaksi.

Hyväntuulinsen palvelun kahvila Melissa Kotkan Karhulassa leipoo omat tuotteensa ja herkkujen taso säilyy vuodesta toiseen.

Nykyään pääsee verkkoonkin. Salasanan saa kysäisemällä, joten yhteydessä on suojausta. Vielä taannoin esillä oli viaton kyltti: ”Meillä ei oo Wi-Fiä, jutelkaa toistenne kanssa!” Sorinaa piisaakin, sillä paikka on varsinkin toripäivinä jokseenkin täynnä.

Myös kahvilan väki juttelee asiakkaidensa kanssa. Omistajapariskunnalla on baristan koulutus, ja isännältä olen oppinut, miksei ulkomaanmatkalle kannata ottaa kahvinporoja mukaan saadakseen samanlaista kahvia kuin kotona. Samanlaista siitä ei tule, koska kahvi on jauhettu täkäläiseen veteen sopivaksi niin, että kuuma vesi suodattuu viidessä minuutissa annoksen läpi. Kun veden kovuus on toinen, makukin muuttuu.

Aurajuustosalaatti. Lounaslistalla on myös keittoa, pastaa, leikkeitä.

Useimmiten mutustan kanelikierrettä. Se on niiiiiiiiiin herkku, mehevä ja rapea yhtä aikaa, kuin munkin ja wienerin yhdistelmä.

Lounastakin on tarjolla, ja maistoin viimeksi aurajuustosalaattia. Se oli hedelmäinen ja pähkinäinen herkku ja niin runsas, että katelautanen (aika harvinainen nykyään, vai mitä?) oli tosiaan tarpeen. Mukavaa, kun on jokin paikka, missä laatuun voi luottaa vuodesta toiseen. Ettei siis taso muutu kehnommaksi bisneksen vakiintummisen myötä.

Silloin tällöin vaihtuva sisustus on aina viihtyisä.

Melissan ilme muuttuu ajoittain, mutta sisustus on aina viihtyisä ja hyvän maun mukainen. Ulkosalla on muutama pöytä, ja kun tallustat kadun yli torille, Melissan herkkuja saa myös vaunusta. Maista lihistä, se on kuumaa ja mausteista, tai testaa posso.

Ai mikä posso? Paikallinen munkkiherkku, jota ei kutsuta munkkipossuksi ja se on muiden kaupunkien kavereitaan laihempikin. Littana ja rapea hillotäytteinen herkku syödään lämpimänä. Kannattaa maistaa. Minustakin tuli paikallisen perinteen kannattaja kertalaakista.

Melissan Facebook-sivut.

Minut löydät Instagramista nimellä @ananastogo.

 

Tämänkertainen kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joka yhdistää matkailon ja matkailutiedon jakamisen Instagramissa. Ideasta vastaavat Skimbaco, Muru Mou ja Travellover. Jos sinulla on Instagram-tili, voi osallistua, oletpa bloggaaja tai et.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, heinäkuu 6, 2017 at 10:25

    Luottokahvila on ihan parasta. Kivs että Karhulasta löytyy kunnon kahvila, sillä pelastaaonta hetkeä.

    • Reply ananas2go torstai, heinäkuu 6, 2017 at 12:38

      Kiitos! Täällä on monta muutakin mukavaa, täytyisi joskus esitellä kaikki.

      Sinulla on varmaan ollut kahvikokemuksia reilillä? Tervetuloa kotiin!

  • Reply Teija / Lähdetään Taas torstai, heinäkuu 6, 2017 at 15:06

    Tosi kivan oloinen kahvila. Minä harmittelen sitä, ettei Lauttasaaressa ole hyvää kahvilaa. Asukkaita on kuitenkin enemmän kuin missään muussa Helsingin kaupunginosassa. Luulisi kysyntää olevan.

    • Reply ananas2go torstai, heinäkuu 6, 2017 at 15:14

      Kiitos! Melissassa viihtyy kyllä.

      Onpa harmillinen tilanne Lauttasaaressa! Siinä olisi niin suloista rantaakin, minne kupposen äärestä tuijotella. Toivottavasti joku tarttuu ideaan.

  • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas perjantai, heinäkuu 7, 2017 at 21:08

    Ihan kivan näköinen kahvila. Vieraalle paikkakunnalle mennessä kahvilan metsästys on aika haasteellista. Onneksi joitakin on merkittynä esim googleen. Tuo oman kahvin vienti ulkomaille on sellainen ristiriitainen juttu. Itse en ota mukaan mutta mieheni on muutaman kerran ottanut. Me saatiin hyvät kahvit mutta keitettiin pulloveteen.

    • Reply ananas2go perjantai, heinäkuu 7, 2017 at 21:33

      Kiitos! Joo, sääli, jos jokin paikallinen pikku helmi jää kokematta.

      Kas, pullovesi kahvivetenä voikin olla näkökulma…

      • Reply ananas2go perjantai, heinäkuu 7, 2017 at 21:35

        Minulla on tuttava, joka mukisee pikiöljystä, kun on kyse kahvista ulkomailla. Mutta minä tykkään maistella.

  • Reply Timo lauantai, heinäkuu 8, 2017 at 21:11

    Hauska täsmäbloggaus! Posso kuulostaakin kokeilemisen arvoiselta – Lapissa ollessa aina kuulee eri paikkojen parhaat munkkimestat, hyvä että muuallakin kiertää näitä vinkkejä.

    • Reply ananas2go sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 02:54

      Kiitoksia! Lappiko ylläpitää munkkikarttaa? En tiennytkään! Juu, possosta tuli oitis herkku, kun sitä tänne muutettuani ensi kertaa haukkasin. Valmistajia on useampi ja paikallisilla kissanhännänveto siitä, kuka parhaat paistaa.

      • Reply Timo sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 21:57

        Tuo munkkitilanne on lähinnä vaimon sukulaisten ylläpitämä suullinen perimätieto, että mistä löytyy tuoreimmat ja isoimmat. ^^ Ja se muistetaan aina päivittää kun löytyy uusia paikkavinkkejä.

        • Reply ananas2go tiistai, heinäkuu 11, 2017 at 20:25

          Possomielipiteitä taitaa olla niin monta mieltä kuin miestäkin. Kannattaa maistaa useampi.

  • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, heinäkuu 8, 2017 at 23:37

    Onpas kivan oloinen kahvila! Kanelikierre ja posso menee testiin, kunhan joskus Kotkaan päädyn 🙂

    • Reply ananas2go sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 02:56

      Kiitos! Toivottavasti pääset jolloinkin. Kannattaa olla varhainen lintu, koska usein päivemmällä myydään eioota.

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 09:40

    Karhulassa tulee piipahdeltua aina silloin tällöin, täytyypä laittaa tämä paikka korvan taakse ensi kertaa varten! 🙂

    • Reply ananas2go sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 13:50

      Toivottavasti sinulle maittaa!

  • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 12:04

    Tosi kodikkaalta ja viihtyisältä kuulostava kahvila! Possot on todellakin hyvä syy lähteä Kotkaan tai Karhulaan. Kotkan Leivän leipomosta olen niitä ostanut, mutta huhujen mukaan Karhulan torilta voisi saada vielä parempia 🙂

    • Reply ananas2go sunnuntai, heinäkuu 9, 2017 at 13:51

      Unohda Turkia! Leisti tai tämä se posson osaa paistaa.

  • Reply Travelloverin Annika tiistai, heinäkuu 18, 2017 at 17:01

    Herkullisen näköinen paikka! Kuten tuossa yllä sanottiin, oma luottokahvila olisi kiva. Pitääkin yrittää löytää sellainen. Turvapaikka, johon voi aina luottaa.

    • Reply ananas2go tiistai, heinäkuu 18, 2017 at 19:14

      Kiitos, kiva kuulla! Totta, helpottaa kummasti kotiutumista, vaikka uuden nuuhkiminen on myös aina hauskaa.

  • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, heinäkuu 19, 2017 at 17:38

    Onpas kiva kahvila! Pikkusiskoni asui Karhulassa joitakin vuosia sitten noin vuoden, mutta ehdin käymään siellä vain kerran pikaisesti hänen asunnollaan. Kun hän muutti Kotkaan, olin sentään kylässä yhden yön verran 🙂 Kotka on kiva kaupunki!

    • Reply Ananas2go / Popot pogoillen torstai, heinäkuu 20, 2017 at 12:43

      Kiitos! Piskuisessa merikaupungissa on puolensa ja puistonsa. Sijainti kieltämättä semmoinen, että usein ei noin vain reitille osu.

  • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, elokuu 6, 2017 at 15:40

    Kotkassa ei ole vähään aikaan tullut käytyä, vaikka pikaisesti naapuri Haminassa kävin viikko sitten häissä. Pitäisi tulla Kotkaan ajan kanssa ja tietysti meripäivät olisi joskus näkemisen arvoinen.

    Tunnelmallinen kahvila tämä, ei ihme, että siellä viihtyi!

    • Reply ananas2go sunnuntai, elokuu 6, 2017 at 22:45

      Tervetuloa! Karhulan puolella on myös oikein herkullinen Sam’s, missä ei tarvitse tyytyä Karhun kaatamiseen…

    Vastaa käyttäjälle Terhi / Muru Mou Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.